Kuinka poistaa TCP/IPv6 käytöstä Windowsissa

IPv6 (Internet Protocol version 6) on uudempi versio Internet-protokollasta kuin IPv4. Yksi tärkeimmistä eroista on IP-osoitteiden pituus. IPv4 käyttää 32-bittistä osoitetta ja voi luoda jopa 4 miljardia yksilöivää osoitetta, kun taas IPv6 käyttää 128-bittistä osoitetta ja voi luoda 340 epäselvää yksilöllistä osoitetta. Jos IPv6 kuitenkin aiheuttaa ongelmia, voit poistaa sen käytöstä ja pysyä IPv4:ssä millä tahansa tässä oppaassa kuvatulla tavalla.

Hyvä tietää: eikö Wi-Fi toimi Windows-laitteellasi? Opi mitä tehdä asialle.

1. Sammuta IPv6 asetusten avulla

Oletusarvoisesti Windows käyttää molempia Internet-protokollia: IPv6 ja IPv4. Voit kuitenkin poistaa IPv6:n käytöstä tietokoneesi verkkosovittimen asetuksista.

 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja Asetukset-sovellusta.
 1. Napsauta vasemmassa ruudussa "Verkko ja internet" ja valitse oikean paneelin alareunasta "Verkon lisäasetukset".
 1. Vieritä alas ja napsauta "Lisätietoja verkkosovittimen vaihtoehdoista" kohdassa "Aiheeseen liittyvät asetukset". Napsauta Windows 10:ssä "Verkon lisäasetukset" -kohdasta "Muuta sovittimen asetuksia".
 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Wi-Fi-verkkosi nimeä Verkkoyhteydet-näytössä ja valitse "Ominaisuudet" ponnahdusvalikosta.
 1. Poista Wi-Fi-ominaisuudet -valintaikkunassa valinta "Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)" ja napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Kärki: Ennen kuin yrität muokata rekisteriä, on hyvä idea luoda varmuuskopio rekisteristäsi.

2. Poista IPv6 käytöstä muokkaamalla Windowsin rekisteriä

Jos olet kokeneempi käyttäjä, poista IPv6 käytöstä säätämällä Windowsin rekisteriä komentokehotteen kautta.

 1. Avaa Suorita-valintaikkuna (Win + R), kirjoita cmd.exe ja paina Ctrl + Shift + Enter suorittaaksesi sen järjestelmänvalvojana.
 2. IPv6-toiminto on oletuksena käytössä, ja DisabledComponents-rekisteriavaimen arvo on 00. Jos haluat poistaa IPv6:n käytöstä, muuta kyseisen rekisteriavaimen arvoksi 0xFF, anna seuraava komento ja paina Enter.
  reg lisää "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters" /v DisabledComponents /t REG_DWORD /d 255 /f
 3. Vaihtoehtoisesti IPv6:n poistamisen sijaan ohjeista Windowsia ottamaan käyttöön IPv4 IPv6:n kautta asettamalla rekisteriavaimen arvoksi "0x20 (32)" "0xFF":n sijaan käyttämällä alla olevaa komentoa ja painamalla sitten Enter-näppäintä.
  reg lisää "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters" /v DisabledComponents /t REG_DWORD /d 32 /f
 4. Kun olet suorittanut komennon, käynnistä tietokone uudelleen varmistaaksesi, että muutokset on otettu käyttöön.Kärki: opi tarkastelemaan verkkosovittimen tietoja Windowsissa.

3. Poista IPv6 käytöstä tietylle verkkosovittimelle

Onko sinulla useampi kuin yksi verkkosovitin kytkettynä Windows-tietokoneeseesi? PowerShellin avulla voit poistaa IPv6:n käytöstä tietyltä verkkosovittimelta.

 1. Paina Win + X näppäimistölläsi ja napsauta valikosta Pääte (Järjestelmänvalvoja) käynnistääksesi Windows PowerShellin järjestelmänvalvojana.
 2. Saat luettelon tietokoneeseen liitetyistä verkkosovittimista kirjoittamalla seuraava komento ja painamalla Enter.
  Get-NetAdapterBinding -ComponentID ms_tcpip6
 3. Jos haluat poistaa IPv6:n käytöstä tietyssä sovittimessa, kirjoita alla oleva komento ja paina Enter. Älä unohda vaihtaa [name] verkkosovittimen todellisella nimellä.
  Disable-NetAdapterBinding -Name [name] -Komponenttitunnus ms_tcpip6
 4. Komennon suorittamisen jälkeen et näe kuittausviestiä näytöllä. Voit kuitenkin suorittaa vaiheessa #2 mainitun komennon nähdäksesi IPv6:n tilan. Jos olet poistanut IPv6:n käytöstä tietystä verkkosovittimesta, näet "False" sen omassa "Käytössä"-sarakkeessa.
 5. Ota IPv6 uudelleen käyttöön tarvittaessa kirjoittamalla seuraava komento ja painamalla Enter. Jälleen kerran, muista vaihtaa [name] verkkosovittimen nimellä.
  Enable-NetAdapterBinding -Name [name] -Komponenttitunnus ms_tcpip6
 6. Jos huomaat, että PowerShell-menetelmä on liian monimutkainen, voit palata osaan #1 ja muuttaa tietyn verkkosovittimen IPv6:ta Asetukset-menetelmällä.Kärki: PowerShell ei ole sama kuin komentokehote. Opi erot.

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko IPv6 nopeampi kuin IPv4?

IPv6:lla on suurempi otsikkokoko (128-bittinen) kuin IPv4:llä (32-bittinen), mikä yksinkertaistaa pakettien käsittelyä ja johtaa nopeampiin yhteyksiin erityisesti verkkolaitteissa, joissa NAT (Network Address Translation) on tarpeeton. NAT muuntaa Internet-palveluntarjoajan IP-osoitteesi yksityisiksi osoitteiksi kaikille verkossasi oleville laitteille.

Lisääkö IPv6:n poistaminen käytöstä Internetin nopeutta?

Ei. On myytti, että verkkoyhteys on nopeampi poistamalla IPv6 käytöstä. Jos IPv6-asetuksia ei ole määritetty oikein, tietokoneet saattavat yrittää ottaa yhteyttä rikkinäisiin IPv6-DNS-palvelimiin ennen kuin palaavat IPv4:ään, mikä johtaa viiveeseen.

Miksi IPv6-osoitteeni sisältää kirjaimia?

IPv6 on aakkosnumeerinen osoite, joka koostuu kahdeksasta kaksoispisteellä erotetusta kentästä. IPv6-osoitteen muoto on: x:x:x:x:x:x:x:x. IPv6-osoitteet ovat 128-bittisiä IPv4:n 32-bitin sijaan. Jotta näitä osoitteita olisi helpompi hallita eri skenaarioissa, IPv6:n vakioesitys käyttää heksadesimaalimerkintää, jossa jokainen symboli edustaa 4 bittiä. Heksadesimaalinen numerointijärjestelmä käyttää kuuttatoista symbolia (0 - 9 ja A - F).

 

Indeksi
 1. 1. Sammuta IPv6 asetusten avulla
 2. 2. Poista IPv6 käytöstä muokkaamalla Windowsin rekisteriä
 3. 3. Poista IPv6 käytöstä tietylle verkkosovittimelle
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Onko IPv6 nopeampi kuin IPv4?
  2. Lisääkö IPv6:n poistaminen käytöstä Internetin nopeutta?
  3. Miksi IPv6-osoitteeni sisältää kirjaimia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up