Kuinka poistaa tiedostoja ja kansioita tietokoneeltani CMD-komentokehotteen avulla?

'CMD':n käyttö windows käyttöjärjestelmä tiedostojen tai kansioiden poistaminen on hyvin arkaainen käytäntö, koska riittää vain oikean leikkeen käyttäminen poistaaksesi haluamamme, mutta jos olet tietojenkäsittelytieteen ja ohjelmoinnin opiskelija tai fani, on erittäin hyödyllistä suorittaa erilaisia ​​​​toimintoja käyttämällä symbolia CMD-järjestelmästä, kuten tiedostojen ja kansioiden poistaminen tai paikallisen Windows-tilin salasanan vaihtaminen.

Seuraavassa artikkelissa opit kuinka nopeasti ja helposti käyttää komentoja for kansioiden tai tiedostojen poistaminen käyttämällä komentokehotetta 'CMD', tämän lisäksi näytämme sinulle, mitä tehdä, jos sinulla on ongelmia tiedostojen tai kansioiden poistamisessa CMD:n avulla.

Indeksi

  Mitä etuja saat käyttämällä CMD:tä tiedostojen poistamiseen?

  Jos olet tavallinen käyttäjä, hyödyt, joita sinulla on tietokoneesi CMD:n käyttämisestä kansioiden tai tiedostojen poistamiseen, on itse asiassa hyvin vähän, koska on yleensä erittäin tylsää joutua käyttämään komentoja tiedostojen tai kansioiden poistamiseen, kun voit tehdä sen helposti käyttämällä vain hiirtäsi.

  Jos olet ohjelmointiin omistautunut tietojenkäsittelytieteilijä, komentokehotteen käyttö tiedostojen tai kansioiden poistamiseen on erittäin hyödyllistä, koska voit kommunikoida nopeasti käyttöjärjestelmän kanssa. Voit avata "CMD" Windows-kansioissasi suorittaaksesi komentojasi helposti.

  Ohjeet, jotka sinun on noudatettava poistaaksesi tiedostoja tai kansioita, kuvataan alla:

  Jos haluat poistaa tiettyjä tiedostoja

  1. sinä menet Windowsin käynnistys ja kirjoitat hakupalkkiin "CMD" ja valitset sen.
  2. Kun olet CMD-komentokehotteessa poistaaksesi tiedoston, sinun on tiedettävä sen sijainti. Voit tehdä tämän siirtymällä tiedoston ominaisuuksiin ja siellä näet osoitteen.
  3. Huomaat, että kun olet CMD:n sisällä, tämä komento "C:\Users\Username>" tulee näkyviin. CD-komennon avulla paikannamme itsemme hakemistoon hakemistoon, jossa tiedosto onesimerkiksi jos tiedosto on työpöydällä, komento olisi seuraava: 'C:\Users\Username>cd desktop'.
  4. Sitten peruskomento muuttuu muotoon C:\Users\Username\Desktop>.
  5. Tässä vaiheessa sinulla on tiedoston sijainti mitä sinun pitäisi tehdä, on sijoittaa seuraava komento: DEL /F /A 'tiedoston nimi'. Esimerkki: C:\Käyttäjät\Käyttäjänimi\Työpöytä>del /F /A 'tiedoston nimi', paina 'Enter' ja kaksi vaihtoehtoa 'Y/N' tulee näkyviin, kirjoita 'Y' poistaaksesi tiedoston ja 'N' peruuttaaksesi poisto.

  Voit poistaa kokonaisia ​​kansioita

  Jotta voit poistaa kansioita, sinun on tehtävä täsmälleen samoin kuin sinä selitimme edellisessä osiossa sillä erolla, että et enää käytä DEL /F /A 'tiedostonimi'-komentoa. Käytät nyt seuraavaa komentoa: rd /S 'Kansion nimi'. Muista käyttää 'CD'-komentoa niin monta kertaa kuin on tarpeen päästäksesi kansion sijaintiin. Olettaen, että kansio on työpöydällä, komento näyttää tältä: C:\Users\Username\Desktop>rd /S 'Kansion nimi'.

  Muista aina, että kansiot tai tiedostot, jotka poistat komentokehotteella 'CMD' ovat ne häviävät kokonaan etkä voi palauttaa niitä tästä syystä on suositeltavaa poistaa tiedostot oikean hiiren leikkeen avulla, jolloin voit palauttaa ne roskakorista milloin haluat.

  poista tiedostot kansiot cmd

  Miksi komentokehote ei poista valitsemiasi tiedostoja, ja mitä sinun pitäisi tehdä?

  Yleensä tämä vika johtuu käyttöoikeusongelmasta, ratkaisu on komentokehotteen suorittaminen järjestelmänvalvojanaVoit tehdä tämän kirjoittamalla "CMD" Windowsin käynnistyshakukoneeseen vasemman napsautuksen sijaan, napsautat hiiren kakkospainikkeella ja valitset "Suorita järjestelmänvalvojana", ja siinä kaikki, voit poistaa tiedostoja tai kansioita. Jos sinulla on ongelmia muun muassa näppäimistön, hiiren, ohjelman tai Internet-yhteyden kanssa, voit käynnistää tietokoneesi uudelleen CMD:stä, jos ne eivät vastaa.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up