Kuinka poistaa tiedostoja OneDrivesta poistamatta niitä

Haluammeko poistaa OneDrive-tiedostot tietokoneelta poistamatta niitä pilvestä? Katsotaan kuinka voimme edetä.

OneDrive on Windows 10:een ja Windows 11:een sisältyvä pilvitila, jolla voit tallentaa henkilökohtaisia ​​tiedostoja, luoda varmuuskopioita järjestelmästä ja asetuksista ja jolla on mahdollista aktivoida automaattinen tallennus Office-sovelluksissa (vain jos olemme aktivoineet tilauksen Microsoft 365).

Officen ja Windowsin kanssa paljon työskentelevät tietävät, milloin on välttämätöntä luottaa OneDriveen dokumenttien tallentamisessa, mutta usein pilvi tarjoaa aina pilvitilaan ladatut tiedostot saataville, joten vie myös tilaa tietokoneen sisäiseltä levyltä; toisaalta voimme myös tallentaa jotkin tiedostot vain paikalliselle levylle, mikä säästää pilvessä tilaa uusia tiedostoja tai kansioita varten.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka poistaa OneDrive-tiedostoja poistamatta niitäjoka näyttää, kuinka voit käyttää Windowsin kontekstivalikon asetuksia valita, mitkä tiedostot tallennetaan vain pilveenmitkä tiedostot pitää aina synkronoida ja mitkä tiedostot säilytetään vain paikallisessa tietokoneessa.

Tunnista tiedostotyyppi OneDrivessa

Kun OneDrive on aktivoitu Windows-tietokoneellamme, voimme käyttää pilvikansiota avaamalla File Explorer -sovelluksen ja painamalla kohteen vasenta reunaa OneDrive. Avattuamme tämän kansion huomaamme, että sen sisällä olevilla tiedostoilla on kolme erilaista kuvaketta, jotka osoittavat selvästi kyseisen tiedoston saatavuuden:

  • Pilvi: pilvikuvake osoittaa, että tiedosto on tallennettu vain pilveen, se ei ole tietokoneen sisäisessä muistissa.
  • Valkoinen ympyrä vihreällä ruudulla: tiedosto on ladattu paikallisesti, joten se on saatavilla tietokoneen sisäisessä muistissa (ei synkronoitu).
  • Vihreä ympyrä valkoisella ruudulla: tiedosto on aina saatavilla pilven ja paikallisen tallennustilan välillä ja synkronoidaan jatkuvasti.

OneDrivessa olevien tiedostojen asetuksia voidaan muokata hiiren oikealla painikkeella poistettavan tiedoston kohdalla tai valitsemalla tiedostosarja ja painamalla niitä uudelleen hiiren painikkeella.

Poista tiedostoja OneDrivesta poistamatta niitä

Tiedostojen poistaminen OneDrivesta poistamatta niitä on todella yksinkertainen ja alkaa kontekstivalikosta, joka voidaan avata hiiren oikealla painikkeella.

Jos napsautamme hiiren kakkospainikkeella vain verkossa olevaa tiedostoa (jossa on pilvikuvake), voimme ladata tiedoston painamalla Säilytä aina tässä laitteessa. Synkronoinnin jälkeen voimme kopioida sen toiseen paikkaan tietokoneella (USB-tikulle tai a ulkoinen kovalevy), napsauta tiedostoa uudelleen hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista (tai roskakorikuvake Windows 11:ssä). Näin tekemällä tiedosto poistetaan pilvestä, mutta se säilyy paikallisena kopiona tietokoneella.

Jos halusimme kuitenkin säilyttää tiedoston vain pilvessä, napsautamme synkronoitua tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja painamme kohdetta Vapauta tilaa, jotta voit poistaa tiedoston paikallisen kopion ja säilyttää sen vain OneDrivessa. Nämä tiedostot ovat käytettävissä sekä kansiosta että OneDrive-sivustojotta voimme palauttaa ne myös muista tietokoneista ilman, että kirjaudumme sisään Microsoft-tilillämme vierastietokoneeseen.

Poista pilvessä synkronoidut tiedostojen kaksoiskappaleet

Haluatko poistaa kaikki OneDriveen synkronoimamme tiedostot yhdessä säästääksemme tilaa PC-levyllä? Jos haluat jatkaa synkronoitujen tiedostojen massapoistoa, avaa Käynnistä-valikko ja avaa sovellus asetuksetpainamme valikkoa Järjestelmäavaamme valikon Varastointipaina valikkoa alas Siivousvinkkejä ja laajentakaamme ääntä Tiedostot synkronoidaan pilveen.

Jos tietokoneellamme on jo synkronoitu pilven kanssa päällekkäisiä tiedostoja, voimme käyttää tätä toimintoa tiedostojen poistamiseen välittömästi palauttaaksemme sisäisen muistitilan etsimättä poistettavia tiedostoja manuaalisesti.

Saat lisätietoja myös oppaastamme osoitteessa Memory Sensen käyttäminen PC:ssä Windows 11:n ja Windows 10:n kanssa.

Johtopäätökset

Tiedostojen tallentaminen OneDriveen on tärkeää niille, jotka työskentelevät usein tietokoneella ja haluavat pitää henkilökohtaiset tiedostonsa ja toimistoasiakirjansa aina käsillä, mutta joissain tilanteissa tila saattaa olla loppumassa, jolloin meidän on päätettävä, poistetaanko paikalliset tiedostot (jätä kopio pilvessä olevasta tiedostosta) vai poistetaanko tiedostot tietokoneelta (täten poistetaan pilvessä olevat tiedostot).

Oli valinta mikä tahansa, yritämme aina tehdä varmuuskopion tiedostoista, jotka aiomme siirtää tai poistaa käyttämällä useita varmuuskopiointityökaluja, kuten oppaissa olevia. parhaat ohjelmat ilmaisten automaattisten ja vähittäisten varmuuskopioiden tekemiseen Älä viitsi kuinka tallentaa tärkeitä asiakirjoja Windowsiin.

Jos käytämme sitten muita pilviä tiedostojen tallentamiseen, voimme myös poistaa OneDriven käytöstä kokonaan, kuten artikkelista näkyy miten OneDrive sammutetaan Windows 11:ssä ja 10:ssä.

Indeksi
  1. Tunnista tiedostotyyppi OneDrivessa
  2. Poista tiedostoja OneDrivesta poistamatta niitä
  3. Poista pilvessä synkronoidut tiedostojen kaksoiskappaleet
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up