Kuinka poistaa tietokoneen ilmoitukset käytöstä Windowsissa

Windows-laitteissa on erilaisia ​​järjestelmä- ja sovellusilmoituksia (joskus kutsutaan virheellisesti ohjelman ponnahdusikkunoiksi), jotka varoittavat tapahtumista reaaliajassa. Olipa kyse saapuvista VoIP-puheluista, Outlookin kalenterimuistutuksista tai toistuvista Windows-versiopäivityskehotuksista, ne voivat kaikki tuntua yhtä kiireellisiltä.

Näin ei kuitenkaan aina ole; ja vaikka olisikin, kaikki sinulta vaadittavat käyttäjän toimet voivat helposti odottaa hieman kauemmin. Ilmoitukset voivat olla erityisen ärsyttäviä, kun olet ahkerassa töissä tai nautit suosikkipelistäsi tai TV-ohjelmastasi.

Jotta nämä hälytykset eivät olisi häiritseviä, suosittelemme poistamaan ne käytöstä, piilottamaan ne väliaikaisesti tai ottamaan käyttöön vain tärkeät. Näytämme, kuinka voit poistaa tietokoneen ilmoitukset käytöstä Windowsissa.

Lue myös: Windows 95:n (tai minkä tahansa muun) käynnistysäänen lisääminen Windowsiin

Kuinka poistaa ilmoitukset pysyvästi käytöstä

Kun sinun on todella keskityttävä, sinun pitäisi tietää, kuinka kaikki ilmoitukset poistetaan käytöstä tietokoneellasi. Tällaista mykistystä ohjaa ilmoituskeskus.

 1. Avaa "Ilmoitusten ja toimintojen asetukset" -valikkovaihtoehto hakukentästä. Windows 11:ssä voit myös navigoida siihen Asetukset-kuvakkeesta kohdassa "Järjestelmä -> Ilmoitukset". Windows 10:ssä vastaava vaihtoehto on "Järjestelmä -> Ilmoitukset ja toiminnot".
 1. Kun ilmoitusasetusten ikkuna on näkyvissä, kytke "Ilmoitukset" pois päältä; se on oletuksena käytössä. Tämä poistaa käytöstä kaikki sovellusten ja muiden lähettäjien ilmoitukset, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käsitellä niitä yksitellen. Huomaa, kuinka yksittäisten sovellusten vieressä olevat vaihtokytkimet näkyvät harmaina.
 1. Voit poistaa Windows 11:n ilmoitukset kokonaan käytöstä poistamalla valinnat ruuduista "Tarjoa ehdotuksia laitteeni määrittämiseksi" ja "Hanki vinkkejä ja ehdotuksia, kun käytän Windowsia".

Varmista, että Focus assist -asetus ei häiritse järjestelmän ilmoitusten pysyvää ja täydellistä poistamista käytöstä, pidä se pois päältä.

Windows 10:ssä on samanlainen mekanismi kaikkien ilmoitusten poistamiseksi käytöstä, paitsi yhtä asiaa: valikon sijoittelu ja asiaankuuluvien vaihtoehtojen sanamuoto (mukaan lukien Focus assist) eroavat hieman Windows 11:een verrattuna.

Lue myös: Kuinka pysäyttää Chrome-ilmoitukset työpöydällä ja Androidilla

Ilmoitusten hylkääminen

Sen sijaan, että sammuttaisit kaikki Windowsin hälytykset ja ponnahdusikkunat, voi olla paljon kätevämpää hylätä hiljaa työpöydän taustalle tulevat ilmoitukset. On kaksi tapaa tehdä tämä: käyttämällä Action Centeriä ja käyttämällä ilmoituksen aikakatkaisua.

Käytä pikanäppäintä Win + A avataksesi Action Centerin. Jos siinä on ilmoituksia, näet niiden ympärillä valkoisen ääriviivan. Paina vain Del-näppäintä poistaaksesi ilmoitukset.

Vaihtoehtoisesti voit hylätä ilmoitukset asettamalla ajastimen. Etsi Windows 11:ssä järjestelmäasetuksista vaihtoehto nimeltä "Ilmoitusten aikakatkaisu".

Ajastinvaihtoehto on käytettävissä kohdassa "Esteettömyys -> Visuaaliset tehosteet".

Valitse avattavasta Hylkää ilmoitukset tämän ajan kuluttua -valikosta, kuinka kauan haluat ilmoituksen näkyvän näytölläsi. Voi kestää jopa viisi sekuntia, ennen kuin ilmoitus hylätään automaattisesti.

Vaikka Windows 10:ssä ei ole Ilmoitusten aikakatkaisupainiketta, voit asettaa ajastimen manuaalisesti Rekisterieditorista.

 1. Avaa Rekisterieditori pikanäppäimellä Win + R.
 2. Etsi seuraava polku:
Tietokone\HKEY_CURRENT_USER\Ohjauspaneeli\Esteettömyys

 1. Kaksoisnapsauta DWORD-komponenttia "Message Duration" oikeanpuoleisessa paneelissa. Tämä avaa uuden ponnahdusikkunan muokkausikkunan.
 1. Muuta DWORD-arvotietokanta (32-bittinen) oletusheksadesimaalista desimaaliksi. Nyt voit asettaa arvotiedot vähintään 5 sekunniksi.

Lue myös: 16 hyödyllistä Windowsin rekisterihakkerointia kokemuksesi optimoimiseksi

Kuinka poistaa tietyt sovellusilmoitukset käytöstä

Jos haluat poistaa ilmoitukset käytöstä tiettyjen sovellusten osalta ja säilyttää ne muiden osalta, voit tehdä niin. Tiettyjen sovellusten ilmoitusten poistaminen käytöstä Windowsissa:

 1. Siirry hakukentässä kohtaan "Valitse, mitkä sovellukset näyttävät ilmoituksia". Windows 11:ssä voit myös siirtyä valikkoon kohdasta "Järjestelmä -> Ilmoitukset" ja Windows 10:ssä "Järjestelmä -> Ilmoitukset ja toiminnot".
 1. Valitse mikä tahansa sovellus, jonka ilmoitukset haluat poistaa käytöstä, ja laita tietty sovellus pois päältä. Seuraavassa esimerkissä valitsemme Microsoft Storen.
 2. Napsauta vaihtokytkimen vieressä olevaa nuolipainiketta nähdäksesi tarkemmat asetukset. Tietenkin on parasta ohittaa mukauttaminen, koska on niin monia muita sovelluksia käsiteltävänä.

Lue myös: 16 parasta rauhoittavien äänien, valkoisen melun ja sateen lähteitä

Kuinka piilottaa ilmoitukset tilapäisesti Focus Assistilla

Saadaksesi hyödyt tietokoneen ilmoituksista ilman, että ne ovat liian häiritseviä, suosittelemme ottamaan käyttöön Windows Focus Assist, edistyneen tehokäyttäjäominaisuuden, joka on käytettävissä Windowsin ilmaisinalueelta. Se voi minimoida häiriötekijöitä piilottamalla ilmoitukset väliaikaisesti "automaattisella säännöllä".

 1. Avaa hakukentästä "Keskitä avustavat automaattiset säännöt". Windows 11:ssä voit siirtyä kohtaan "Järjestelmä". Jos käytössä on Windows 10, etsi vaihtoehto Asetukset-kohdasta.
 1. Käännä Tarkennusapu-kohdan Automaattiset säännöt -osiossa vaihtokytkin pois päältä niiden vaihtoehtojen osalta, joita et tarvitse. (Jos haluat tarkempia asetuksia, napsauta kunkin automaattisen säännön vieressä olevaa nuolipainiketta.)

Jos esimerkiksi asetat yöaikaan hiljaiset tunnit, sinua ei häiritse mikään muu kuin ensisijaiset viestit.

Samoin voit rajoittaa kaikki ilmoitukset "vain hälytyksiin" esimerkiksi pelatessasi peliä. Tämä vaihtoehto on hyödyllinen myös käytettäessä sovellusta koko näytön tilassa (esimerkiksi katsoessasi Netflixiä/YouTubea verkkoselaimella).

Jos haluat määrittää säännöt vastaanottamillesi ilmoitustyypeille, vieritä "Focus assist" -osioon ja valitse "Vain prioriteetti" tai "Vain hälytykset" -valintanappi soveltuvin osin. (Oletusarvoisesti valintanappi on asetettu pois päältä.)

Vain prioriteetti -vaihtoehdon avulla voit vastaanottaa ilmoituksia tärkeistä yhteystiedoista ja sovelluksista ja hiljentää loput. Napsauta tämän vaihtoehdon alla olevaa "Muokkaa prioriteettiluetteloa" -linkkiä määrittääksesi, sisällytetäänkö VoIP-ilmoitukset, muistutukset (käytetystä sovelluksesta riippumatta) ja kiinnitetyt tehtäväpalkin yhteystiedot.

Siirry lopuksi Prioriteettiluettelon alla olevaan sovellusluetteloon. Täällä voit lisätä/poistaa sovelluksia sen mukaan, haluatko niiden lähettävän ilmoituksia ensisijaisesti.

Lue myös: 5 Focus Assist Companion -sovellusta

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Kuinka voin tarkastella ilmoitushistoriaa Windowsissa?

Kaikki vanhat Windowsin ilmoitukset on tallennettu tietokantamuotoon (.db). Tarkastele niitä kohdassa C: -> Käyttäjät -> Käyttäjänimi -> AppData -> Paikallinen -> Microsoft -> Windows -> Ilmoitukset. Voit avata tämän DB-tiedoston käyttämällä sovellusta, kuten Peukaloiden katseluohjelma saatavilla GitHubissa.

2. Kuinka poistan Windowsin lukitusnäytön ilmoitukset käytöstä?

Windows 11:ssä lukitusnäytön ilmoitukset voidaan helposti kytkeä pois päältä "Järjestelmä -> Ilmoitukset". Poista valinta "Näytä ilmoitukset lukitusnäytöllä" -valintaruudusta Ilmoitukset-kohdassa. Poista tarvittaessa muistutukset ja saapuvat VoIP-puhelut lukitusnäytöltä samasta paikasta. Windows 10:ssä nämä vaihtoehdot näkyvät kohdassa "Järjestelmä -> Ilmoitukset ja toimet".

Lue myös: Kuinka muuttaa Android-puhelimen ilmoitusääntä

3. Kuinka voin poistaa Windowsin ilmoitusäänet käytöstä?

Windowsin ilmoitusäänet voidaan kytkeä pois päältä "Järjestelmä -> Ilmoitukset" Windows 11:ssä ja "Järjestelmä -> Ilmoitukset ja toiminnot" Windows 10:ssä. Tämä vaikuttaa kuitenkin vain sovellusääniin, mutta ei äkillisiin varoitusviesteihin. Voit poistaa ilmoitusäänet käytöstä yleisistä järjestelmähälytyksistä seuraavasti:

 1. Avaa Ohjauspaneeli ja napsauta "Laitteisto ja äänet" -kohdassa "Ääni" -valikkoa. Tämä avaa uuden ponnahdusikkunan.
 1. Siirry "Äänet" -välilehteen ja vieritä aktiivisen Windowsin äänimallin alla ja valitse Ohjelmatapahtumat-kohdasta "Ilmoitus".
 2. Siirry nyt alla olevaan avattavaan "Äänet" -valintaan ja aseta se arvoksi "Ei mitään". Napsauta "Käytä" tallentaaksesi muutokset.
Indeksi
 1. Kuinka poistaa ilmoitukset pysyvästi käytöstä
 2. Ilmoitusten hylkääminen
 3. Kuinka poistaa tietyt sovellusilmoitukset käytöstä
 4. Kuinka piilottaa ilmoitukset tilapäisesti Focus Assistilla
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Kuinka voin tarkastella ilmoitushistoriaa Windowsissa?
  2. 2. Kuinka poistan Windowsin lukitusnäytön ilmoitukset käytöstä?
  3. 3. Kuinka voin poistaa Windowsin ilmoitusäänet käytöstä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up