Kuinka poistaa verkkokansion jakaminen Windowsissa

Meillä on jaettuja kansioita Windowsissa, mutta emme tiedä kuinka jako poistetaan? Katsotaanpa, miten se tehdään.

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä kansioiden jakaminen verkkoon pääsyä varten on todella helppoa: napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kansiota, paina Ominaisuudet, vie meidät Jakaminen-välilehdelle ja paina Jaa. Kansion jakamisen jälkeen Ei ole näkyvää painiketta jaon poistamiseksi, joka on siten aina kaikkien muiden samaan verkkoon kytkeytyvien laitteiden käytettävissä. Onneksi voimme aina poistaa jakamisen, mutta meidän on toimittava kontekstivalikosta tai komentokehotteesta.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka poistaa verkkokansion jakaminen Windowsissa käyttämällä sekä yksinkertaistettua menettelyä että edistyneitä Windowsin toimenpiteitä, jotka sisältävät komentokehotteet ja jaonhallintatyökalut. Edistyneet menettelyt ovat ehdottomasti tehokkaampia ja päättäväisempiä, mutta voimme myös rajoittua poistamaan pääsyn jaettuun kansioon estääksemme pääsyn tulevaisuudessa (vaikka se pysyisi jaettuna).

Indeksi
  1. Poista jaetun kansion käyttöoikeus
  2. Poista kansion jakaminen
  3. Poista Advanced Folder Sharing

Poista jaetun kansion käyttöoikeus

Niille, jotka eivät halua hehkuttaa edistyneitä Windowsin työkaluja tai kehotteita, voit nopeasti poistaa pääsyn jaettuun kansioon napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja painamalla Näytä lisää vaihtoehtoja (Windows 11) laajentamalla valikkoa Anna käyttöoikeus ja lopuksi painaa Poista käyttöoikeus.

Tällä menettelyllä kaikki käyttöoikeudet peruutetaan, eikä kansiota voi enää käyttää verkossa. Järjestelmätasolla kansio säilyy jaettuna, mutta poistamme nopeasti pääsyn kaikilta tietokoneilta tai laitteilta, jotka olivat tallentaneet sen käyttöoikeuden muistiin. On selvää, että jos käyttäjä yrittää käyttää kansiota uudelleen, hän voi tehdä niin, ellei salasanaa vaihdeta tai ellei käyttäjä, jonka kanssa kansiota käytetään, ole estetty.

Jos meillä on pääsyongelmia, voimme myös lukea omamme Opas pääsyn estoon Windowsissa.

Poista kansion jakaminen

Voit poistaa kansion jakamisen painamalla näppäimistön WIN+R-näppäimiä ja kirjoittamalla tekstikenttään fsmgmt.msc ja paina OK-painiketta avataksesi verkon jaon hallintatyökalun.

Uudessa ikkunassa tunnistamme jakamamme kansion, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina Lopeta jakaminen poistaaksesi verkkojaon. Joissakin järjestelmäkansioissa jakoa ei voi poistaa: tunnistamme ne $-symbolista.

Toinen menettely, jota voimme käyttää jakamisen poistamiseen, sisältää edistyneen jakamisen aktivoimisen ja sen jälkeen sen poistamisen. Käytä tätä menettelyä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella jaettua kansiota ja painamalla ylös Omaisuusmennään laudalle Jakaminennapsauta painiketta Edistynyt jakaminenaktivoimme ylhäällä olevan kohteen Jaa kansio sitten painamme alas OK.

Toistakaamme nyt vaiheet valintamerkin poistamiseksi merkinnästä Jaa kansio: vahvista OK alareunassa ja vahvista varoitusviesti, joka tulee näkyviin jakamisen poistamiseksi pysyvästi.

Poista Advanced Folder Sharing

Jos kaikki yllä olevat menetelmät eivät toimineet, voimme poistaa verkkokansion jakamisen Windowsissa suoraan komentokehotteesta, lopullisesti ja turvallisesti. Jatka painamalla Käynnistä-painiketta ja etsimällä cmd löytääksesi komentokehotteen välittömästi, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja käynnistä se äänellä Suorita järjestelmänvalvojana.

Kirjoitamme kehotteeseen seuraavat komennot poistaaksesi mahdolliset verkko-osuudet:

  • Kirjoitamme komennon netto osakkeita avataksesi osakkeiden luettelon tietokoneellasi.
  • Etsitään nyt deaktivoitavaa jakoa kiinnittäen huomiota sarakkeen alla olevaan nimeen Jaa nimi.
  • Kun olemme tunnistaneet poistettavan osuuden, kirjoitamme netto osuus SHARE-NAME /poistajossa SHARE-NAME sijaan meidän on syötettävä poistettavan jaon nimi.
  • Painetaan Tulla sisään tai Lähetetään näppäimistöllä vahvistaaksesi ja sulkeaksesi komentokehotteen.

Avaa aiemmin jaetun kansion ominaisuudet ja paina välilehteä Jakaminen meillä on todiste siitä, että kansiota ei enää jaeta.

Johtopäätökset

Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä on erittäin helppoa luoda verkko-osuus, johon pääsee muilta tietokoneilta ja muista yhteensopivista laitteista (esim. Android-älypuhelimet), mutta jakamisen poistaminen voi olla erittäin vaikeaa, ellet poista kansiota kokonaan (mikä on mahdotonta, jos olemme jakaneet käyttäjän kansion).

Yllä kuvattujen toimenpiteiden avulla pystymme aina poistamaan verkko-osuudet järjestelmäkansioista ja kansioista, jotka olemme jakaneet manuaalisesti käyttämällä sekä yksinkertaisia ​​menetelmiä että Windowsin komentokehote (paljon paheksuttua, mutta erittäin hyödyllistä tämän tyyppisten ongelmien ratkaisemisessa).

Useimpien ongelmien välttämiseksi jaamme Windows-kansiot suoraan kontekstivalikossa (kuten oppaan alussa näkyy, käyttämällä Anna käyttöoikeus -> Tietyille käyttäjille) tai käyttämällä toimintoa Edistynyt jakaminen matkan varrella Ominaisuudet -> Jakaminen (kansion kontekstivalikosta), koska tämä voidaan poistaa käytöstä milloin tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up