Kuinka puhdistaa tietokone pölystä

Opas tietokoneen puhdistamiseen pölystä, milloin se kannattaa tehdä ja miten tuulettimet vapautetaan lialta

Pöytätietokoneella on jonkin ajan kuluttua taipumus tukkeutua ja aiheuttaa paljon melua pölyn takia joka väistämättä tunkeutuu kotelon sisällä ilmaraoista. PC:n sisällä olevat sähkökomponentit luovat sähköstaattisia varauksia, jotka vetävät puoleensa pölyä ja pieniä hiukkasia ja kerääntyvät siten piirien ja metallirakenteiden lähelle.

Pölyisen tietokoneen seuraus on tuulettimien riittävän jäähdytyksen puute ja aiheuttaa huonoja ääniä (tuulettimet tukkeutuneet) ja vakavimmissa tapauksissa jopa äkillisiä sammutuksia. Kun tietokone sammuu itsestään, se ei useinkaan ole riippuvainen Windows-virheistä, vaan antureista, jotka havaitsevat liian korkean lämpötilan ja sammuttavat kaikki komponentit sulamisen estämiseksi.

Seuraavassa artikkelissa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti, miten puhdista tietokoneesi, jotta pöly poistetaan puhaltimista ja kaikista rakoista, joihin se kerääntyy, jotta vältetään piirien vaurioituminen. Sisäosien puhdistuksen lisäksi esittelemme myös sinulle kuinka puhdistaa hiiri ja näppäimistö, jotta työpiste on aina kunnossa ja pölytön.

LUE MYÖS -> Tarkista PC:n lämpötila ja lämpö

Indeksi

  Poista pöly tietokoneen sisältä

  Tietokoneen sisällä oleva pöly on poistettava noin 6 kuukauden välein, välttäen enemmän aikaa: jos vähennämme siivoamista kerran vuodessa, vaarana on, että tietokone tukkeutuu kuumimpina kuukausina, jolloin on välttämätöntä, että tuuletus on mahdollisimman hyvä. Tästä syystä suosittelemme, että puhdistat tietokoneesi juuri ennen kesän alkua (kevätsiivous) ja juuri ennen talven alkua (talvisiivous), jotta sinulla on aina pölytön tietokone.

  Tehokas sisäinen puhdistus ennen kaikkea poistamme tietokoneen sähköpistorasian ja muut komponentit, siirrämme kotelon pöydälle, kosketamme mitä tahansa metalliesinettä (purkaaksemme käsien sähköstaattisen virran), laitamme käsineet käteen ja lopuksi avaamme kotelon sivupaneelin, ruuvaa irti ruuvit, jotka kiinnittävät sen takana.
  Päästyämme käsiksi tietokoneen sisäpuolelle käytämme yksinkertaista kangasliinaa poista kertynyt pöly suurempi; jos pölyä on todella paljon, voimme käyttää myös a käyttämällä tavallista puhdasta harjaa, jossa on luonnonharjakset, välttäen vanupuikkojen käyttöä.

  Kun käytämme pölynimuria tietokoneen sisällä Varmista, että käytät mahdollisimman vähän tehoa äläkä laita pölynimuria liian lähelle johtoja ja piirejä: Ihanteellista olisi käyttää suutinta imuroimaan piilossa olevista kohdista, kuten tuulettimen sisäpuolelta. Estä tuuletin kynällä, jotta pölynimuri ei pyöri.

  Mitä komponentteja kannattaa välttää

  Vahinkojen välttämiseksi suosittelemme olemaan puhdistamatta tietokoneen herkimpiä osia, kuten emolevy tai RAM-pankit: sen lisäksi, että ne ovat hauraita, niissä tuskin on asiaankuuluvaa likaa. Jos emme ole asiantuntijoita prosessoria ei kannata edes ottaa käsiin, koska tuulettimen ja jäähdytyselementin vapauttaminen riittää paremman ilmanvaihdon saavuttamiseksi.

  Suosittelen myös olemaan liian nirso ja siivoushullu, tärkeintä on, että pölyä ei kerry silloin liikaa, vaikka likaa olisi siellä täällä, sen voi puhdistaa jos pääsee käsiksi, mutta ilman riskiä rikkoa jotain.

  Puhdista tietokoneen näppäimistö

  Näppäimistö on ehkä yksi kodin likaisimpia tavaroita, koska siihen kosketetaan koko ajan ja näppäinten välissä on kapeita aukkoja, joihin kaikenlaista likaa voi pudota huomaamatta. Puhdistaaksesi näppäimistön sinun on irrotettava se tietokoneesta tai, jos kyseessä on langaton näppäimistö, irrotettava paristot; kannettavissa tietokoneissa meidän on irrotettava sekä pistoke että akku ennen sen puhdistamista.

  Ensimmäinen asia on kääntää näppäimistö ympäri ja ravistaa sitä varovasti paperiarkilla poistaaksesi näppäinten väliin jäänyt lika ja pöly. Tämä ei kuitenkaan riitä, koska avainten alla on todella kaikki. Voit välttää kaikkien avainten purkamisen käytä paineilmapurkkia, joka poistaa kaiken sisäisen lian. Puhdista sitten yksittäiset näppäimet pinnalla yhdellä monipintainen pyyhintä päästä eroon bakteereista toista puhdistus myös kostealla mikrokuituliinalla ja lopuksi kuivaa.

  Jos meillä on tavallinen kalvonäppäimistö, näppäinten alta siivoaminen on monimutkaista, koska ne ovat jumissa ja kiinteät, joten niiden ponnahtaminen vaatisi ruuvimeisseliä, mutta vaarana on niiden rikkoutuminen. Jos näppäimistö on erittäin likainen, se kannattaa vaihtaa uuteen uusi näppäimistö muutamasta eurosta, myös erittäin halpa (paras, jos likaamme paljon tai käytämme usein tietokonetta kirjoittamiseen).

  Mekaaniset näppäimistöt ovat erilaisia, jonka näppäimet ovat kaikki erillisiä painikkeita, jotka voidaan vetää helposti ulos sormillasi tai mukana tulevalla vivulla. Voit sitten ottaa avaimet pois yksitellen ja puhdistaa niiden alta kostealla eikä märällä liinalla vaivattomasti. Tämä on toinen syy, miksi Mekaaniset näppäimistöt ovat paljon parempia kuin tavalliset kalvonäppäimistöt.

  Puhdista hiiri

  Samaa voidaan sanoa hiiren näppäimistöstä, jota kosketetaan jatkuvasti kädellä. Mutta hiiren puhdistaminen on paljon helpompaa ja vain yksi monipintainen pyyhintä ja hieman kostealla mikrokuituliinalla, jotta se pestään kunnolla.

  Keskity erityisesti keskipyörän puhdistamiseen, pesemiseen sen koko ympärysmitta pitkin. Ilmeisesti myös hiirimatto on pestävä, minkä voimme aina tehdä vaihda nopeasti muutamalla eurolla.

  PC:n puhdistussarja

  Markkinoilta löytyy puhdistussarjoja PC:lle, josta löytyy erikokoisia harjoja, pölylappuja, tarroja näppäimistöön ja paljon muuta. Parhaat PC-puhdistussarjat, joita voimme tarkastella, ovat:

  Valitsemme tarpeisiimme parhaiten sopivan sarjan ja aloitamme heti tietokoneen puhdistamisen pölystä.

  Johtopäätökset

  Tietokoneen puhdistaminen sisältä on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä auttaa pidentämään sen käyttöikää ajan mittaan ja pitääkseen sen toiminnassa maksiminopeudella, kuluttaen vähemmän sähköä (koska lämpötila laskee ja tuulettimet pyörivät vähemmän). Likaisesta tietokoneesta tuleva signaali voi olla osien lämpötilan epänormaali nousu, tuulettimen kova ja jatkuva ääni tai äkillinen ja toistuva sammutus.

  Jos meidän on pakko puhdista kannettava tietokone meidän on varustettava itsemme kärsivällisyydellä, koska komponentit ovat vieläkin herkempiä ja liittimien tai muovien rikkominen on todella helppoa.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up