Kuinka rajoittaa levytilaa jokaiselle Windows-käyttäjälle

Onko meillä Windows-tietokone, jossa on useita käyttäjätilejä? Katsotaanpa kuinka rajoittaa levytilan käyttöä jokaiselle läsnä olevalle käyttäjälle

Jos meillä on Windows PC, jossa on paljon käytettävissä olevia käyttäjiä, voimme törmätä tilaongelmaan, koska loppujen lopuksi kiintolevyä tai SSD-levyä on vain yksi ja sen täytyy riittää kaikille käyttäjille.

Pääsääntöisesti itse asiassa Windowsin tallennustilaa hallitaan vapaastikaikilla käyttäjillä on vapaa pääsy jäljellä olevaan tilaan: jos joku käyttäjistä lataa tiedoston, joka vie vähintään 10 Gt, tämä tiedosto vie tilaa kaikilta muilta käyttäjiltä, ​​joilla on vähemmän tilaa. kun olet ladannut kirjautumisen.

Tämä ongelma voidaan voittaa käyttämällä Windowsin kiintiöitäeli tilaa rajan määrittäminen jokaiselle tietokoneen käyttäjälle. Kiintiöitä käyttämällä voimme päättää kuinka paljon tilaa kukin käyttäjä voi käyttää ilman, että se vie tilaa muilta käyttäjiltä (jotka puolestaan ​​voivat käyttää vain kiintiössä varattua tilaa).

Seuraavassa oppaassa näytämme, kuinka voit rajoittaa levytilaa jokaiselle Windows-käyttäjälle kiintiöillä. Opas luodaan käyttämällä

Kuinka ottaa kiintiö käyttöön kaikille käyttäjille

Aktivoidaksemme kiintiön kaikille PC:n käyttäjille pääsemme tietokoneeseen a järjestelmänvalvojan tili (emme voi aktivoida kiintiöitä yksinkertaisella tilillä), avaamme Käynnistä-valikon, valitsemme sovelluksen Tiedostonhallintapaina sivuvalikosta Tämä PCnapsauta hiiren kakkospainikkeella päälevyä (yleensä C:-asemaa), paina Omaisuusavataan vihdoin välilehti Kiintiöiden hallinta ja paina lopuksi painiketta Näytä kiintiöasetukset.

Avautuvassa ikkunassa aktivoimme kohteen Ota kiintiöiden hallinta käyttöönaktivoimme äänen Estä levytila ​​käyttäjiltä, ​​jotka ylittävät kiintiörajanotetaan ääni ulos Rajoita levytilaa ja aseta nämä kaksi parametria valitsemalla pudotusvalikosta kiintiön koon (yleensä Gt, mutta voimme käyttää myös TB tai Mt) ja valita varoituskynnys (käyttäjä saa varoituksen, kun asetettu kiintiö on saavuttanut ).

Kun muutokset on tehty, paina OK soveltaa kiintiöitä kaikkiin tietokoneen käyttäjiin (yksinkertaiset käyttäjät ja muut järjestelmänvalvojat).

Kuinka ottaa kiintiö käyttöön tietylle käyttäjälle

Jos PC-käyttäjällä on oltava eri kiintiö kuin muilla, voimme mukauttaa yhdelle käyttäjälle määritettyä kiintiötä viemällä meidät samalle näytölle Näytä kiintiöasetukset (näkyy edellisessä luvussa) ja paina alas Kiintiömerkinnät.

Uudessa ikkunassa painamme yläreunassa olevaa valikkoa Kertoimetjatkamme Uusi kiintiömerkintä ja syötä sen käyttäjän nimi, johon mukautettua kiintiötä sovelletaan, painikkeella Tarkista nimet jotta ei tekisi virheitä.

Kun olet luonut uuden kiintiömerkinnän, avautuu ikkuna, jossa voit valita mukautetut kiintiörajoitukset ja tietyn käyttäjän varoitustason. Kun olet valmis, paina OK, jotta muutokset tulevat voimaan.

Tämän asetuksen ansiosta voimme asettaa kiinteän kiintiön kaikille tileille (esim. 300 Gt) ja rajoittaa tilaa testitilille tai käyttäjän yksinkertaiselle tilille (asettamalla 200 Gt:n rajan vain hänelle).

Kuinka ottaa kiintiöt käyttöön ryhmäkäytännöstä

Järjestelmänvalvojatilit voivat muokata kiintiöitä Windowsissa. Jos toimimme yrityksen tietokoneilla, voimme käyttää ryhmäkäytännöt mahdollistaa kiintiön ja estää yhtä käyttäjää viemästä kaikkea levytilaa (mikä on välttämätöntä, jos yrityksen PC:ssä käytetään eri käyttäjiä).

Aktivoidaksesi kiintiöt ryhmäkäytännöistä avaamme järjestelmänvalvojan PC:n tai järjestelmänvalvojan tilin tietokoneessa, jossa on Windows 11/10 Pro (Windows 11/10 Home -versiota ei tueta), paina näppäimistön WIN+R, kirjoita gpedit.msc avataksesi ryhmäkäytäntöeditorin ja viedään sinut polulle Tietokoneen asetukset -> Hallintamallit -> Järjestelmä -> Levykiintiöt.

Aktivoimme kohteet ikkunan oikealla puolella Ota levykiintiöt käyttöön, Pakota levykiintiön rajoitus ja käytämme ääntämme Määritä oletuskiintiöraja ja hälytystaso muuttaaksesi määritettyä kiintiötasoa.

Ilmeisesti meidän on myös toistettava konfiguraatio PC:llä olevien yksittäisten käyttäjien ryhmäkäytäntötiedostoissa ja kopioitava (tarvittaessa) konfiguraatio kaikille yritystietokoneille, jotka vaativat kiintiön aktivoinnin.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa Windowsin paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin (gpedit.msc) käyttäminen.

Kuinka ottaa kiintiöt käyttöön rekisterieditorissa

Windows 11/10 Home -käyttöjärjestelmässä ei ole ryhmäkäytäntöeditoria, mutta voimme aktivoida yritystietokoneen levykiintiöt järjestelmän rekisterieditorilla yksinkertaista parametria muokkaamalla.

Voit seurata tätä polkua painamalla näppäimistön WIN+R ja kirjoittamalla regedit ja kun editori on auki, siirrytään seuraavaan polkuun:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\

Tämän kansion sisältä löydämme alikansion DiskQuota; jos sitä ei ole, napsauta kansiota hiiren kakkospainikkeella Windows NTpaina Uusi -> Näppäin ja kirjoita nimi DiskQuota.

Kun olemme saaneet pääsyn DiskQuota-kansioon, napsautamme hiiren kakkospainikkeella editorin oikeaa reunaa ja painamme ylös Uusi -> DWORD-arvo (32-bittinen)annamme nimeksi ota käyttöön ja me vahvistamme; nyt meidän tarvitsee vain painaa kohdetta ota käyttöön ja ota toiminto käyttöön asettamalla numero väliltä 0–1.

Pakottaaksemme tietokoneeseen liittyvän kiintiön käyttöön luomme uuden merkinnän hiiren oikealla painikkeella (Uusi -> DWORD-arvo (32-bittinen)), annetaan nimi Pakkovahvista ja paina sitä siirtääksesi arvon 0:sta 1:een. Kun muutokset on tehty, käynnistämme tietokoneen uudelleen aktivoidaksemme välittömästi käytössä olevan tietokoneen kiintiöt.

Johtopäätökset

Kiintiöiden hallinta Windowsissa voi olla erittäin hyödyllistä yritystietokoneissa joilla on useita käyttäjätilejä, jotta yksittäinen käyttäjä ei vie kaikkea jäljellä olevaa vapaata tilaa lataamalla erittäin suuria tiedostoja.

Kotimaisella tasolla sitä käytetään vähän, koska tietokoneella on usein vain yksi aktiivinen käyttäjä, mutta siitä voi olla hyötyä, jos meillä on yksinkertaiseen tiliin liittyviä alaikäisiä lapsia, jotka yleensä täyttävät tietokoneen levyn peleillä, elokuvilla ja muilla erittäin suurilla tiedostoilla.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka Vapauta levytilaa Windows-tietokoneellasi 10 tapaa Älä viitsi kuinka lisätä levytilaa PC:llä.

Indeksi
  1. Kuinka ottaa kiintiö käyttöön kaikille käyttäjille
  2. Kuinka ottaa kiintiö käyttöön tietylle käyttäjälle
  3. Kuinka ottaa kiintiöt käyttöön ryhmäkäytännöstä
  4. Kuinka ottaa kiintiöt käyttöön rekisterieditorissa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up