Kuinka ratkaista "Järjestelmävirhe 5, pääsy kielletty" Windowsissa

"Järjestelmävirhe 5, pääsy estetty" -kehote tulee yleensä näkyviin, kun suoritat komentoja komentokehotteessa tai PowerShellissä ilman järjestelmänvalvojan oikeuksia. Se voi myös ilmetä, kun yrität asentaa uusia ohjelmia. Tämä opetusohjelma näyttää muutamia eri tapoja korjata virhe tietokoneellasi.

Hyvä tietää: Saat vieläkin sujuvamman käynnistyksen, kun opit puhdistamaan Windowsin käynnistysohjelmat.

1. Ota komentokehotteen ja PowerShellin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet käyttöön

Järjestelmävirhe 5 voi tapahtua suoritettaessa komentoja, kuten net jotka vaativat edistyneitä oikeuksia toimiakseen oikein. Suorin tapa ohittaa tämä ongelma ja palata komentojen käyttöön on suorittaa CMD (tai PowerShell) järjestelmänvalvojan oikeuksilla.

Avaa alkaa valikko ja kirjoita "pääte". Valita Suorita järjestelmänvalvojana.

Valitse Käyttäjätilien valvonta -kehotteessa Joo antaaksesi järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet sovellukseen. Pääte käynnistyy tietokoneellasi Windows PowerShellin järjestelmänvalvojan oikeuksin.

Voit vaihtaa komentokehotteeseen napsauttamalla yläreunassa olevaa avattavaa painiketta ja valitsemalla vaihtoehdon. Tai paina Ctrl + Vaihto + 2.

Jos käytät Windows 10:tä, etsi Windows Command Prompt tai PowerShell. Napsauta vaihtoehtoasi hakutuloksissa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

Kärki: katso kuinka nollaat Windowsin järjestelmänvalvojan salasanan näillä helpoilla tavoilla.

2. Luo pikakuvake järjestelmänvalvojan oikeuksilla

Voit luoda työpöydän pikakuvakkeen CMD:lle tai PowerShellille korotetuilla käyttöoikeuksilla, jos käytät komentoriviä usein.

Klikkaa alkaa -painiketta ja etsi "komentokehote". Valitse Avaa tiedoston sijainti hakutuloksista.

Sinut ohjataan Windowsin järjestelmäkansioon Resurssienhallinnassa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Komentokehoteja valitse Näytä lisää vaihtoehtoja Windowsin pikavalikosta.

Valitse laajennetusta kontekstivalikosta Lähetä -> Työpöytä (luo pikakuvake).

Siirry työpöydällesi joko sulkemalla File Explorer tai painamalla Voittaa + D ja etsi komentokehote työpöydän kuvakkeiden joukosta.

Napsauta uutta pikakuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet kontekstivalikosta. Vuonna Pikakuvake -välilehteä, napsauta Pitkälle kehittynyt -painiketta.

Valitse Lisäominaisuudet -ikkunassa valintaruutu Suorita järjestelmänvalvojana, ja napsauta OK.

Napsauta Ominaisuudet-ikkunassa Käytä -> OK.

3. Suorita sovellukset ja asennusohjelmat järjestelmänvalvojana

Windows saattaa estää sinua asentamasta sovelluksia Microsoft Storen ulkopuolelta. Tämä varmistaa, että et päädy käyttämään vaarallisia sovelluksia tuntemattomista lähteistä. Jos olet varma, että asennettava sovellus on turvallinen käyttää, voit jatkaa asennusta suorittamalla sovelluksen asennusohjelman järjestelmänvalvojana.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella sovelluksen asennusohjelmaa ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana kontekstivalikosta. Kun Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa pyydetään vahvistamaan, valitse Joo.

Tiedoksi: näetkö Windows-tietokoneellasi tekstin "Järjestelmänvalvoja on estänyt tämän sovelluksen"? Opi korjaamaan se.

4. Vaihda järjestelmänvalvojan tiliin

"Järjestelmävirhe 5, pääsy estetty" -ongelmalla on suurempi mahdollisuus ilmaantua, jos käytät tavallista Windows-käyttäjätiliä.

Vaihda järjestelmänvalvojan tilille, jotta sinun ei tarvitse muistaa avata ohjelmia ja palveluita järjestelmänvalvojan oikeuksilla.

Avaa Asetukset-sovellus ja siirry kohtaan Tilit -> Muut käyttäjät. Jos käytät Windows 10:tä, siirry osoitteeseen Tilit -> Perhe ja muut käyttäjät. Laajenna tavallisen käyttäjätilisi avattava valikko.

Klikkaa Tilin tyyppi vieressä olevaa painiketta Tiliasetukset.

Avaa alasvetovalikko Tilin tyyppija valitse Järjestelmänvalvoja. Klikkaus OK saada valmiiksi.

Vaihtoehtoisesti voit aktivoida pääkäyttäjän tilin Windowsissa.

5. Poista Käyttäjätilien valvontakehotteet käytöstä

Voit myös antaa sovelluksille UAC-käyttöoikeuden ilman lisätoimenpiteitä poistamalla Käyttäjätilien valvonta -kehotteen käytöstä. Poista tämä häiriötekijä ilmaantumasta aina, kun suoritat komentokehotteen tai PowerShellin järjestelmänvalvojan oikeuksilla.

Siirry Käynnistä-valikkoon ja kirjoita "käyttäjätilien valvonta". Valitse hakutuloksista Muuta käyttäjätilien valvontaasetuksia.

Vedä Käyttäjätilien valvonta-asetukset -ikkunassa liukusäädin alimpaan kohtaan ja napsauta OK. Tämä vastaa Älä koskaan ilmoita vaihtoehto.

Viimeisen kerran sinun on myönnettävä järjestelmänvalvojalle oikeudet jatkaaksesi muutoksia. Klikkaus Joo Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa.

Huomaa, että UAC:n poistaminen käytöstä voi tehdä tietokoneestasi alttiiksi haitallisille ohjelmistoille. Windows ei enää varoita tietokoneesi muutoksista. Jatka omalla vastuullasi.

Kärki: jos järjestelmänvalvoja on poistanut Tehtävienhallinnan käytöstä, palauta sen toiminta näiden ohjeiden mukaisesti.

Pääsy nyt myönnetty

"Järjestelmävirhe 5, pääsy estetty" -ongelman kiertäminen Windowsissa on melko yksinkertaista. Kun järjestelmäsi toiminta on palautettu kokonaan, saatat haluta oppia komentokehotteen ja PowerShellin eroista.

Indeksi
  1. 1. Ota komentokehotteen ja PowerShellin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet käyttöön
  2. 2. Luo pikakuvake järjestelmänvalvojan oikeuksilla
  3. 3. Suorita sovellukset ja asennusohjelmat järjestelmänvalvojana
  4. 4. Vaihda järjestelmänvalvojan tiliin
  5. 5. Poista Käyttäjätilien valvontakehotteet käytöstä
  6. Pääsy nyt myönnetty

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up