Kuinka saada Internet ilman TIM:ää ja puhelinlinjaa

Ratkaisuja Internet-yhteyden saamiseen, vaikka talo ei olisi kytketty lankapuhelinlinjaan ja ilman TIM-yhteyttä

Jo nyt monet Italian kaupungit ja kaupunginosat heillä ei ole pääsyä nopeaan Internet-yhteyteenerityisesti niille, jotka asuvat suurten kaupunkien laitamilla tai maakuntien rajalla sijaitsevissa kaupungeissa (joissa kaapeleiden ja vaihteiden päivittäminen ei ole koskaan kätevää TIM:lle ja muille operaattoreille).

Tämä ei ole tavallista "populistista" tai instrumentaalista kiistaa, vaan tosiasia, vakava ongelma, joka monilla ihmisillä on: kiinteää puhelinlinjaa ei ole mahdollista muodostaa nopeaan Internetiinjolloin hankitaan vain vanhoja ADSL-linjoja, joiden nopeus on alle 10 mega sekunnissa latauksessa tai jopa ei lankaverkkoa.

Tässä oppaassa selitämme kuinka surffata Internetissä ilman lankapuhelinta, hyödyntäen nykyaikaisimpia langattomia yhteyksiä ja yhdistämällä kaikki kodin laitteet. Tämäntyyppiset yhteydet ovat ainoa vaihtoehto, jos lähiössämme ei ole valokuitupeittoa (FTTH tai FTTC), jotka esittävät itseään kelvollisia vaihtoehtoja erittäin hitaalle ADSL-yhteydelle.

1) Käytä LTE-modeemia

Voimme välittömästi luottaa, että meillä on Internet ilman lankapuhelinlinjaa LTE-modeemit, eli modeemit, jotka tukevat yhteyksiä matkapuhelindataverkkoon (sama linja, jota älypuhelimemme käyttävät). Näiden modeemien sisään on mahdollista lisätä Data SIMkäyttämällä matkapuhelinoperaattorin datatarjousta yhteyden tarjoamiseen mihin tahansa kodin sisällä olevaan Wi-Fi-laitteeseen.

Parhaat LTE-modeemit, joita voimme ostaa, ovat alla olevassa luettelossa:

Näitä modeemeja käyttämällä pystymme ylittämään ADSL-linjojen ja surffailla jopa 150 Mbit sekunnissaperustuen LTE-signaalin voimakkuus alueellamme.

Parhaat datatarjoukset LTE-modeemeille

Jotta voimme navigoida LTE-modeemien kanssa, meidän on välttämättä valittava matkapuhelinoperaattori, joka tarjoaa sellaisen SIM, jolla on paljon dataliikennettäkoska modeemiin yhdistetyt laitteet kuluttavat huomattavasti enemmän dataa kuin yksittäinen matkapuhelin.

Parhaat tarjoukset käytettäväksi LTE-modeemi kanssa ovat seuraavat:

Halvin tarjous on Fastwebin tarjous, jolla saat 12 eurolla kuukaudessa 150 Gt dataliikennettä kaikille kodin laitteille; jos tarvitsemme lisää gigatavua, voimme valita Iliadin 300 Gt:n tarjouksen; jos sen sijaan etsimme Internetiä ilman liikennerajoituksia, hinnat nousevat Vodafonen ja WindTren tarjousten myötä.

2) Käytä satelliittimodeemia

Satelliittiratkaisu on aina ollut yksi kätevimmistä ratkaisuista kaapelin fyysisen rajan ylittämiseen: peittotarkastuksia ei tarvitse tehdä, koska satelliitti toimii kaikkialla, myös vuoristossa, kunhan antenni "näkee" taivas.

Tällä tekniikalla asenna vain modeemiantenni (oikeastaan ​​eräänlainen vertaus) talon terassilla tai katolla, käyttämällä erityisiä kiertoradalle asetettuja satelliitteja tähän tarkoitukseen: antennin avulla voit vastaanottaa lataus- ja latauspaketteja suhteellisen hyvillä nopeuksilla verrattuna ADSL:ään (nykyisellä tekniikalla se saavuttaa parhaimmillaan 150 megaa sekunnissa).

Tällä hetkellä paras yritys, jota voimme käyttää satelliittiyhteyksiin, on StarlinkElon Muskin johtama yritys.
Starlinkin avulla voimme matkustaa suurimmalla nopeudella 150 megabittiä sekunnissa (hyvää FTTC:tä vastaava), ilman aika- ja tietoliikennerajoituksia, hintaan 70€/kk ja asennussarjan kertamaksu 410 €.

Vaihtoehtoisesti voimme tarkastella seuraavien satelliittioperaattoreiden tarjouksia:

  • skyDSL: voimassa oleva satelliittiyhteyspalvelu, joka tarjoaa kiinteät hinnat koteihin ja nopeat yhteydet yrityksille;
  • Connect: toinen voimassa oleva operaattori, joka tarjoaa mukautettavat suunnitelmat koteihin ja yrityksiin;

Jos asumme vuoristossa tai melko autiolla alueella, Internet-yhteys satelliittiantennin kautta voisi olla ainoa tapa surffata Internetissä tasaisesti ilman lankapuhelinlinjaa.

3) Langattomat yhteyspalvelut

Viimeinen ehdotettu menetelmä on tasapainoisin sekä kustannusten että asennuksen ja yhteysnopeuden kannalta: vaihtoehto niille, joilla ei ole kiinteää linjaa tai jotka voivat aktivoida vain ADSL:n ovat langattomat yhteyspalvelut.

Nämä yritykset he käyttävät WiMAX- ja LTE-antenneja pystyä tarjoamaan verkkopeittoaan enemmän kuin hyvillä tuloksilla (vaikka kaikki Italian alueet eivät olisi riittävän voimakkaan signaalin peitossa).

Tällä hetkellä langatonta Internet-yhteyttä tarjoavat yritykset ovat:

Kattavuus voidaan varmistaa näiden yritysten eri sivustoilla antamalla naapurin puhelinnumero tai osoite. Katso hinnat, vaihtoehdot ja kaikki tiedot virallisilla verkkosivuilla.

Johtopäätökset

Yllä ehdotetuilla menetelmillä voimme lopulta voittaa digitaalinen kahtiajako ja muodostaa nopean yhteyden Internetiin ilman, että sinun tarvitsee odottaa nopean kaapeliyhteyden saapumista.

Jos asumme todella syrjäisissä paikoissa ja ilman nopeaa verkkopeittoa (eli ADSL:n poissulkeminen, joka on nyt liian vanhentunut), suosittelemme keskittymään Starlinkiin vihaat käytä LTE-modeemeja saada Internet matkapuhelindataverkon kautta; Vaihtoehtoisesti voimme aina keskittyä johonkin Italiassa saatavilla olevista langattomista operaattoreista, joista he varmasti erottuvat joukosta Linkem ja EOLO.

Saadaksesi selville nopeuden, jonka voimme saavuttaa uudella aktivoidulla linjallamme, suosittelemme suorittamaan testin, kuten kuvataan oppaassamme Miten mittaat netin nopeutta?

Jos kuitenkin haluamme kiinteän Internet-yhteyden hinnalla millä hyvänsä (ehkä pelata verkossa), suosittelemme, että luet artikkelimme Paras kuituoptiikka: tarkista kattavuus ja tarjoukset.

Indeksi
  1. 1) Käytä LTE-modeemia
    1. Parhaat datatarjoukset LTE-modeemeille
  2. 2) Käytä satelliittimodeemia
  3. 3) Langattomat yhteyspalvelut
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up