Kuinka saada Windows 10 nukkumaan yön yli

Tietokoneen lepotila on hyödyllinen akun virran säästämiseksi, kun et käytä tietokonetta aktiivisesti. Monet käyttäjät ovat valittaneet, että Windows 10 poistuu lepotilasta satunnaisesti ja kieltäytyy nukkumasta läpi yön. Tämän opetusohjelman tarkoituksena on auttaa sinua korjaamaan tämä ongelma tietokoneellasi.

Selvitä, mikä pitää tietokoneesi hereillä

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on tarkistaa, mikä käynnissä oleva tehtävä estää tietokonettasi nukkumasta tai herättää sen lepotilasta.

1. Avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita hakukenttään cmd. Napsauta hiiren kakkospainikkeella "Komentokehote" -luetteloa ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana."

2. Kun komentokehote avautuu sinulle, kirjoita komento powercfg -requests ja paina Enter. Jos jokin prosessi estää tietokonettasi siirtymästä lepotilaan, se näkyy tässä.

Yllä näet selvästi, että Windows asentaa parhaillaan päivityksiä, joten tämä estää lepotilan, mutta joskus komennon näyttämät tiedot ovat epämääräisiä.

Siitä huolimatta saat yleensä tarpeeksi tietoa, joka ohjaa sinut ongelman korjaamiseen.

Alla on muita alueita, joita voit tutkia ratkaistaksesi tämän ongelman Windows 10 -tietokoneellasi.

Ota Virranhallinta-asetuksista käyttöön "Salli tietokoneen nukkua".

1. Valitse Käynnistä-valikosta ”Asetukset” ja napsauta sitten ”Järjestelmä”-vaihtoehtoa.

2. Napsauta "Virta ja lepotila" vaihtoehtoluettelosta. Varmista, että "Sleep"-kohdan valinnat on asetettu haluttuun arvoon.

3. Napsauta "Lisävirta-asetukset" kohdassa "Aiheeseen liittyvät asetukset". Sinut ohjataan ohjauspaneeliin.

4. Valitse "Muuta suunnitelman asetuksia" valitsemasi virrankäyttösuunnitelman alta. Napsauta sitten "Muuta virran lisäasetuksia" tuloksena olevasta näytöstä.

5. Laajenna Virta-asetukset-ikkunassa kutakin asetusta varmistaaksesi, ettei mikään estä tietokonettasi siirtymästä nukkumaan.

6. Kun olet valmis, napsauta "Käytä" tallentaaksesi asetukset.

Tämän pitäisi korjata ongelma puolestasi. Jos sinulla on kuitenkin edelleen ongelmia saada Windows 10 -tietokoneesi pysymään lepotilassa, voit kokeilla toista asiaa.

Tehtävien ajoituksen käyttäminen

1. Käynnistä Käynnistä-valikko ja etsi "Task Scheduler". Napsauta oikeaa merkintää tuloksista.

2. Laajenna vasemmasta puusta "Task Schedular Library -> Microsoft -> Windows -> UpdateOchestrator".

3. Valitse "Reboot"-asetus keskeltä ja poista se käytöstä näytön oikealla puolella olevilla asetuksilla.

4. Kaksoisnapsauta myös muita luettelon vaihtoehtoja ja siirry kunkin kohdan "Ehdot"-välilehteen. Varmista, että "Herätä tietokone suorittamaan tämä tehtävä" ei ole valittuna kussakin asetuksessa.

Yllä olevien vaiheiden noudattamisen pitäisi toimia sinulle, mutta on havaittu, että joskus asetukset muuttuvat järjestelmän päivityksen jälkeen, joten on luultavasti hyvä idea pitää niitä silmällä jokaisen järjestelmäpäivityksen jälkeen.

Kerro meille, jos jokin yllä luetelluista mahdollisista ratkaisuista toimii sinulle ja jos haluat lisätä jotain muuta alla oleviin kommentteihin.

Indeksi
  1. Selvitä, mikä pitää tietokoneesi hereillä
  2. Ota Virranhallinta-asetuksista käyttöön "Salli tietokoneen nukkua".
  3. Tehtävien ajoituksen käyttäminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up