Kuinka siirtää kuvia Wordissa

Olemmeko lisänneet kuvia Word-asiakirjaan? Katsotaan yhdessä, kuinka ne siirretään oikein tekstissä.

Monissa ammattiasiakirjoissa tekstiin lisätään usein kuvia, jotta tekstin sisältö havainnollistetaan paremmin ja voidaan myös liittää kuvia, kaavioita ja kirjankansia luonnoksen aikana. Kuvien lisääminen Wordiin on hyvin yksinkertainen toimenpide, mutta jokainen lisätty kuva pyrkii muokkaamaan tekstin rakennetta, jolloin kokonaisia ​​kappaleita "halkaistaan", jotta vasta lisätylle kuvalle tulee tilaa.

Saadaksesi asiakirjan ammattitason kuvilla seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka siirtää kuvia oikein Wordissa, jotta ne asettuvat digitaalisen arkin oikeaan osaan ja jätetään tekstin rakenne ennalleen. Niille, jotka eivät käytä Wordia Näytämme sinulle, kuinka kuvia siirretään oikein myös LibreOffice WriterissäWordin ilmainen vastine.

Indeksi
  1. Siirrä kuvat oikein Wordissa
  2. Siirrä kuvat oikein LibreOfficeen

Siirrä kuvat oikein Wordissa

Kuvien sijoittamiseksi oikein Wordiin lisää ensin haluttu kuva siirtämällä kohdistin halutun kappaleen alkuun tai loppuun ja paina sitten menu. Lisää -> Kuvat.

Kuvan lisäämisen jälkeen se tulee näkyviin vakiomitoilla, muuttaen myös tekstin rakennetta (joka itse asiassa siirretään, jotta kuvalle tulee tilaa); siirtääksesi kuvan oikein Wordissa painamalla -painikettapuoliympyrän kuvake kuvan oikeassa yläkulmassasitten valitsemme yhden itse ohjelman tarjoamista ehdoista.

Oletuksena se on aina aktiivinen Tekstin mukainenmutta voimme siirtää kuvaa valitsemalla jonkin tarjotuista järjestelyistä (Kehystetty, kiinni, Sisällä, Yli ja ali, Tekstin takana Ja Tekstin edessä). Kaksi muuta hyödyllistä vaihtoehtoa Word-tekstin kuvien käsittelyssä ovat Siirrä tekstin avulla ja Kiinteä sijainti sivullasaatavana samassa juuri nähtyssä ponnahdusikkunassa: ensimmäinen kohde mahdollistaa kuvan siirtämisen tekstin kanssa, kun taas toinen kohde ankkuroi kuvan sivulle, jotta se ei liiku, jos osa lisätään tai poistettu tekstistä.

Jos haluamme siirtää tekstissä jo olevaa kuvaa vääristämättä kappaleita, suosittelemme järjestelyn aktivoimista Yli ja ali ja siirrä kuvaa pitämällä vasenta painiketta painettuna ja vetämällä hiirellä: tällä tavalla toimimalla näemme tekstin säilyttävän rakenteensa, kuvan kirjaimellisesti "liikkuvan" arkilla ilman, että se häiritsee tekstiä.

Pääset lisäasetuksiin napsauttamalla Word-asiakirjan kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja siirtymällä valikkoon Kääri teksti ja käytämme ääntämme Muokkaa ompeleen asettelua (muuttaa kohdistusta piste kerrallaan); vaihtoehtoisesti painamme kohdetta Lisää asetteluvaihtoehtoja ja muuta asetuksia kohteen alla Tekstin asettelu Ja Etäisyys tekstistä.

Sijainti- ja kohdistusvalikko

Myös Wordissa voit siirtää kuvia oikein valikon avulla Kuvan muotojoka näkyy valikkorivin yläosassa aina, kun valitsemme tekstiin jo lisätyn kuvan.

Ruokalista asema itse asiassa se toistaa kuvan oikeassa yläkulmassa olevan painikkeen toiminnan kaikilla edellisessä luvussa jo nähdyillä järjestelyillä; valikon kanssa Kohdistaa sen sijaan voimme muuttaa kuvan kohdistusta tekstin suhteen, jotta voimme liikkua muuttamatta dokumentin rakennetta.

Siirrä kuvat oikein LibreOfficeen

Kuten muissa vastaavissa oppaissa jo mainittiin Microsoft Word on maksullinenmutta voimme helposti korvata sen kotitietokoneissa ilmainen LibreOffice-pakettijoka tarjoaa kelvollisen korvauksen Wordille (esim LibreOffice Writer). Lisää kuvia painamalla valikon yläreunaa lisää ja painamme kohdetta Kuva. Kun olet lisännyt haluamasi kuvan, paina sitä hiiren oikealla painikkeella ja käytä valikkoa Vieritys.

Saamme pääsyn merkintöihin muuttaaksemme tekstin asettelua, kuten Wordissa on jo nähty; järjestelyllä saadaan parhaat tulokset Ei kukaanmutta voimme hyvin valita jonkin nykyisistä säännöksistä (tarpeidemme ja luomamme asiakirjatyypin perusteella).

Siirtääksesi kuvaa oikein LibreOfficessa, pidä sitä painettuna hiiren vasemmalla painikkeella ja vedä tekstiin; Jos havaitsemme kohdistusongelmia, napsautamme kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja käytämme valikoita Kohdista esineet Ja Järjestää ongelman ratkaisemiseksi.

Johtopäätökset

Kuten oppaasta näkyy, kuvien lisääminen ja siirtäminen on todella helppoa, ja muutamalla asetuksella voimme siirtää ja tasata tekstiä ja kuvia tarpeen mukaan, luo erittäin ammattimaisen asiakirjan. Jos kuva on liian suuri tekstiin verrattuna, muistutamme, että kun se on valittu, voimme pienentää sitä haluamallasi tavalla pitämällä vasenta painiketta painettuna jossakin kuvan kulmassa ja vetämällä vinosti.

Edelleen asiakirjoissa olevista kuvista muistutamme, että se on mahdollista lisää kuvatekstejä Wordissa; mutta jos meillä on hyviä kuvia dokumentin sisällä, voimme aina pura ne Word-asiakirjasta ja kopioi ne tietokoneen sisäiseen muistiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up