Kuinka tallentaa näyttösi Macissa ilmaiseksi

Näytön tallentaminen Macilla oli ennen todellinen kokeilu, mutta nyt se on suoraviivainen prosessi. Itse asiassa on olemassa alkuperäinen ratkaisu Macin näytön tallentamiseen korkealaatuisella videolla käynnistystä varten. Tässä viestissä näytämme, kuinka voit tallentaa näytön Mac-tietokoneellesi sisäänrakennetuilla työkaluilla ja muutamilla kolmannen osapuolen työkaluilla.

Native Screenshot -sovelluksen käyttäminen näytön tallentamiseen Macissa

Tietämättömille natiivi Screenshot-sovellus voi myös tallentaa näytön. Löydät sen pikanäppäimellä tai avaamalla Screenshot Spotlightin kautta tai käyttämällä tavallista haluamaasi tapaa avata sovelluksia.

 1. Avaa kuvakaappaus painamalla Command + Shift + 5. Se näkyy kelluvana työkalurivinä näytön alareunassa.
 1. Näytön tallentamiseen on kaksi vaihtoehtoa: tallentaa koko näyttö

tai valitun osan näytöstä.

 1. "Tallenna valittu osa" -vaihtoehtoa käytettäessä sinun on tehtävä valinta näytölläsi osoittamaan tallennettava alue ja napsauta sitten "Tallenna" -painiketta työkalupalkin oikeassa reunassa.
 1. Tallennus alkaa. Huomaa, että videossasi ei ole oletuksena ääntä.
 2. Kun lopetat nauhoituksen, paina valikkopalkin Stop-painiketta (tai kosketuspalkkia, jos sinulla on sellainen). Työkalupalkki saattaa kadota puolestasi. Jos näin tapahtuu, käytä Command + Shift + 5 -pikanäppäintä palauttaaksesi sen.
 1. Video näkyy kelluvana pikkukuvana näytön oikeassa alakulmassa. Voit pyyhkäistä tämän pois tai odottaa muutaman sekunnin, jos sinun ei tarvitse muokata videota. Voit kuitenkin tehdä muokkauksen napsauttamalla itse pikkukuvaa.
 1. Tämä avaa esikatseluruudun, jossa on kuvake videon leikkaamista varten.
 1. Tallenna video napsauttamalla Valmis-painiketta tai poista se napsauttamalla roskakorikuvaketta. Jos suljet videon "X"-painikkeella, Screenshot tallentaa videon puolestasi ilman muokkauksia.

Näyttökuvan asetukset -valikko

Kuvakaappauksessa on muutamia näytön tallentamiseen liittyviä vaihtoehtoja. Voit paljastaa nämä asetukset napsauttamalla "Asetukset" -painiketta työkalupalkissa Capture/Record-painikkeen vieressä.

Seuraavat ovat merkittäviä näytön tallennusvaihtoehtoja:

 • Tallenna kohteeseen. Voit valita, minne videotallenteet tallennetaan, ja oletusarvoisesti tämä on työpöytä. Muutamien pikavalintavaihtoehtojen lisäksi voit myös määrittää mukautetun sijainnin.
 • Ajastin. Tämä vaihtoehto odottaa tietyn ajan ennen kuin tallennus alkaa. "Ei mitään" aloittaa tallennuksen välittömästi. Vaihtoehtoisesti voit valita joko viisi tai kymmenen sekuntia.
 • Mikrofoni. Riippuen järjestelmääsi liitetyistä laitteista (kuten ulkoinen mikrofoni), tässä on valittavissa useita tuloja. Oletusasetus on "Ei mitään".
 • Vaihtoehdot. Tässä on yksi vaihtoehto, josta voi olla apua: "Näytä hiiren napsautukset". Jos otat sen käyttöön, osoittimen ympärillä on korostus aina, kun napsautat hiirtä tai ohjauslevyä.

Vaikka ei ole paljon vaihtoehtoja, joihin kahlata, täällä on tarpeeksi toiminnallisten tallenteiden tekemiseen. On kuitenkin muita ratkaisuja – myös ilmaisia ​​– jotka antavat sinulle enemmän joustavuutta.

QuickTime Playerin käyttäminen näytön tallentamiseen Macissa

Mac-käyttäjille QuickTime Player on koko macOS-kokemuksen luja. Se on toimiva tapa katsella kaikenlaista mediaa. Tässä tapauksessa voimme käyttää sitä näytön kaappaamiseen.

 1. Voit tehdä tämän avaamalla QuickTime Playerin.
 2. Sinun pitäisi nähdä tiedostoselain, mutta jos katsot yläreunassa olevaa työkalupalkkia, voit valita "Tiedosto -> Uusi näytön tallennus".

Kuitenkin, kun avaat tämän, huomaat asettelun olevan tuttu. Tämä johtuu siitä, että Screenshot-sovellus ja QuickTime Playerin sieppausalgoritmi ovat yksi ja sama. Sellaisenaan näytön tallennusprosessi on viimeisessä osiossa kuvatun mukainen.

On syytä huomata, että kun lopetat tallennuksen, tuloksena oleva video näkyy QuickTime-tiedostona.

Toiminto tässä on täsmälleen sama kuin Screenshot, sillä voit leikata tiedoston ja vähän muuta. Löydät tämän "Muokkaa -> Leikkaa" -valikosta kuvakkeen sijaan.

Open Broadcaster Softwaren (OBS) käyttäminen näytön tallentamiseen Macissa

Striimaavat tietävät OBS:n – se on loistava avoimen lähdekoodin tapa kaapata näyttösi Macissa. Ohjelmisto on monimutkainen, mutta näytön kaappaaminen voi olla yksinkertaista.

 1. Avaa OBS ja katso Lähteet-osioon ikkunan alareunassa.
 1. Napsauta Plus-kuvaketta valitaksesi tallenteen lähteen.
 1. Kun olet valinnut tämän, nimeä tallenne ja päätä sitten, haluatko tarkastella näyttöäsi tallennuksen aikana. Useimmissa tapauksissa et.
 1. Kun napsautat OK, sinun on valittava muita vaihtoehtoja, kuten näytetäänkö kohdistin ja rajaus.
 1. Napsauta OK uudelleen palataksesi OBS-päänäyttöön.
 2. Aloita tallennus valitsemalla "Aloita tallennus" -painike näytön oikeasta reunasta.
 1. Kun olet valmis jatkamaan, lopeta tallennus napsauttamalla tätä painiketta uudelleen.

VLC Media Playerin käyttäminen näytön tallentamiseen Macissa

VLC Media Player on avoimen lähdekoodin ratkaisu. Olemme aiemmin osoittaneet, kuinka VLC:tä käytetään videoeditorina. Laajennuksena tämä sovellus voi myös tallentaa näytön Mac-tietokoneellesi.

 1. Voit tehdä tämän avaamalla sovelluksen ja siirtymällä "File -> Open Capture Device" -näyttöön.
 1. Tämä näyttää "Open Source" -näytön, erityisesti "Capture"-välilehden:
 1. Vaihda yläreunan avattavasta valikosta "Syöttölähteet" arvoksi "Näyttö".
 1. Tämä antaa sinulle muutamia asetusvaihtoehtoja, joista tärkein on näytön valinta ja FPS (Frames per Second). Voit myös vaihtaa ääntä videotallennettasi varten.
 2. Valitse "Stream output" -ruutu ja siirry sitten Asetukset-näyttöön.
 1. Valitse tässä avattavasta luettelosta "Kapselointimenetelmä", joka vastaa valitsemaasi muotoa, ja valitse sitten sopiva muoto videon Transkoodausasetuksista.
 2. Kun olet valinnut tiedoston sijainnin, voit napsauttaa "OK -> Avaa" ja VLC Media Player aloittaa tallennuksen.
 3. Kun olet valmis, napsauta Pysäytä-painiketta, niin video tallennetaan haluamaasi paikkaan.

Kuten VLC:n käyttöä videoeditorina käsittelevässä artikkelissamme kerrotaan, voit käyttää laajaa valikoimaa vaihtoehtoja näytön tallenteen muokkaamiseen. Muunna-vaihtoehto on kuitenkin oletuksena käytössä. Voit poistaa tämän käytöstä noudattamalla alla olevia ohjeita.

 1. Avaa video VLC:ssä ja siirry "Ikkuna -> Videotehosteet" -vaihtoehtoihin.
 1. Siirry Geometria-välilehteen ja poista "Muunna"-asetuksen valinta.
 1. Katso tästä videosi – se näyttää suunnitellulta.

Neljä kolmannen osapuolen kuvakaappaussovellusta, joiden avulla voit tallentaa näytön Mac-tietokoneellesi

Jos haluat hieman enemmän irti näyttötallenteistasi, saatavilla on muutamia sovelluksia. Korostamme neljää, jonka uskomme tekevän työn hyvin.

1. CleanShot X

CleanShot X on fantastinen premium-sovellus näytön kaappaamiseen kuvilla tai videoilla.

Voit halutessasi tallentaa näytön työkalupalkin valikosta.

Tämä tuo esiin koko näytön valikon, jonka avulla voit määrittää asiat haluamallasi tavalla.

Tämän avulla voit määrittää tallennuksen mitat sekä mahdollisuuden näyttää napsautukset ja näppäinpainallukset. Kun olet lopettanut nauhoituksen, voit leikata videon ja muuntaa sen.

Sovellus maksaa 29 dollaria kertamaksulla, ja tällä hinnalla se on varastus. On myös mahdollisuus käyttää pilvitallennustilaa kaappausten isännöintiin, alkaen 8 dollarista kuukaudessa.

2. Näytönkulku

Näytönkulku on todellinen ammattitason videokaappaustyökalu. 228 dollarilla se on tyyris sovellus. Saat kuitenkin paljon ominaisuuksia näillä dollareilla, ja tarjolla on ilmainen kokeiluversio.

Sovellus sisältää täyden videoeditorin, mukaan lukien otsikot, siirtymät, animaatiot, monikanavaisen äänen ja paljon muuta. Sisäänrakennetun varastokirjaston ja virtaviivaistetun mediahallinnan avulla voit luoda korkealaatuisia videoita työpöydältäsi.

Jos tarvitset korkean tuotantoarvon näyttötallenteita etkä halua pelleillä erillisen editorin kanssa, ScreenFlow kattaa lähes kaikki tarpeesi.

3. Snagit

Snagit yhdistää tehon ja helppokäyttöisyyden ystävällisessä, käytännöllisessä käyttöliittymässä, jota on helppo käyttää ja navigoida. Sen hintalappu on noin 50 dollaria, mutta se on halpa muihin sovelluksiin verrattuna, ja saatavilla on ilmainen kokeiluversio sovelluksen viemiseksi koeajolle.

Snagitin muokkaustyökalut ovat paljon tehokkaampia kuin Screenshot, ja niissä on todellinen aikajana ja runsaasti muokkaustyökaluja. Voit myös tallentaa ääntä järjestelmälähdöstä tai ulkoisesta mikrofonista.

Snagit on ihanteellinen kaikenlaiseen opetus- tai opetusvideoon tai suoratoistovideon toistoon arkistointia tai jakelua varten. Sen tasapainoiset kustannukset ja suorituskyky tekevät siitä luotettavan suosikin kaikille, jotka kirjoittavat opetussisältöä.

4. GIPHY Capture

Hyvin yksinkertaisissa töissä voit harkita sen käyttöä GIPHY Capture. Vaikka nimi tekee selväksi, että se on GIF-sovellus, se voi myös tallentaa videota.

Sovelluksen yksinkertaisuus tekee siitä ainutlaatuisen hyödyllisen. Se ei kaappaa ääntä, ja ulostulovaihtoehtoja ovat vain GIF, MP4 ja animoitu JPEG. Muokkaustyökalut ovat äärimmäisen yksinkertaisia, mutta riittävän toimivia, ja niissä on perus trimmaussäätimet ja päällekkäisten nimikorttien asetukset.

Jos tarvitset vain muutaman sekunnin videota, GIPHY Capture voi tarjota sinulle mitä tarvitset. Se, että se on ilmainen, tarkoittaa, että sinulla ei ole mitään menetettävää!

Kuinka tallentaa näyttösi äänellä

Joidenkin tämän luettelon sovellusten avulla voit myös tallentaa ääntä videon mukana. Monissa tapauksissa toiminnallisuus on alkeellista, mutta se sopii kaikille.

Esimerkiksi VLC Media Player antaa sinulle tämän vaihtoehdon, kun avaat "File -> Open Capture Device -näytön" kuten aiemmin on esitetty.

Tässä valitse "Capture Audio" -valintaruutu ja valitse sitten laitteesi avattavasta valikosta.

CleanShot X tarjoaa myös yllättävää joustavuutta, jonka avulla voit tallentaa mikrofonilla ja tietokoneesi ääntä toisistaan ​​riippumatta. Kun päätät tallentaa näytön, valitset oikeat vaihtoehdot näytön keskellä olevasta valikon peittokuvasta.

Tietokoneen äänitallennus vaatii ajurin, jota sovellus hallinnoi, ja tulokset ovat vakaat. Tämä on toinen syy, miksi CleanShot X on niin loistava työkalu, kuten myös Snagit, joka tarjoaa saman toiminnon.

Tietysti Screenflow ja OBS tarjoavat myös toiminnot äänen tallentamiseen, vaikkakin suuremmassa mittakaavassa. OBS tarjoaa kaksi lähdettä: Audio Input Capture ja Audio Output Capture:

Edellinen kaappaa mikrofoneja ja jälkimmäinen tietokoneen ääntä. Tämä kaikki yhdistyy äänimikseriin, joka sijaitsee OBS-päänäytöllä. Täältä voit myös käyttää joitain edistyneitä ääniominaisuuksia:

Tämä tarjoaa sinulle raidan valinnan, tallentaako mikrofonisi mono- tai stereoäänenä, ja joitakin perusäänenvalvontavaihtoehtoja tiettyihin käyttötapauksiin, muiden asetusten ohella.

Johtopäätös

Useimmille käyttäjille natiivi macOS Screenshot -työkalu tarjoaa melkein kaiken mitä tarvitset näytön tallentamiseen Macissa. Koska ilmaisia ​​vaihtoehtoja on niin monia, sinulla on käytettävissäsi monia muita ratkaisuja. Saatat kuitenkin tarvita myös premium-ratkaisun, varsinkin jos sinulla on ammattimainen tarve tallentaa näyttö, kuten suoratoisto.

Jos etsit parasta live-pelien suoratoistoalustaa, meillä on tästä aiheesta loistava artikkeli. Katso myös arvostelumme Video Proc Vloggerista, joka on helppo ja ilmainen videonmuokkausohjelmisto.

Indeksi
 1. Native Screenshot -sovelluksen käyttäminen näytön tallentamiseen Macissa
  1. Näyttökuvan asetukset -valikko
 2. QuickTime Playerin käyttäminen näytön tallentamiseen Macissa
 3. Open Broadcaster Softwaren (OBS) käyttäminen näytön tallentamiseen Macissa
 4. VLC Media Playerin käyttäminen näytön tallentamiseen Macissa
 5. Neljä kolmannen osapuolen kuvakaappaussovellusta, joiden avulla voit tallentaa näytön Mac-tietokoneellesi
  1. 1. CleanShot X
  2. 2. Näytönkulku
  3. 3. Snagit
  4. 4. GIPHY Capture
 6. Kuinka tallentaa näyttösi äänellä
 7. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up