Kuinka tarkastella SVG-pikkukuvia Windowsin Resurssienhallinnassa

Jos olet graafinen suunnittelija, kuvittaja, web-suunnittelija tai olet työskennellyt paljon XML-koodin ja/tai HTML-koodin parissa, saatat tuntea skaalautuvan vektorigrafiikan. SVG:t ovat vektorikuvatyyppejä, jotka ovat olleet käytössä lähes kahdeksantoista vuotta, mutta silti niillä ei näytä olevan asianmukaista Windows-tukea. Et voi avata SVG-tiedostoa missään Windowsin kuvien katseluohjelmassa (kuten Windows Photo Viewer) etkä muokata niitä sovelluksissa, kuten Paintissa.

Toisin kuin rasteroidut kuvat tai rasterigrafiikka, jotka koostuvat pisteistä ja pikseleistä, vektorikuvat ovat koodipohjaisia ​​ja koostuvat kokoelmasta matemaattisesti sijoitettuja käyriä, pisteitä, muotoja ja tekstejä. Tästä syystä niiden kokoa voidaan muuttaa laadun heikkenemättä. Sovellukset, kuten Paint ja Windows Photo Viewer, oli tarkoitettu rasterigrafiikan, ei vektorigrafiikan, katseluun ja muokkaamiseen. Vektorikuvien käsitteleminen voi olla melko hankalaa, eikä edes Paint 3D:llä ole tukea useimpien vektoreiden kohdalla.

Vaikka vektorikuvien luomiseen voidaan käyttää useita sovelluksia, joskus tarvitset vain katseluratkaisun etkä täydellistä kuvankäsittelyohjelmaa.

Tässä on muutamia tapoja tarkastella SVG-tiedostoja Windowsissa.

SVG Viewer Extensionin käyttäminen

Windowsin SVG-katseluohjelman laajennus on komentotulkkilaajennus, jonka avulla Windowsin Resurssienhallinta voi hahmontaa SVG-pikkukuvia.

Tuolla on 32-bittinen versio ja a 64-bittinen versio. Ennen kuin lataat laajennuksen asennusohjelmiston, varmista, että tunnet tietokoneesi ja käyttöjärjestelmän arkkitehtuurin. Jos olet halukas, voit myös tarkastella lähdekoodi.

1. Kun olet ladannut tarvittavan asennustiedoston, siirry siihen Windowsin Resurssienhallinnassa ja suorita se. Koska julkaisija on melko epäselvä tai tuntematon, Windows varoittaa sinua käyttämästä sitä. Napsauta "Suorita" ja/tai "Kyllä" seuraavassa näytössä.

2. Kun asennus on käynnissä, napsauta seuraavaa painiketta asennuksen tervetulonäytössä.

3. Lue sopimus läpi seuraavassa näytössä ja jos olet tyytyväinen siihen, napsauta "Hyväksyn sopimus" -valintanappia ja napsauta sitten "Seuraava"-painiketta.

4. Valitse kohdekansio. Suosittelen, että jätät sen ennalleen ja napsautat Seuraava.

5. Viimeisellä näytöllä voit tarkastella asennustietoja. Jos olet tyytyväinen niihin, voit napsauttaa "Asenna".

Laajennuksen testaaminen ja tiedostojen katselu/järjestäminen

1. Siirry kansioon, jossa kaikki tai joukko SVG-tiedostojasi sijaitsevat.

2. Varmista, että tarkastelet niitä suurina tai erittäin suurina kuvakkeina (eikä luettelo tai yksityiskohdat).

Kätevä pikanäppäin tähän on Ctrl + Shift + 2.

Huomaat pikkukuvista, että jokaisen pikkukuvan sisään on upotettu toinen pikkukuva (thumbnailception). Tämä on suosikkini tästä kuorilaajennuksesta. Se ei vain näytä sinulle SVG:n pikkukuvaa, vaan se näyttää myös oletussovelluksen, jota käytetään sen avaamiseen.

Viimeinen Sana

Jatkossa toivon, että Microsoft tukee SVG-tiedostoja tai että joku ainakin kehittää koodekin, jonka avulla voimme tarkastella SVG-tiedostoja natiivina. Siihen asti voimme aina käyttää tätä shell-laajennusta yhdessä selaimemme kanssa.

Indeksi
  1. SVG Viewer Extensionin käyttäminen
  2. Laajennuksen testaaminen ja tiedostojen katselu/järjestäminen
  3. Viimeinen Sana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up