Kuinka tarkistaa, onko sovellus optimoitu Apple Siliconille macOS:ssä

Nykyaikaisissa Mac-tietokoneissa, joissa on Apple Silicon, on täysin erilainen siruarkkitehtuuri verrattuna Intel-siruihin, joita Apple sisällytti pöytätietokoneisiin ja kannettaviin. Apple Silicon Mac -tietokoneellesi optimoitujen sovellusten ymmärtäminen auttaa sinua maksimoimaan suorituskyvyn ja tehokkuuden.

Kuinka tunnistaa Macisi piiarkkitehtuuri

 1. Valitse Apple-kuvake, joka sijaitsee Macin valikkopalkin vasemmassa yläkulmassa.
 1. Valitse "Tietoja tästä Macista" avattavasta valikosta.
 1. Etsi "Siru"-kenttä, josta löydät tietoja, ja sen jälkeen sen nimi ja sirun tyyppi, joka käyttää Macia. Jos tietokoneessasi on jokin alla luetelluista siruista, Macissasi on Apple Silicon.

Luettelo nykyisistä Applen piisiruista

 • Apple M1
 • Apple M1 Pro
 • Apple M1 Max
 • Apple M1 Ultra
 • Apple M2

Yleiskatsaus sovellustyypeistä

Vuonna 2020 Apple Silicon -sirujen käyttöönoton ohella Apple julkisti ohjelmiston käännöskerroksen nimeltä Rosetta 2. Sisäänrakennettu macOS Big Suriin ja myöhemmin Rosetta 2 muuntaa automaattisesti koodin, joka on optimoitu Intelin x86-64-siruarkkitehtuurille, mikä mahdollistaa Mac-tietokoneiden käytön. Applen ARM-pohjaisilla siruilla Intel-sovellusten emulointiin.

 • Intel sovelluksia: toimii natiivina Intel Mac -tietokoneissa. Edellyttää Rosetta 2:ta Apple Silicon Mac -tietokoneissa, mikä voi heikentää suorituskykyä ja heikentää laajennusten yhteensopivuutta.
 • Apple Silicon sovelluksia: työskentele natiivisti Mac-tietokoneissa, joissa on Apple Silicon, mikä mahdollistaa maksimaalisen suorituskyvyn ja tehokkuuden. Ei yhteensopiva Intel Mac -tietokoneiden kanssa.
 • Universaali sovelluksia: lyhenne sanoista "universal binary". Toimii natiivina Intel- ja Apple Silicon Mac -tietokoneissa, etkä vaadi Rosetta 2 -käännöskerrosta.

Tarkista sovellustyyppi Finderilla

 1. Jos haluat tarkistaa sovelluksen tyypin tällä menetelmällä, sinun on ensin avattava Finder-ikkuna napsauttamalla telakan vasemmassa reunassa olevaa kuvaketta, kuten alla on korostettu.
 1. Valitse "Sovellukset" ikkunan vasemmalla puolella olevasta sivupalkin valikosta.
 1. Valitse tarkistettava sovellus ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella (tai kosketa kosketuslevyä kahdella sormella) avataksesi kontekstivalikon.
 1. Valitse "Hae tietoja".
 1. Tunnista uudessa ponnahdusikkunassa luettelokohde nimeltä "Laji" ja sen jälkeen sovelluksen tyyppi. Alla olevassa esimerkissä sovellus on listattu yleissovellukseksi.

Tarkista sovellustyyppi Järjestelmätiedot-sovelluksella

 1. Jos haluat tarkistaa sovelluksen tyypin "Järjestelmätiedot" -sovelluksella, siirry Macin valikkopalkin vasempaan reunaan ja aktivoi Spotlight napsauttamalla suurennuslasikuvaketta.
 1. Kirjoita hakukenttään "Järjestelmätiedot".
 1. Paina Return-näppäintä käynnistääksesi "Järjestelmätiedot" -sovelluksen.
 1. Valitse vasemmasta sivupalkista valikkokohta "Ohjelmisto".
 1. Napsauta avattavasta valikkokohteiden luettelosta vaihtoehtoa "Sovellukset".
 1. Napsauta saraketta nimeltä "Kind" lajitellaksesi luettelon. Tässä luetellaan jokainen sovellustyyppi Intel, Apple Silicon tai Universal. Meidän tapauksessamme kaikki alla olevassa kuvassa näkyvät sovellukset ovat universaaleja.

Tarkista sovellustyyppi Activity Monitor -sovelluksella

 1. Napsauta Dockin Finderin oikealla puolella olevaa "Launchpad" -kuvaketta. (Jos olet poistanut tämän kuvakkeen, avaa Launchpad Spotlight-hausta.)
 1. Napsauta kansiota nimeltä "Other" nähdäksesi apuohjelmasi.
 1. Avaa sovellus nimeltä "Activity Monitor".
 1. Kirjoita ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaan hakukenttään sen sovelluksen nimi, jonka haluat tarkistaa. Sovelluksen on oltava auki ja käynnissä, jotta tämä menetelmä toimii oikein. Tässä esimerkissä tarkistamme Pages-sovelluksen.
 1. "Kind"-sarakkeen alla näemme, että Pages on luokiteltu Apple-sovellukseksi. Universaalit sovellukset ja alkuperäiset Apple Silicon -sovellukset, jotka eivät vaadi Rosetta 2:ta, voidaan merkitä "Apple"-sovelluksiksi, kun taas Intel-pohjaiset sovellukset merkitään yksinkertaisesti nimellä "Intel".

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä tarkoittaa, kun sovellustyyppi on luettelossa "iOS" Järjestelmätiedot-sovelluksessa?

Jos sovellus näkyy nimellä "iOS" "Järjestelmätiedot" -sovelluksessa, se on Apple Silicon -sovellus. Luokittelua "iOS" käytetään iPhone- ja iPad-sovellusten merkitsemiseen ja tunnistamiseen, jotka toimivat alkuperäisesti Apple Siliconissa. Vaikka nämä sovellukset ovat yhteensopivia Macin kanssa, ne on suunniteltu kosketuskäyttöliittymiä varten, eivätkä ne välttämättä toimi odotetulla tavalla.

Ovatko Intel-sovellukset luonnostaan ​​hitaampia Apple Silicon Mac -tietokoneissa?

Vaikka tekniikan harrastajat saattavat säikähtää kuullessaan, että Intel-sovelluksia on "emuloitava" Apple Silicon Mac -tietokoneissa, on tärkeää huomata, että Applen M-sarjan sirujen ARM-käskysarjan arkkitehtuuri mahdollistaa erittäin nopean suorituskyvyn useissa eri sovelluksissa riippumatta. optimoinnista. Itse asiassa useimmat Intel-sovellukset toimivat nopeammin Apple Siliconissa kuin natiivisti Intel-pohjaisissa koneissa – emulointivaatimuksesta huolimatta.

Voinko pakottaa Universal-sovelluksen avautumaan Intel-sovelluksena Apple Silicon Macissani?

Jotkut Apple Silicon Mac -käyttäjät saattavat haluta pakottaa Universal-sovellukset avautumaan aina, koska heidän Intel-versionsa korjaa odottamattomat yhteensopivuusesteet ja vianmäärityksen kapean työnkulkuun. Voit tehdä tämän valitsemalla yllä mainitun sovelluksen metatietoikkunan alla olevan "Avaa Rosettalla" -ruudun. Voit myös tutkia M1 Mac -sovelluksen suorittamista Intel-sovelluksena saadaksesi lisätietoja Rosetta 2 -emulaatiosta Apple Silicon Mac -tietokoneissa.

Indeksi
 1. Kuinka tunnistaa Macisi piiarkkitehtuuri
  1. Luettelo nykyisistä Applen piisiruista
 2. Yleiskatsaus sovellustyypeistä
 3. Tarkista sovellustyyppi Finderilla
 4. Tarkista sovellustyyppi Järjestelmätiedot-sovelluksella
 5. Tarkista sovellustyyppi Activity Monitor -sovelluksella
 6. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Mitä tarkoittaa, kun sovellustyyppi on luettelossa "iOS" Järjestelmätiedot-sovelluksessa?
  2. Ovatko Intel-sovellukset luonnostaan ​​hitaampia Apple Silicon Mac -tietokoneissa?
  3. Voinko pakottaa Universal-sovelluksen avautumaan Intel-sovelluksena Apple Silicon Macissani?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up