Kuinka tarkistaa pakettitiedosto haittaohjelmien varalta ennen sen asentamista Maciin

Mac-käyttäjät ovat nauttineet pitkään melko viruksettomasta tietokoneesta, mutta ei pidä pitää itsestäänselvyytenä, ettei virusta ole. Vaikka Apple on pitänyt tiukasti otteen App Storesta, jotkut haittaohjelmat harvoin selviää silti siellä. Samoin macOS Gatekeeper on hyödyllinen vain, kun et ohita sen asetuksia, mutta se rajoittaa sinua asentamaan vain sovelluksia App Storesta. Joten jos lataat sovelluksen, joka ei tullut App Storesta, kuinka voit tarkistaa, onko sen asentaminen turvallista?

Tietoja epäilyttävästä paketista

Epäilyttävä paketti on erikoiskäyttöinen apuohjelma, joka on suunniteltu tarkistamaan macOS-paketteja – ohjelmistotiedostoja, jotka asentavat sovellusohjelmia. Paketit sisältävät yleensä useita osia, mukaan lukien itse sovelluksen, asennuksen automatisoivat komentosarjat ja muut ohjelman tarvitsemat tiedostot. Vaikka macOS-pakkausjärjestelmä on tehokas tapa kehittäjille järjestää kaikki sovellukseen menevät osat, hakkerit voivat myös horjuttaa sitä lisäämällä siihen omia haittaohjelmiaan. Epäilyttävän paketin avulla voit tarkastaa minkä tahansa macOS-paketin sisällön, mikä saattaa estää haittaohjelmatartunnan.

Lataa ja asennus

Suspicious Package -sovellus on ladattavissa suoraan osoitteesta mothersruin.com. Asentaaksesi sen saatat joutua ohittamaan tilapäisesti macOS Gatekeeperin, joka normaalisti estää sinua asentamasta muita kuin App Store -ohjelmia vahingossa. Siirry "Järjestelmäasetuksissa" kohtaan "Turvallisuus ja tietosuoja -> Yleiset -> Salli sovellukset ladattu osoitteesta:" ja muuta asetukseksi "App Store ja tunnistetut kehittäjät". Kun avaat epäilyttävän paketin dmg-tiedoston, näet varoituksen "SuspiciousPackage.dmg on estetty avautumasta, koska se ei ole tunnistetulta kehittäjältä." Napsauta "Avaa silti" -painiketta asentaaksesi ohjelman.

Nopea vilkaisu

"Quick Look" -ominaisuus näyttää paketin yhteenvedon Finderista ilman, että sinun tarvitsee käynnistää itse Epäilyttävä paketti -sovellusta. Tämä on kätevä ajansäästö, jos sinulla on useita paketteja tarkistettavana. Käytä Quick Lookia korostamalla paketti, jonka haluat arvioida Finderissa, ja etsi sitten Quick Look -kohde Finderin Tiedosto-valikosta tai painamalla "komento + Y".

Tarkista paketti

Voit tarkistaa lataamasi paketin käynnistämällä Epäilyttävän paketin. Valitse "Tiedosto"-valikosta "Avaa" ja selaa sitten lataukset tai muuta kansiota tarkasteltavaksi pakettitiedostoksi. Epäilyttävä paketti analysoi tiedoston ja näyttää sitten joukon välilehtiä: "Paketin tiedot", "Kaikki tiedostot" ja "Kaikki komentosarjat". Jos sovellus havaitsee ongelmia paketin kanssa, tarkistuskuvake ilmoittaa varoituksen.

Paketin tiedot

Paketin tiedot -välilehti antaa yleiskatsauksen paketin sisällöstä. Se näyttää kuinka monta kohdetta on asennettu, kuinka monta komentosarjaa se käyttää ja onko se allekirjoitettu vai ei. Se näyttää, milloin paketti on ladattu ja selaimen nimi. Lopuksi, jos paketissa on ongelmia, Package Info näyttää annettujen varoitusten lukumäärän.

Kaikki tiedostot

Finder-ikkunaa muistuttava Kaikki tiedostot näyttää kaikki pakettiin tallennetut tiedostot, mukaan lukien itse sovellus, tukitiedostot ja kansiorakenteen. Napsauta mitä tahansa kansiota nähdäksesi sen sisällön.

Kaikki skriptit

Kaikki komentosarjat -välilehti luettelee kaikki paketin asentamiseen käytetyt macOS-kuorikomentosarjat. Jokainen komentosarja on miniohjelma, joka sisältää tekstikomentoja, joita käytetään tiedostojen kopioimiseen, luomiseen ja poistamiseen. Napsauta komentosarjan nimeä nähdäksesi ohjeet. Tiedosto-valikko sisältää vaihtoehtoja komentosarjan muokkaamiseen, jos haluat.

Allekirjoittamattomat paketit

Kun käytät epäilyttävää pakettia, saatat nähdä varoituksen, jonka mukaan pakettia ei ole allekirjoitettu. Paketin allekirjoittaminen on Applen kehittämä ominaisuus, jotta ohjelmistokehittäjät voivat "leimata" ohjelmansa digitaalisella allekirjoituksella, joka sitoo sovelluksen virallisesti sen kirjoittajiin. Allekirjoitus antaa varmuutta siitä, että ohjelmisto on legitiimi eikä halpa knock-off. Itse asiassa Apple vaatii allekirjoituksia kaikille App Storen ohjelmistoille. Jotkut kehittäjät eivät kuitenkaan käytä ylimääräistä vaivaa ohjelmistonsa allekirjoittamiseen. Monet allekirjoittamattomat paketit, mukaan lukien avoimen lähdekoodin ohjelmat ja ilmaisohjelmat, ovat itse asiassa kunnossa. Toisaalta, jos ostat Mac-ohjelmiston suurelta toimittajalta, allekirjoituksen puuttuminen on suuri punainen lippu.

Johtopäätös

Suurin osa Mac-ohjelmista on vapaita haittaohjelmista. Kolmannen osapuolen sivustoilta ladattuihin ohjelmiin liittyy kuitenkin pieni vakoiluohjelmien ja muiden ei-toivottujen matkatavaroiden riski. Vaikka epäilyttävä paketti on ensisijaisesti tarkoitettu teknisille käyttäjille, sen avulla kuka tahansa voi arvioida macOS-ohjelmiston haittaohjelmien ja muiden ongelmien varalta. Sovellus paljastaa selvästi ohjelmistopaketin sisällön ennen sen asentamista. Etenkin Mac-käyttäjille, jotka eivät käytä App Storea ainoana ohjelmistolähteenä, Suspicious Package on arvokas lisä Mac-työkalupakkiisi.

Indeksi
  1. Tietoja epäilyttävästä paketista
  2. Lataa ja asennus
  3. Nopea vilkaisu
  4. Tarkista paketti
  5. Paketin tiedot
  6. Kaikki tiedostot
  7. Kaikki skriptit
  8. Allekirjoittamattomat paketit
  9. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up