Kuinka tarkistaa RAM-tyyppisi Windowsissa

Jos aiot päivittää RAM-muistisi tai testata sen suorituskykyä, on tärkeää tietää RAM-tyyppisi. Tämä tarkoittaa kannettavan tai PC:n tukeman DDR-moduulin sekä muiden tietojen, kuten RAM-muistin muototekijän, nopeuden ja kapasiteetin, arvioimista. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka voit tarkistaa RAM-tyypin Windowsissa käyttämällä erilaisia ​​Windows-sovelluksia ja kolmannen osapuolen työkaluja.

Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi komentokehotteen kautta

Jos haluat tarkistaa RAM-tyypin Windowsissa komentokehotteen kautta, se tarkoittaa yleensä sen selvittämistä, tukeeko emolevysi DDR3-, DDR4- vai DDR5-RAM-muistia. Käytä seuraavaa komentoa järjestelmänvalvojatilassa:

wmic-muistisiru hankki SMBIOSMemoryType

Arvo "20" tai suurempi tarkoittaa, että sinulla on DDR-muisti. "21" tarkoittaa DDR2:ta, "24" tarkoittaa DDR3:a, "26" on DDR4 ja lopuksi "34" tarkoittaa DDR5:tä.

On monia muita komentoja, jotka alkavat sanalla wmic memorychip get. Esimerkiksi komento wmic memorychip get speed antaa sinulle nopeuden megahertseinä.

Muistettavana on vain yksi komento jäljellä olevien RAM-tietojen osalta. Tämä näyttää täydellisen joukon RAM-tyyppisiä tietoja:

wmic-muistisiruluettelo täynnä

Tässä esimerkissä Kapasiteetti on 17 179 869 184 tavua (vastaa 16 Gt). The Valmistaja koodi "859B" vastaa Micronin tuotemerkkiä "Crucial". Listalla on myös Osa numero ja Sarjanumero yksittäisille RAM-muistitikuille.

RAM-kokoonpano toimii Limitetty tila, mikä tarkoittaa, että se on identtinen kaksikanavainen RAM-asetus. The Muotoseikka arvo on "12". Jos etsit sitä verkosta, löydät sen "12" viittaa SODIMMiin, eräänlaiseen RAM-muistiin, jota käytetään yleisesti kannettavissa tietokoneissa. Muita yleisiä muototekijöitä ovat DIMM, RDIMM ja UDIMM.

Toinen tärkeä arvo on DataWidth, joka viittaa muistimoduuliliitännän bittien määrään. Tässä esimerkissä näkyy "64", ei-ECC-muistimoduuli. Jos emolevysi on ECC-yhteensopiva, aloitusarvo on "72".

Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi Windowsissa Task Managerin kautta

Jos olet arvioimassa uutta Windows-tietokonetta ostettavaksi, suorita pikatesti RAM-muistille Tehtävienhallinnan avulla. Voit avata sen napsauttamalla alareunassa olevaa tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella tai käyttämällä Ctrl + Shift + Esc.

Mene Esitys -> Muistija tarkista kaikki asiaankuuluvat RAM-tiedot. Selvitä RAM-muistin nopeus, muototekijä, muistityyppi, muistin koko ja käytössä olevien RAM-paikkojen määrä.

Seuraavassa esimerkissä RAM-nopeus on 2667 MHz, muotokerroin SODIMM, ja molemmat paikat ovat käytössä.

Kärki: Windowsin Tehtävienhallinnassa on monia muita käyttötapoja laitteistoresurssien tarkistamisen lisäksi. Voit myös käyttää sitä ratkaisemaan 100 % CPU:n käyttöongelman.

Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi PowerShellissä

Koska kaikki Windowsin komentokehotteiset komennot toimivat PowerShellissä, voit havaita RAM-tyypin tiedot käyttämällä mitä tahansa komentokehotteen wmic-muistipiirikomentoja. Ne palauttavat samat tulokset.

Lisäksi PowerShell tukee omia cmdlettejä, aliaksia ja Windows-ympäristömuuttujia. Voit esimerkiksi käyttää "Get-WmiObject" -ympäristömuuttujaa saadaksesi täydelliset RAM-tyyppitiedot.

Get-WmiObject Win32_PhysicalMemory |  Format-List *

RAM-muistin kapasiteettia, valmistajaa, osanumeroita ja sarjanumeroita koskevien tietojen lisäksi PowerShell-komento tarjoaa lisätietoja RAM-muististasi, kuten:

  • KonfiguroituClockSpeed: RAM-muistin nopeus megahertseinä
  • Konfiguroitu jännite: RAM-jännite minivoltteina
  • SMBIOSmuistityyppi: DDR-tyyppi

Tiedoksi: PowerShell-cmdletit voivat suorittaa tehokkaita komentosarjapohjaisia ​​tehtäviä. Niitä voidaan jopa käyttää poistamaan bloatware Windows-tietokoneeltasi.

Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi CPU-Z: n avulla

Kolmannen osapuolen sovelluksista CPU-Z on yksi luotettavimmista sovelluksista RAM-tyypin tarkistamiseen Windowsissa. Se on helppoa lataa ja asennasisältää kannettavan version, eikä se ylikuumene suoritinta.

Käytätkö asennusohjelmaa tai ZIP-tiedostoa, kun CPU-Z avautuu, siirry siihen Muisti -välilehti. Alla Kenraali -osiosta löydät tietoa Muistista Tyyppi, kuten DDR4 tai DDR5. Löydät myös mielenkiintoisia tietoja, kuten DRAM-taajuuden ja latenssin sekä sen, onko RAM-muistisi yksi-/kaksikanavainen vai ei.

Lisätietoja on kuitenkin osoitteessa SPD -välilehti kunkin RAM-moduulin aikavälikohtaisille tiedoille. Etsi yksityiskohtia, kuten Max kaistanleveys, Moduuli Manuf., DRAM Valmistajaja Viikko/vuosi valmistuspäivämäärää varten. Jos RAM-muistisi tukee ECC:tä, löydät lisätietoja kohdasta Korjaus.

Tiedoksi: CPU-Z:n lisäksi on muitakin RAM-suorituskyvyn arviointityökaluja, kuten MemTest64, PassMark Performance Test ja AIDA64 Extreme.

Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi Novabenchin avulla

Päivitettäessä tietokonetta, tavoitteenamme on usein verrata sen RAM-muistia markkinoiden parhaisiin. Tässä on a työkalu, kuten Novabench voi auttaa. Se on helppo ladata ja asentaa, ja se tarjoaa välittömät tulokset RAM-tyyppisi mukaan. Näet muistin koon ja muistityypin (DDR4, DDR5 jne.) aloitusnäytöltä.

Siirry edelleen osoitteeseen Aloita kaikki vertailutestit -> Muistitestija se laskee välittömästi, kuinka hyvin RAM-tyyppisi pärjää parhaita vastaan.

Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi emolevyn visuaalisen tarkastuksen avulla

Näkeminen on uskomista! Jos avaat Windows-emolevysi, näet laitteesi tukemat RAM-määritykset. Se voi mitätöidä valmistajan takuun, jos käytät uutta kannettavaa tietokonetta, mutta et voi kiertää tätä menetelmää, jos aiot vaihtaa tai päivittää RAM-muistitikkujasi.

Emolevyn muistipaikat antavat sinulle tuetun RAM-tyypin (tässä esimerkissä DDR4) ja RAM-muotokertoimen (tässä vain SODIMM). Saat myös muita tietoja, kuten valmistajan nimen, sarjanumeron, osanumeron ja nastatyypit (DIMM B tai DIMM A).

Hyvä tietää: kaksikanavaisen RAM-muistin ottaminen käyttöön emolevyssä sisältää joitain varotoimenpiteitä, kuten oppaassamme näkyy.

Kun olet tarkistanut RAM-tyypin Windowsissa, selvitä suurin laitteesi tukema RAM-kapasiteetti, joka liittyy läheisesti tarvitsemaasi RAM-muistiin. Opi myös tunnistamaan tietokoneesi RAM-muistin kunto määritysvirheiden välttämiseksi.

Indeksi
  1. Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi komentokehotteen kautta
  2. Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi Windowsissa Task Managerin kautta
  3. Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi PowerShellissä
  4. Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi CPU-Z: n avulla
  5. Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi Novabenchin avulla
  6. Kuinka tarkistaa RAM-tyyppi emolevyn visuaalisen tarkastuksen avulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up