Kuinka tehdä älykäs kansio MacBookin telakkaan?

Apple-tietokoneet ja erityisesti MacBookit, Niissä on erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia. kun on kyse tiedostojen hallinnasta ja useiden tietokoneen perustoimintojen suorittamisesta. Se sisältää kuitenkin myös useita työkaluja, jotka voivat auttaa meitä hallitsemaan asiakirjojamme, kuten luomaan älykkäitä kansioita tiedostojemme luokittelua varten. Tässä artikkelissa opetamme sinua luomaan tämäntyyppisiä kansioita ja määrittämään ne oikein.

Indeksi

  Kuinka määritän älykansioni ulkoasun?

  Tätä varten meidän on luotava kansio tällä erityisellä ominaisuudella. Tätä varten sinun on avattava Finder-selain ja siirryttävä mihin tahansa polkuun MacBookissamme, se voi toimia asiakirjoissa tai työpöydällä (helpottaaksesi sen paikantamista Dockissa).

  Seuraavaksi jatkamme seuraavien vaiheiden avulla luodaksesi älykkään kansion, kun olemme jossakin näistä ikkunoista:

  1. Napsauta Finderissa "Tiedosto" -vaihtoehtoa, joka sijaitsee ikkunan vasemmassa yläkulmassa. Jos et pääse Finderiin, voit aloittaa sen prosessin uudelleen.
  2. Sitten valitsemme "Uusi älykäs kansio".
  3. Uusi selainikkuna avautuu ja meidän on napsautettava Plus-kuvaketta (+), Tallenna-painikkeen vieressä. Tämä avaa useita mukautusvaihtoehtoja.
  4. 'Luokalla' voimme valita viimeisen avaus-, muokkaus- tai luomispäivämäärän välillä, se voidaan luokitella myös nimen ja sisällön mukaan.
  5. Jos napsautamme "mitä tahansa", voimme valita ainutlaatuisen tiedostotyypin, joka voidaan tallentaa kansioon, voimme valita PDF:n, sovellukset, pakatut tiedostot, asiakirjat, suoritettavat tiedostot, tekstin, videon, musiikin, kuvat ja paljon muuta MacBookillemme saatavilla. .
  6. Valitusta tiedostotyypistä riippuen on mahdollista valita erityisesti ne laajennukset, jotka voidaan tallentaa älykkään kansioon.
  7. Napsautamme 'Tallenna' ja määritämme juuri luodun kansion polun, lisäksi voimme valita, haluammeko pikakuvakkeen näkyvän Finderin sivupalkissa.
  8. Vedämme älykkään kansion MacBookimme Dockiin.

  Tämäntyyppisten kansioiden avulla on mahdollista määrittää myös muita tekijöitä, kuten tiedoston paino, kestoaika (musiikin ja videon tapauksessa), useiden muiden valittavissa olevien ominaisuuksien joukossa. Voit myös jakaa Mac-kansiosi Windowsin kanssa helposti ja helposti parantaaksesi tiedostojen synkronointia kahden täysin erilaisen tietokoneen välillä.

  Kansion ulkoasun määrittämiseksi meidän tarvitsee vain asettaa kohdistin sen kuvakkeen päälle ja painaa "Control"-näppäintä, jolloin näkyviin tulee valikko, jossa on kaikki valittavissa olevat vaihtoehdot, kuten kuvakkeet, erittelytyyli jne. . Jos sinulla on ongelmia näiden vaihtoehtojen kanssa, voit yrittää päivittää järjestelmän tai ottaa yhteyttä macOS-käyttöopas virallinen verkkosivusto.

  Mikä on paras tapa tarkastella kansioni sisältöä?

  Tuuletintila Mac Dockissa

  Kun päätämme muuttaa älykansiomme ulkoasua, voimme valita erilaisia ​​​​tapoja ja muotoja, jotka on määritetty oletusarvoisesti tietokoneellemme. Voit myös valita, mitkä sovellukset käynnistyvät automaattisesti, kun käynnistät macOS-käyttöjärjestelmän tietokoneellasi.

  Meidän on valittava sisällön näyttötyyppi napsauta kansiota hiiren kakkospainikkeella odota Dockissa, että pieni vaihtoehtovalikko tulee näkyviin, ja valitse, haluammeko näyttää kansion vai pinon muodossa, sitten muut näyttövaihtoehdot otetaan käyttöön. Älykkään kansion sisällön tarkastelemiseen käytettävissä on seuraavat vaihtoehdot:

  kuin tuuletin

  Kuten sen nimi kertoo, jos valitsemme tämän vaihtoehdon, kansion sisältämät elementit, kuten tiedostot, sovellukset ja muut asiat, näkyvät tuulettimen muodossa, joka alkaa kaarevuuden kansion tai pinon kuvakkeesta ja suuntaa oikein.

  On huomattava, että vain enintään 10 elementtiä tämän vaihtoehdon kautta, yleensä eniten käytetty, vaikka voimme määrittää tämän luokituksen avulla tiedostokoon, päivämäärän tai viimeaikaisen käytön mukaan.

  listan muodossa

  Jos valitsemme tämän vaihtoehdon, luettelo erittelee kansion sisältämien elementtien nimet ja muut tiedot. Kuitenkin, jos meillä on paljon tiedostoja, voi olla hieman ärsyttävää nähdä luettelo, joka on tarpeeksi pitkä kattamaan koko näytön käytettävissä olevan korkeuden. Tätä vaihtoehtoa suositellaan muutamille tallennettuille tiedostoille älykkäässä kansiossa.

  ruudukossa

  MacBook Dock Grid Mode

  Ruudukko on yksi intuitiivisimmista ja parhaalla suunnittelulla käytettävissä olevista vaihtoehdoista, joten kansion sisältämät asiakirjat tai sovellukset kehystetään puhtaimmalla tyylillä iPadin päävalikosta. Jopa tämän tyyppistä näyttöä voidaan verrata OS X -järjestelmän Launchpadiin. Myöskään kansion sisällä olevien tiedostojen tai kohteiden lukumäärää ei rajoiteta.

  automaattinen tapa

  Tämä näyttötyyppi säätää näyttötyyppiään sen mukaan, kuinka monta tiedostoa kansiossa on. Eli se valitsee listan, tuulettimen tai ruudukon muodon sen mukaan, mitä järjestelmä pitää oikeana ottaen huomioon elementit.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up