Kuinka tehdä taulukko Excelissä

Lyhyt opas taulukon luomiseen Excelissä tai LibreOfficessa, tietojen lisäämiseen ja summien tai muiden toimintojen tekemiseen

Jos olemme käyttäneet Exceliä ainakin kerran, tiedämme varmasti, että tämä ohjelma on erittäin hyödyllinen suuren tietomäärän laskemiseen. Syötä arvot eri soluihin ja hyödynnä heti saatavilla olevia matemaattisia kaavoja. hanki tarvittavat laskelmat.

Mutta jos olet uusi tässä tärkeässä Office-ohjelmistossa, olet varmasti ymmärtänyt, että numeroiden lisääminen soluihin ilman minkäänlaista graafista koristelua saattaa tehdä tietojen lukemisesta hämmentävää ilman, että tulokset tai tiedot erottuvat. Haluamme näyttää.

Siksi olemme luoneet oppaan, jossa näytämme sinulle kuinka tehdä taulukko excelissäjotta kaikki numerot saadaan järjestykseen laskentataulukossa ilman erityistä järjestystä ja lisätään graafinen elementti, jolla on tietty vaikutus.

Luo taulukko Excelissä

Ennen kuin luot minkä tahansa tyyppisen taulukon Excelissä, meidän on lisättävä tarvittavat tiedot eri soluihin, muuten meillä ei ole "pohjaa", jolla myöhemmin luotava taulukko täytetään. Avataan siis mihin tahansa Excel-laskentataulukkoon ja aloita numeroiden tai arvojen lisääminen eri soluihinkuten meidän on suoritettava työ tai tehtävä.

Jotta tulevasta taulukosta tulisi entistä tarkempi, lisäämme välittömästi otsikot eri sarakkeisiin ja riveihin, jotta ne on jo lisätty oikein luotavaan taulukkoon. Esimerkki "valmiiden" tietojen lisäämisestä näkyy alla olevassa kuvassa.
Tämä on vain esimerkki, mutta voimme kopioida tämän mallin ilman ongelmia, mikä on myös yksi eniten käytettyjä. Sarakkeiden lisäksi voimme lisätä myös eri rivien otsikotjotta se vastaa kaikkiin laskentataulukon tarpeisiin.

Kun kaikki tarvittavat tiedot on syötetty, valitsemme kaikki hiirellä pitämällä alhaalla ensimmäistä laatikkoa vasemmassa yläkulmassa (Käy peremmälle meidän tapauksessamme) viimeiseen soluun, jossa on dataa, oikeassa alakulmassa (369 minä meidän tapauksessamme); Näemme välittömästi pienen kuvakkeen valinnan oikeaan alakulmaan.
Ohjelma on jo tunnistanut taulukkokaavion ja neuvoo meitä luomaan pikataulukon. Seuraamme neuvoja nopeasti klikkaamalla kuvaketta ja viemällä meidät kentälle Taulukotjotta voimme valita meille parhaiten sopivan.
Kun olemme löytäneet sopivan taulukon, napsautamme sitä nähdäksesi sen näkyvän samoissa soluissa, joihin lisäsimme tiedot.

Et ehkä pidä oletustyylistä: tässä tapauksessa mene vain valikkoon Design yläreunassa ja napsauta kohdetta Nopeat tyylitjoten voit nopeasti muuttaa pöydän tyyliä ja värejä.
Näin voit muokata taulukon tyyliä keskeyttämättä syöttämistäsi ja työskennellä laskentataulukon parissa liikaa.

Vaihtoehtoiset menetelmät taulukoiden luomiseen

Vaihtoehtoisesti voimme lisätä taulukon napsauttamalla ylävalikkoa lisää ja valitaan yksi taulukoiden luomiseen liittyvistä painikkeista, ts Pivot-taulukko, Suositeltavat pivot-taulukot Ja Pöytä.
Näin saamme hyvän pikataulukon ilman, että tarvitsee käyttää valinnan vieressä olevaa painiketta.

Toinen kelvollinen tapa luoda taulukko lennossa Excel-taulukossa on viedä meidät valikkoon Koti ja paina kohdetta Muotoile taulukkonajotta valitut tiedot muunnetaan välittömästi taulukoksi.

Lisää uusia tietoja olemassa olevaan taulukkoon

Jos taulukon luomisen jälkeen halusimme lisätä siihen muita tietoja, meidän ei tarvitse toistaa kaikkia aiemmin nähtyjä vaiheita; lisätäksesi uuden rivin tai sarakkeen yksinkertaisesti siirrä hiirtä taulukon oikeaan alakulmaan ja pidä vasenta painiketta painettuna vetämällä alas tai sivulle taulukon "suurentamiseksi".
Kun taulukko on laajennettu, lisää vain uudet tiedot lisäsoluihin, jotta voit integroida ne välittömästi muiden tietojen kanssa myös graafisesta näkökulmasta.

Lisää summarivi taulukkoon

Yritys- tai yritysympäristössä käytetyissä taulukoissa rivi näkyy usein myös siten, että kaikki arvojen summat on lisätty saman sarakkeisiin. Saadaksesi saman tuloksen taulukossamme meidän tarvitsee vain valita koko taulukko, klikata sitä hiiren kakkospainikkeella ja valita kohde Pöytä -> Yhteensä rivi.
Excel lisää automaattisesti summarivin käyttämällä erilaisia ​​olemassa olevia sarakkeita. Jokaisen sarakkeen kokonaissumma on omalla rivillään, jotta voidaan luoda johdonmukaisia ​​ja erittäin ammattimaisia ​​luku- ja datataulukoita.

Poista pöytä

Excelissä luodun taulukon poistamiseksi meidän tarvitsee vain valita kaikki solut, jotka muodostavat sen, ja painaa -painiketta POISTAA näppäimistöllä; vaihtoehtoisesti voimme aina käyttää painiketta Peruuttaa -> Poista kaikkinäkyvät valikossa Koti.
Taulukko poistetaan laskentataulukosta jättämättä jälkiä.

Luo taulukko LibreOffice Calcissa

Kuten voimme havaita Officen virallinen sivuvoimme ostaa käytetyimmän toimistopaketin kuukausi- tai vuositilauksena tai vaativimmille käyttäjille jopa yhtenä ratkaisuna maksamalla silti huomattavan summan (vähintään 149 €).

Jos tarvitsemme a laskentataulukko taulukoiden luomiseen mutta emme halua ostaa Officeasuosittelemme lataamaan sen PC- tai Mac-tietokoneellesi ilmainen LibreOffice-paketti.
Mukana olevien ohjelmien joukossa on myös Laskjoka tarjoaa hyvän laskentataulukoiden hallinnan ja mahdollistaa taulukoiden luomisen erittäin yksinkertaisella ja välittömällä tavalla.

Taulukoiden luomista varten Calcilla avaamme ohjelman Käynnistä-valikosta, luomme uuden laskentataulukon, lisäämme tiedot eri soluihin ja kun olet valmis, valitsemme hiirellä kaikki solut, joissa on dataa.

Nyt meidän tarvitsee vain painaa valikkoa Muoto ja valitse kohde Automaattiset muotoilutyylit. Uusi valikkoikkuna avautuu, jossa voit valita taulukon tyylin, jossa on useita vaihtoehtoja vasemmassa sarakkeessa ja joitain kohteita mukauttaaksesi sitä heti.
Kun olemme valinneet oikean tyylin taulukkoomme, napsauta OK, jotta muutokset tulevat voimaan.

Voit poistaa taulukon valitsemalla sen, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla kohteen Selkeä suora muotoilu.

Johtopäätökset

Tunne kaikki menetelmät taulukon luomiseen Excelissä se on perusvaatimus niille, jotka työskentelevät toimistossa ja käyttävät laskentataulukoita suuren tietomäärän hallintaan. Kun olet syöttänyt raakatiedot, valitse ne kaikki ja käytä Exceliin ja Calciin integroituja toimintoja taulukon luomiseen. Voit mukauttaa joitakin näkökohtia ja lisätä hyödyllisiä toimintoja (kuten Excelin summarivi).

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa Kuinka tehdä laskelmia Excelissä ja edelleen tapoja käyttää ja ladata Officea ilmaiseksi.

Indeksi
 1. Luo taulukko Excelissä
  1. Vaihtoehtoiset menetelmät taulukoiden luomiseen
  2. Lisää uusia tietoja olemassa olevaan taulukkoon
  3. Lisää summarivi taulukkoon
  4. Poista pöytä
 2. Luo taulukko LibreOffice Calcissa
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up