Kuinka tunnistaa, onko puhelimesi valvonnan alainen

Pelkäämmekö, että puhelintamme valvotaan tarkasti? Katsotaan yhdessä, mitä oireita valvottavan puhelimen tunnistamiseen liittyy

Nykyaikaiset valvontajärjestelmät mahdollistavat minkä tahansa puhelimen (Android tai iPhone) tarkkailun ilman, että käyttäjä huomaa mitään. Usein nämä valvontajärjestelmät aktivoidaan näennäisesti vaarattomilla sovelluksilla tai hyvin piilotetuista linkeistä sähköpostiosoitteissa tai sivuilla, joilla käymme päivittäin; kun ne ovat aktivoituneet, niitä on erittäin vaikea poistaa, ellet jatka kohdennettua puhdistusta.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka tunnistaa, jos puhelin on valvonnan alaisena, joka analysoi kaikkia oireita, joita ilmenee, kun puhelinta valvotaan. Jos huomaamme, että yksi tai kaksi kuvattua oiretta esiintyy myös puhelimessamme, näytämme sinulle oppaan viimeisessä luvussa kuinka "korjataan" valvottu puhelin.

Kuinka tunnistaa valvottu puhelin

On monia oireita, jotka voivat saada epäilemään, että käytössä olevaa älypuhelinta valvotaan; Jotkut ovat kuitenkin niin yleisiä, että ne voivat saada meidät ajattelemaan, että meitä valvotaan, vaikka emme ole, koska uusimmat valvontatyökalut on suunniteltu erittäin hiljaisiksi.

Tuntemattomat sovellukset

Huolestuttavaa voi olla tuntemattomien sovellusten ilmestyminen sovellusluetteloon tai valikkoon Asetukset -> Sovellukset. Sellaisten sovellusten olemassaolon, joiden asennusta emme muista, täytyy saada meidät ajattelemaan valvottua puhelinta, varsinkin jos kyseiset sovellukset liittyvät vakoiluun tai vanhempien valvontaan (esim. Kroha).

Ilmeisesti kiinnitämme huomiota järjestelmäsovelluksiin tai laitteeseen asennettuihin sovelluksiin laiteohjelmistopäivityksen jälkeen: tässä tapauksessa uusien sovellusten ilmestyminen ei ole heti oire älypuhelimen hallinnasta, koska uudet sovellukset saapuivat päivityksen jälkeen.

Liiallinen taustatietojen käyttö

Jos matkapuhelinverkkomme dataliikenne vähenee nopeasti, vaikka käytämme puhelinta hyvin vähän, meidän pitäisi epäillä vakoilu- tai valvontasovellusten olemassaoloa. Kun olemme poissa kotoa, ainoa tapa muodostaa yhteys Internetiin on matkapuhelindataverkko Valvontasovellukset tuottavat merkittävää dataliikennettä (jopa 3 Gt päivässä).

Pitämällä tietoliikenteen hallinnassa voimme huomata milloin liiallinen gigatavun kulutus se ei liity toimintaamme (kuten videoiden suoratoistoon, online-peleihin tai suurten tiedostojen lataamiseen).

Tästä aiheesta kehotamme sinua lukemaan oppaamme kuinka tarkista liikennekynnykset ja jäljellä oleva saldo Androidissa Ja kuinka tarkistaa dataliikenteen kulutus iPhonessa.

Akku tyhjenee nopeasti

Tämä on erittäin vaikeasti tulkittava oire, varsinkin jos puhelimeen on asennettu monia raskaita sovelluksia; mutta jos huomaamme sen akku tyhjenee nopeasti, vaikka muutama sovellus olisi käynnissä epäilys puhelimen olevan hallinnassa on suuri, koska akun epänormaalille kulutukselle ei ole muita päteviä syitä.

Heti kun huomaamme puhelimen tyhjenevän normaalia nopeammin (alle puoli päivää), käynnistetään se uudelleen, poistetaan vaativimmat sovellukset ja seurataan akun kulutusta, jotta voimme tarkistaa, oliko ongelma vain tilapäinen vai jostain syystä. valvontasovellus aktiivinen.

Epänormaalit uudelleenkäynnistykset

Jos puhelimesi käynnistyy uudelleen ilman näkyvää syytä Älkäämme aliarvioiko sitä mahdollisuutta, että se on valvonnan alaisena: nykyiset puhelimet tarvitsevat harvoin uudelleenkäynnistystä, elleivät ne ole ladannut päivitystä.

Äkillinen uudelleenkäynnistys voi johtua a laitteisto-ongelma (yleensä liian korkea lämpötila) tai a ohjelmisto ongelma (huonosti asennetut järjestelmäsovellukset, valvontasovellukset, joilla on järjestelmänvalvojan oikeudet tai muut).

jos se tapahtuu useita kertoja viikon tai kuukauden sisällä älypuhelin on lähes varmasti hallinnassa tai siinä on niin vakava ongelma, että se on vaihdettava; molemmissa tapauksissa vaihdamme puhelinta.

Sovellus, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet

Android-puhelimissa jotkin sovellukset voivat korottaa käyttöoikeuksiaan ilman, että heidän tarvitsee vaivautua rootin kanssa (vaikka se on oletusarvoisesti deaktivoitu kaikissa puhelimissa): vie meidät polulle Tietosuoja -> Hallinta -> Sovellusten erityiskäyttö -> Laitteen hallintasovellukset löydämme luettelon sovelluksista, jotka vaativat erityisiä järjestelmänvalvojan oikeuksia, joita tarvitaan tiettyjen toimintojen suorittamiseen.

Jos havaitsemme tällä näytöllä aktiivisen tuntemattoman sovelluksen, olemme lähes varmasti tiiviissä valvonnassa nämä hallinnolliset sovellukset voivat nähdä, muokata ja tallentaa mitä tahansa puhelimeesi.

Satunnainen mikrofonin tai kameran aktivointi

Androidin ja iOS:n uusimmissa versioissa järjestelmä näyttää selvästi, milloin kamera ja mikrofoni ovat aktiivisia: Oikeassa tai vasemmassa yläkulmassa näkyy kuvake tai kirkas LED (puhelimesta riippuen).

Jos huomaamme, että mikrofoni tai kamera on aktiivinen, kun näyttö on lukittu tai kun olemme edelleen aloitusnäytöllä (ilman sovelluksia etualalla), ongelma on erittäin vakava, koska valvontasovellus kerää erittäin henkilökohtaisia ​​tietoja, se on tallentaa mitä sanomme ja kuvaa mitä teemme.

Kuinka tyhjentää valvottu puhelin

Jos puhelimessasi on edes yksi yllä kuvatuista oireista, suosittelemme sinua jatka välittömästi älypuhelimen manuaalisella puhdistamisellaaktiivisen valvonnan keskeyttämiseksi:

 • Poistamme tuntemattomia sovelluksia tai sovelluksia, joiden asennuspäivää emme muista.
 • Asennamme sovelluksia vain Google Play Kaupasta välttäen APK-sovelluksia tai vaihtoehtoisia kauppoja.
 • Kysymme vanhemmiltamme, ovatko he ottaneet käyttöön turvasovelluksen tai lapsilukkosovelluksen tietämättämme.
 • Poistamme kameran, mikrofonin ja muut arkaluontoiset käyttöoikeudet tuntemattomilta sovelluksilta.
 • Poistamme järjestelmänvalvojan oikeudet asianmukaisesta Android-näytöstä.
 • Palautamme älypuhelimen tehdasasetukset.

Tehdasasetusten palauttaminen on varmasti turvallisin tapa lopettaa valvonta, koska se poistaa kaiken tyyppiset sovellukset tai kaikenlaiset luvattomat muutokset järjestelmästämme, mutta usein se on mahdollista vain, jos meillä on järjestelmänvalvojan oikeudet (esimerkiksi monet vanhempien sovellukset säätimet eivät anna sinun alustaa puhelinta, jos meillä ei ole järjestelmänvalvojan suostumusta).

Valvottavan puhelimen palauttamiseksi voimme myös lukea oppaitamme kuinka nollata Xiaomi-puhelinkuten tehdä varastetun puhelimen käyttökelvottomaksi vai miten iPhonen ja iPadin tehdasasetusten palautus poistamalla tiedot.

Johtopäätökset

Jos huomaamme, että puhelin käyttäytyy oudosti, kuluttaa liikaa akkua tai dataliikennettä tai on olemassa sovelluksia, joista emme tiedä olemme luultavasti tiiviissä valvonnassa: jatketaan nopeasti laitteen puhdistusta, jotta voit palata puhelimen käyttöön ilman ongelmia.

Useimmissa tapauksissa valvontajärjestelmiä on niin vaikea poistaa tai tunnistaa, että ainoa tapa saada puhelin puhtaaksi on täydellinen järjestelmän palautus.

Edelleen puhelinvalvonnassa, pyydämme sinua lukemaan oppaamme kuinka tarkistaa, onko joku käyttänyt älypuhelintani Älä viitsi kuinka ymmärtää, jos joku vakoilee meitä mikrofonista (PC ja älypuhelin).

Indeksi
 1. Kuinka tunnistaa valvottu puhelin
  1. Tuntemattomat sovellukset
  2. Liiallinen taustatietojen käyttö
  3. Akku tyhjenee nopeasti
  4. Epänormaalit uudelleenkäynnistykset
  5. Sovellus, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet
  6. Satunnainen mikrofonin tai kameran aktivointi
 2. Kuinka tyhjentää valvottu puhelin
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up