Kuinka tunnistaa väärennetyt profiilit Facebookissa

Väärennettyjä profiileja Facebookissa on hyvin paljon, ja niiden tunnistaminen voi olla vaikeaa. Katsotaan mihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota

Väärennetyt profiilit Facebookissa ovat todellinen rutto, jota sosiaalinen verkosto yrittää korjata enemmän tai vähemmän tehokkailla valvontajärjestelmillä. Tästä huolimatta Riski kohdata väärennetty profiili Facebookissa on melko suuri ja voi On haaste ymmärtää, jos olemme tekemisissä todellisen henkilön kanssa tai henkilölle, joka esiintyy "jokuksi muuksi" väärää tietoa, tietojenkalastelua, identiteettivarkauden (tai valokuvien tai jaetun materiaalin varastamisen) järjestämiseksi tai tapaamisten hankkimiseksi.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kaikki asiantuntijatemput tunnistaa väärennetyt profiilit Facebookissajoten voit välttää profiileja, jotka eivät vastaa kuvassa tai tiedoissa näkyvää henkilöä.

1) Väärennetty profiilikuva

Ensimmäinen temppu sisältää tarkistamisen jos profiilikuvana käytetty kuva on ladattu Internetistä; on miljoonia kuvia kasvoista ja ihmisistä, jotka voidaan ladata vapaasti verkosta ja usein nämä "kauniit ja kiehtovat" valokuvat ovat ensimmäinen merkki siitä, että edessämme oleva profiili on väärennös.

Lataa profiilikuva napsauttamalla epäilyttävää profiilia, napsauttamalla valokuvaa hiiren kakkospainikkeella (tai pitämällä sitä pitkään painettuna, jos käytät puhelinta) ja lataa kuva käyttämällä ääntäsi (Tallenna kuva nimellä tai samankaltainen).

Kun olet ladannut kuvan, siirrytään sivustolle, kuten TinEye Käänteinen kuvahakulataamme kuvan palveluun ja tarkistamme, onko se jo olemassa Internetissä, erityisesti osoitteessa ilmaiset valokuvien lataussivustot.

Valokuvan etsimiseen voimme myös käyttää Google-kuvatkuten näkyy oppaastamme löytää samanlaisia ​​kuvia ja samankaltaisia ​​kuvia.

2) Epäjohdonmukaisuus aikajanalla

Monet Facebookin väärennetyt profiilit ovat myynnissä Tumma verkko ja niihin liittyy usein varastettuja tai hakkeroituja tilejä monta vuotta sitten käyttäjien itsensä hylkäämä (jotka eivät voineet enää kirjautua profiiliin, mutta jatkoivat uuden profiilin luomista).

Kun nämä väärennetyt profiilit on ostettu, rikolliset alkavat välittömästi käyttää niitä roskapostin levittämiseen, väärien uutisten levittämiseen tai sellaisten ihmisten houkuttelemiseen, joilta he voivat varastaa valokuvia, henkilötietoja tai muita tilejä (phishing ja huijaukset).

Tämä kuitenkin aiheuttaa epäjohdonmukaisuuden väärennetyn profiilin aikajanalla joka ei vältä tarkkaa katsetta: jos profiili on vasta äskettäin "aktivoitu uudelleen", näemme aikajanaa selaamalla vanhoja viestejä ja valokuvia (vanhalta omistajalta) ja uudemmat viestit (pahikoilta) täysin epäjohdonmukaisiausein jopa toisella kielellä.

Tämä epäjohdonmukaisuus vanhojen ja uusien viestien välillä on usein niin ilmeinen (kielellä tai jaetussa sisällössä), mikä ei jää huomaavaiselle käyttäjälle, joka siten pystyy tunnistaa välittömästi väärennetyn tilin ja ilmoita siitä Facebookiin.

3) Pyydä kiireellistä apua

Monet väärennetyt tilit Facebookissa luodaan ainoana tarkoituksena varastaa rahaa ihmisiltäehkä keksimällä itkutarinoita tai tarinoita välittömästä ja kiireellisestä avusta.

Nämä avunpyynnöt jaetaan postitse tai Messengerin yksityisen chatin kautta; jos saamme välittömästi epäilyttävän profiilin lisäämisen jälkeen a pyytää apua yksityisesti tai meidät on merkitty hätäjutun viestiin, olemme varovaisia ​​ja ryhdymme ilmoittamaan asiasta.

Tämä ei tarkoita, että kaikki Facebookin avunpyynnöt olisivat väärennettyjä, mutta on parempi tarkistaa perusteellisesti meihin yhteyttä ottaneen profiilin luonne ja jos avunpyyntö tulee ystävän, sukulaisen tai tuttavan profiilistaotamme häneen yhteyttä suoraan Facebookin ulkopuolella nähdäksemme, onko pyyntö todellinen vai onko profiili hakkeroitu.

4) Ystävien tilit ilman luottamusta

Jos ystävien tai sukulaisten profiilit ottavat meihin yhteyttä, voi olla vaikea ymmärtää, onko profiilia käyttävä henkilö huijari, mutta voimme puolustaa itseämmeasenne välttää vastaamasta henkilökohtaisiin kysymyksiin.

Hyökkääjä, joka varasti tilin itse asiassa ystävältämme Facebookissa hän ei tiedä meistä mitään ja jopa ottamalla meihin yhteyttä vältyt kategorisesti vastaamasta kysymyksiin, jotka vain me (ja asianosainen) voimme tietää.

Tämä voi olla myös a tehokas temppu nähdä jos profiilin toisella puolella olemme tekemisissä botin kanssa: kysymällä hyvin yksinkertaisen kysymyksen "muistatko kuinka kaunis seurassa vietetyt illat olivat 3 päivää sitten?" profiiliin, jonka pelkäämme hakkeroituneen, emme saa vastausta tai saamme myöntävän vastauksen, vaikka emme olisi viettäneet yhtään iltaa profiilissa mainitun henkilön kanssa.

Jos tili on uusi, mutta teeskentelee olevansa ystävä tai vanha tuttava, voimme kysyä tarkkoja kysymyksiä asuinalueestamme (tai asuimme ollessamme lapsia) piilottaen "temppuja" nähdäksemme, vastaako hän vilpittömästi vai onko kyseessä väärennetty profiili.

5) Tilit ilman yhteisiä ystäviä

Tämä on luultavasti vanhin temppu, jonka voimme tehdä: aiemmin se olisi ollut lähes mahdotonta hakea, mutta uusien Facebook-sääntöjen myötä ystäväpyynnön vastaanottaminen käyttäjältä, jolla ei ole yhteyttä meihin (ei edes yhteistä ystävää) erittäin epäilyttävä.

Emme lisää ketään, jota emme tunne tai jos pyynnön lähettäneellä henkilöllä on vähintään yksi yhteinen ystävä, emme pelkää ottaa yhteyttä yhteiseen ystävään ja pyytää tietoja tästä meille pyynnön lähettäneestä henkilöstä.

Keskinäisen ystävyytemme vastauksista voisimme saada arvokkaita yhteystietoja ja kenties huomata, että myös ystävämme tili on hakkeroitu. Tältä osin voimme lukea oppaamme kuinka löytää ystäviä ja ihmisiä Facebookista.

Johtopäätökset

Muutamalla yksinkertaisella tempulla Voit tunnistaa useimmat väärennetyt profiilit Facebookissa, ilman, että sinun on käytettävä kolmannen osapuolen ohjelmia ja ilman, että sinun täytyy ryhtyä "Sherlock Holmesiksi" etsimään vihjeitä profiilista. Muutama kohdennettu tarkistus ja muutama tarkka kysymys riittää ymmärtämään heti, kuka meillä on tietokoneen tai puhelimen toisessa päässä.

Edelleen huijausten ja väärennettyjen tilien aiheesta voimme lukea oppaamme kuinka tunnistaa, onko sähköposti väärennös, huijaus tai epäaito Älä viitsi kuinka palautat profiilisi, jos Facebook jäädyttää tilisi.

Indeksi
  1. 1) Väärennetty profiilikuva
  2. 2) Epäjohdonmukaisuus aikajanalla
  3. 3) Pyydä kiireellistä apua
  4. 4) Ystävien tilit ilman luottamusta
  5. 5) Tilit ilman yhteisiä ystäviä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up