Kuinka tunnistaa Wi-Fi-suojausongelmat

Onko meillä Wi-Fi-tietoturvaongelmia, joita emme voi tunnistaa? Katsotaan yhdessä parhaat PC-ohjelmat

Kun on kyse kodin Wi-Fi-verkot sinun on aina pidettävä mielessä turvallisuus tekijä, estääksemme ketään hyödyntämästä verkkoa ilman lupaamme ja lataamasta laittomia tiedostoja IP-osoitteemme avulla P2P-verkoissa. Nykyään ei tarvitse paljoa löytää itsesi verkkosi halkeamasta tai Wi-Fi-sovelluksesta, mutta voimme Tunnista helposti Wi-Fi-verkkojen tietoturvaongelmat kätevien ilmaisten Windows-sovellusten kautta.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle parhaat ilmaiset ohjelmat Wi-Fi:n tietoturvaongelmien tunnistamiseenjotta voimme analysoida yksityiskohtaisesti, mitkä laitteet on kytketty, mikä on verkossamme käytetty suojausprotokolla ja mikä on sillä hetkellä käytetyn verkon historia.

Hallitse langattomia verkkoja

Yksinkertaisin ja välittömin ohjelma, jota voimme käyttää, on Hallitse langattomia verkkoja, ladattavissa ilmaiseksi, saatavana kannettavana ohjelmana ja yhteensopiva kaikkien Windows-versioiden kanssa. Tämä ohjelma näyttää kaikki Wi-Fi-verkot, joihin olemme muodostaneet yhteyden, ja näyttää myös tiedot kustakin niistä sovelletusta suojauksesta.

Turvallisuuden lisäämiseksi suosittelemme peruuttaa kaikki heti avoimet verkot (ilman salasanaa) ja verkot WEP/WPAjättäen vain tietokoneelle tallennetut verkot WPA2PSK. Toinen tärkeä analysoitava turvallisuusyksityiskohta on sarakkeessa Avaimen tyyppi: täältä näemme verkot, joissa olemme syöttäneet salasanan manuaalisesti (tunnuslause) verkoista, joihin käytimme WPS:ää (verkkoavain).

Wi-Fi-diagnostiikkanäkymä

Erinomainen ilmainen työkalu verkon turvallisuuden tarkistamiseen Wi-Fi-diagnostiikkanäkymä, ladattavissa kannettavana ohjelmana. Aktivoimalla tämän monitorin voimme skannata langattomia verkkoja, kuinka monta kertaa muodostamme yhteyden tukiasemaan, tarkkailla mahdollisia yhteyskatkoksia tukiasemasta, muistaa epäonnistuneen yhteysyrityksen ja niin edelleen. Kun virhe havaitaan, näyttöön tulee virhekoodi ja virheen kuvaus.

Tämä työkalu voi olla hyödyllinen, jos epäilemme, että hyökkääjä käyttää hyväkseen kloonattua MAC-osoitettamme päästäkseen samaan verkkoon tai yrittää pakottaa yhteyden katkeamisen murtamaan verkon salasanan.

Langattoman verkon tarkkailija

Mielenkiintoisin ohjelma Wi-Fi-verkkoomme kytkettyjen freeloadereiden tunnistamiseen on ehdottomasti Langattoman verkon tarkkailijasaatavana myös ilmaiseksi kannettavana ohjelmana.

Tämä työkalu alkaa skannata kaikkia samaan Wi-Fi-verkkoon kytkettyjä laitteita ja näyttää selkeästi, mikä laite on tällä hetkellä käytössä, reititin tai modeemi, joka toimii yhdyskäytävänä ja kaikki muut laitteet. Vertailemalla MAC-osoitetta, laitteen nimeä ja valmistajan nimeä voimme tunnistaa freeloaderin laitteet.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka Tarkista, kuka varastaa WiFi-internetyhteytesi.

Kuinka suojella itseäsi

Olemmeko verkkomme perusteellisen analysoinnin jälkeen löytäneet epäilyttävän laitteen tai freeloaderin tietokoneen? Tässä tapauksessa voimme noudattaa seuraavan luettelon sääntöjä potkaise freeloader lopullisesti ulos ja estää häntä pääsemästä verkkoomme uudelleen:

 • Vaihda Wi-Fi-salasana: päästään käsiksi modeemin tai reitittimen asetukset ja vaihdamme Wi-Fi-salasanan ja valitsemme sen, joka on paljon kestävämpi ja vaikeammin arvattava.
 • Valitse suojattu Wi-Fi-protokolla: aina modeemin/reitittimen langattomista asetuksista vältämme WEP:n tai WPA:n asettamisen suojausjärjestelmäksi ja valitsemme protokollan WPA2-AES tai parempi WPA3.
 • Poista WPS käytöstä: vaikka nopeat yhteydet WPS:n kanssa ovat todella käteviä, on parempi poistaa tämä toiminto käytöstä modeemi/reititinvaihtoehdoista, jotta sinun on aina kirjoitettava valittu salasana ja vältetään hakkerihyökkäykset WPS:ää vastaan.
 • Vaihda modeemin/reitittimen salasana: koska olemme modeemin/reitittimen asetuksissa, vaihdamme myös verkkolaitteen pääsysalasanan, jotta se olisi todella turvallista.
 • Käytä VPN:ää julkisissa verkoissa: estääksemme ketään etäkäyttämästä tietokonettamme tai välttääksemme kyberhyökkäyksiä käytämme a VPN-yhteys suojaamaan julkisen Wi-Fi-verkon kautta siirrettyjä tietoja.
 • Päivitämme käyttöjärjestelmän: Monet verkkohakkerointijärjestelmät käyttävät hyväkseen Windowsin tietoturvapuutteita; Siksi on parempi pitää käyttöjärjestelmä aina ajan tasalla.
 • Käytä palomuuria: suojellaksemme koko verkkoa hakkerihyökkäyksiä tai rikkomusyrityksiä vastaan, voimme käyttää a kolmannen osapuolen palomuurit lisäturvajärjestelmänä.

Kaikkiin näihin vinkkeihin ja suojausmenetelmiin kannattaa liittää myös esimerkiksi verkkohallintamoduulilla varustettu virustorjunta Avast tai AVG.

Johtopäätökset

Wi-Fi-verkon ilmaislataajat väijyvät aina ja käyttävät yhä tehokkaampia työkaluja ja sovelluksia tehdäkseen niin varasta arvokas Wi-Fi-salasanamme ja surffaa ilmaiseksi kun maksamme tilauksen. Jos uskomme, että verkossamme on tietoturvaongelmia, käytämme tässä oppaassa olevia ilmaisia ​​ja kannettavia ohjelmia ja noudatamme yleisimpiä tietoturvaohjeita välttääksemme useimmat hyökkäykset Wi-Fi-verkkoihin.

Lisätietoja voimme lukea oppaistamme Reitittimen asetukset wifi-verkon suojaukseen ja ai parhaat työkalut tunkeutua Wi-Fi-verkkoihin Linuxissa.

Indeksi
 1. Hallitse langattomia verkkoja
 2. Wi-Fi-diagnostiikkanäkymä
 3. Langattoman verkon tarkkailija
 4. Kuinka suojella itseäsi
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up