Kuinka tyhjentää aikajanan toiminnot Windows 10:ssä

Aikajana tuli Windows 10:een huhtikuun 2018 päivityksen myötä. Aikajana-ominaisuus seuraa kaikkia tietokoneesi sovelluksia, tiedostoja ja aktiviteetteja ja auttaa sinua palaamaan ajoissa jatkamaan työtäsi. Lisäksi Cortana voi hyödyntää aikajanaa ja ehdottaa tai muistuttaa sinua toiminnoista, joita saatat haluta jatkaa.

Koska aikajanan toiminnot synkronoidaan pilven kanssa, voit selata aikaisempia toimintojasi ja jatkaa työtäsi siitä mihin jäit millä tahansa toisella Microsoft-tiliisi yhdistetyllä Windows-tietokoneella.

Jos haluat koskaan tyhjentää toiminnon tai joukon toimintoja aikajanaltasi, voit tehdä sen vain muutamalla napsautuksella. Windowsin avulla voit tyhjentää aikajanan useilla tasoilla, eli tietyn toiminnan, tietyn tunnin toiminnot ja tietyn päivän toiminnot.

Lue myös: Kuinka poistaa aikajanan ominaisuudet käytöstä Windows 10: ssä

Indeksi
  1. Tyhjennä tietty toiminto aikajanalta
  2. Tyhjennä aikajana tietylle tunnille
  3. Selkeä aikajana tietylle päivälle
  4. Tyhjennä koko aikajana

Tyhjennä tietty toiminto aikajanalta

Voit tyhjentää tietyn toiminnon avaamalla ensin aikajanan painamalla pikanäppäintä Win + Tab tai napsauttamalla tehtäväpalkissa näkyvää "TaskView" -kuvaketta.

Kun olet avannut aikajanan, etsi toiminto, jonka haluat tyhjentää. Voit tehdä sen käyttämällä oikean yläkulman hakutoimintoa. Kun olet löytänyt poistettavan toiminnon, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Poista" -vaihtoehto.

Saat vahvistusikkunan, napsauta "Kyllä"-painiketta poistaaksesi toiminnon aikajanalta.

Tyhjennä aikajana tietylle tunnille

Aivan kuten voit tyhjentää tietyn toiminnan, voit myös tyhjentää kaikki tietylle tunnille kirjatut toiminnot.

Avaa aikajana kuten ennenkin Win + Tab -pikanäppäimellä. Etsi aikajanalta päivä, jona haluat tyhjentää tuntikohtaiset aikajanan toiminnot. Napsauta nyt "Näytä kaikki toimet" -linkkiä, joka näkyy aivan päivämäärän vieressä.

Huomautus: jos et näe linkkiä, se tarkoittaa, että Windows kirjasi alle kymmenen toimintoa kyseisenä päivänä. Näin ollen et voi poistaa tietyn tunnin toimintoja. Voit poistaa vain koko päivän tapahtumia.

Seuraavassa näytössä näet kaikki kyseisen päivän aikajanan toiminnot. Etsi tunti, jolta haluat poistaa toiminnot, napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kyseisen tunnin aikana olevaa toimintaa ja valitse vaihtoehto "Tyhjennä kaikki". Minun tapauksessani poistan kaikki toiminnot, jotka on kirjattu klo 15.00 5. heinäkuuta.

Näet vahvistusikkunan. Napsauta "Kyllä"-painiketta ja kyseisen tunnin aktiviteetit poistetaan.

Selkeä aikajana tietylle päivälle

Voit myös tyhjentää kaikki tiettynä päivänä kirjatut toiminnot. Tämä vaihtoehto on hyödyllinen, kun haluat joukkopoistaa toimintoja.

Avaa aikajana ja etsi päivä, jolta haluat poistaa toiminnot. Jos luulet, että etsimäsi päivä on aikajanan alaosassa, käytä oikealla olevaa vierityspalkkia. Se on paljon nopeampaa ja helpompaa verrattuna vierityspyörän käyttöön.

Kun olet löytänyt etsimäsi päivän, napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa toimintaa ja valitse vaihtoehto "Tyhjennä kaikki". Jos yrität poistaa tämän päivän tai eilen tapahtumia, näet vaihtoehdot "Tyhjennä kaikki aikaisemmasta tänään" ja "Tyhjennä kaikki eilisestä".

Napsauta vahvistusikkunassa "Kyllä"-painiketta poistaaksesi aikajanan kyseisen päivän toiminnot.

Tyhjennä koko aikajana

Valitettavasti toistaiseksi aikajanalla ei ole vaihtoehtoa tyhjentää kaikki toiminnot viimeisen 30 päivän ajalta. Voit kuitenkin edelleen tyhjentää aikajanan toiminnot tyhjentämällä koko toimintahistorian.

Avaa asetussovellus painamalla pikanäppäintä Win + I. Siirry kohtaan Tietosuoja -> Toimintahistoria.

Jostain syystä et näe toimintohistorian tyhjennyspainiketta niin kauan kuin synkronoit toimintasi Microsoft Cloudiin. Nähdäksesi painikkeen, sinun on poistettava synkronointi MS-pilveen ja päivitettävä sitten Asetukset-sivu.

Poista valinta "Anna Windowsin synkronoida toimintani tästä tietokoneesta pilveen" -valintaruudusta. Avaa nyt jokin muu välilehti, kuten "Diagnostiikka ja palaute", ja palaa sitten "Toimintahistoria"-välilehteen. Ilman Toimintahistoria-sivun päivittämistä et näe Tyhjennä-painiketta.

Tyhjennä toimintahistoria -osiossa näkyy Tyhjennä-painike. Klikkaa sitä.

Napsauta "OK"-painiketta vahvistusikkunassa.

Älä unohda valita "Anna Windowsin synkronoida toimintani tästä tietokoneesta pilveen" -valintaruutua, jos haluat ottaa synkronoinnin uudelleen käyttöön Microsoft-pilveen. Muuten et voi käyttää toimintojasi muilta Windows-tietokoneilta.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käytöstä aikajanatoimintojen poistamiseen Windows 10:ssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up