Kuinka tyhjentää roskakori turvallisesti OS X El Capitanissa

Vaikka Apple on lisännyt useita uusia ominaisuuksia, mukaan lukien jaetun näkymän tilan El Capitanissa, se on poistanut myös joitain vanhoja ominaisuuksia. Yksi näistä poistetuista ominaisuuksista on suojattu tyhjä roskakori, jonka avulla käyttäjät voivat varmistaa, ettei heidän roskakoritiedostojaan voi koskaan palauttaa. Ominaisuus poistettiin, koska se oli epävakaa, koska se ei toiminut kunnolla joidenkin tiettyjen laitteistojen kanssa.

Vaikka ominaisuus on poistunut El Capitanista, voit silti suorittaa vastaavan ominaisuuden. Voit silti tyhjentää roskakorin turvallisesti Macissasi, mutta se tehdään Terminal-komennolla.

Huomautus: Alla oleva menetelmä poistaa valitut tiedostot ja/tai hakemistot pysyvästi. Toiminnot ovat peruuttamattomia, etkä pääse enää koskaan käsiksi poistettuihin tiedostoihin riippumatta siitä, mitä menetelmää käytät, joten ole varovainen tehdessäsi.

Roskakorien turvallinen tyhjennys OS X El Capitanissa

Tehtävän suorittamiseksi tarvitset vain komennon ja pääsyn Pääte-sovellukseen.

1. Napsauta Launchpad telakassa, etsi ja napsauta Pääte, niin se käynnistyy puolestasi.

2. Tässä sinun on määritettävä mitä aiot poistaa. Ensin opit, kuinka voit poistaa yksittäisen tiedoston ja sitten kuinka voit poistaa koko hakemiston.

Poistaaksesi tiedoston käytät seuraavaa komentoa ja hakemistopolkua komennon lopussa. Alla olevassa esimerkissä poistamme tiedoston nimeltä "Image-1.png", joka sijaitsee työpöydän Ei-toivotut tiedostot -kansiossa. Paina Enter, kun olet antanut komennon.

srm -v /Käyttäjät/Mahesh/Desktop/Unwanted\ Files/Image-1.png

3. Heti kun painat Enter-näppäintä, valittu tiedosto katoaa lopullisesti. Päätteen pitäisi ilmoittaa siitä sanomalla "valmis" ikkunassaan, mikä tarkoittaa, että tiedosto on poistettu onnistuneesti.

4. Nyt kun opit poistamaan yksittäisen tiedoston pysyvästi, voit poistaa koko hakemiston seuraavasti.

Poistaaksesi hakemiston, käytät toista lippua srm-komennolla.

Kirjoita seuraava komento Terminal-ikkunaan ja paina Enter. Täytä hakemistopolku vetämällä ja pudottamalla hakemisto Pääte-ikkunaan, jolloin polku täytetään automaattisesti.

srm -rv /Käyttäjät/Mahesh/Työpöytä/ei-toivotut\tiedostot

5. Saat jälleen saman "valmis" -viestin, joka vahvistaa, että valittu hakemisto on poistettu onnistuneesti.

Yllä olevalla komennolla poistamasi tiedostot katoavat ikuisesti, etkä voi koskaan palauttaa niitä, ellet tietenkään ole varmuuskopioinut niitä jonnekin.

Niille, jotka etsivät helpompaa tapaa poistaa tiedostoja turvallisesti, kokeile tässä olevaa opetusohjelmaa lisätäksesi pikavalikkoon Poista-vaihtoehdon.

Johtopäätös

Jos olet huolissasi poistamiesi tiedostojen turvallisuudesta, yllä olevan oppaan pitäisi auttaa sinua saamaan mielenrauhan vakuuttamalla, että kukaan ei koskaan palauta poistettuja tiedostojasi.

Indeksi
  1. Roskakorien turvallinen tyhjennys OS X El Capitanissa
  2. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up