Kuinka unohtaa Wi-Fi-verkko Androidissa, iPhonessa ja PC:ssä

Haluammeko yhdistää laitteemme uuteen verkkoon? Katsotaanpa, kuinka poistaa yhteys Wi-Fi-verkkoon, johon olemme jo muodostaneet yhteyden

Kun muodostamme yhteyden Wi-Fi-verkkoon, se tallennetaan käyttöjärjestelmään, jotta voimme muodostaa yhteyden automaattisesti aina, kun tulemme peittoalueelle. Jos olemme tällä välin luoneet uuden Wi-Fi-verkon tai käytämme Range Extenderiä, voi olla hyvä idea unohtaa vanha verkko, jotta voimme muodostaa yhteyden vain ja yksinomaan uuteen verkkoon ilman häiriöitä käyttämällä ( jos mahdollista) vain verkko, jolla on nopein tai paras peittoalue.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle vaihe vaiheelta kuinka unohtaa yhdistetty Wi-Fi-verkko Androidissa, iPhonessa ja PC:ssä, joka toimii Wi-Fi:lle tarkoitettujen järjestelmäasetusten mukaisesti. Eri toiminnot ovat hyvin yksinkertaisia, ja opittuamme olemme varmoja, että muistamme ne aina, kun joudumme unohtamaan Wi-Fi-verkon.

Indeksi
  1. Wi-Fi-verkon unohtaminen Androidissa
  2. Wi-Fi-verkon unohtaminen iPhonessa
  3. Wi-Fi-verkon unohtaminen Windowsissa
  4. Wi-Fi-verkon unohtaminen Macissa

Wi-Fi-verkon unohtaminen Androidissa

Jos haluat unohtaa Wi-Fi-verkon Android-älypuhelimessa tai -tabletissa, mene alueelle, jossa vastaanotetaan signaali vanhasta Wi-Fi-verkosta, ja avaa sitten sovellus asetuksetpainamme valikkoa Wifipainamme verkkoa, johon olemme yhteydessä, ja paina alareunasta Poista verkkojoten voit heti unohtaa kaikki kokoonpanot.

Jos olemme kaukana Wi-Fi-verkosta, jonka haluamme poistaa, voimme jatkaa avaamalla tallennettujen verkkojen valikon. Tätä varten palataan valikkoon Asetukset -> Wi-Fijatkamme Lisäasetuksetjatketaan Hallinnoi tallennettuja verkkojatunnista tallennettu Wi-Fi-verkko, paina sitä ja napsauta lopuksi Poista verkko.

Samasta listasta voidaan myös poistaa useampia verkkoja, jolloin poistetaan myös jokin vanha i-Fi-verkko, johon olemme aiemmin olleet yhteydessä vain kerran, mutta emme ole koskaan palanneet alueelle, josta se ottaa.

Wi-Fi-verkon unohtaminen iPhonessa

iPhone-käyttäjät voivat nopeasti unohtaa Wi-Fi-verkon avaamalla sovelluksen asetuksetpainamalla valikkoa Wifipainamalla "i"-kuvaketta (näkyy sen verkon nimen vieressä, johon olemme yhteydessä) ja valitsemalla kohteen Irrota tämä verkko.

Kirjoitushetkellä ei ole mahdollista käyttää luetteloa Wi-Fi-verkoista, joihin olemme muodostaneet yhteyden iPhonen käytön aikana. siksi meidän on aina ensin päästävä alueelle, jossa (poistettavan verkon) Wi-Fi-signaali on, ja sitten käytettävä yllä kuvattua menettelyä sen erottamiseksi.

Wi-Fi-verkon unohtaminen Windowsissa

Jos käytämme Windows 11 voimme unohtaa Wi-Fi-verkon, johon olemme yhteydessä, painamalla Wi-Fi-kuvaketta oikeassa alakulmassa, avaamalla olemassa olevien verkkojen valikon (näppäin nuolenpäässä ">") ja painamalla näppäintä Katkaistanäkyvät välittömästi käyttämämme verkon nimellä.

Jos haluat poistaa aiemmin käyttämämme Wi-Fi-verkon, jota ei enää tarvita, napsauta hiiren kakkospainikkeella Wi-Fi-kuvaketta oikeassa alakulmassa, avaa valikko Verkko- ja Internet-asetuksetnapsautamme Wifi ja lopuksi valikkoon Hallitse tunnettuja verkkoja.

Avautuvassa näytössä voimme poistaa tarpeettoman Wi-Fi-verkon tai -verkot painamalla -painiketta Peruuta tallennustila näkyy kunkin verkon nimen vieressä.

Windows 10:ssä voimme poistaa Wi-Fi-verkot, joihin olemme aiemmin muodostaneet yhteyden, menemällä Käynnistä-valikkoon ja avaamalla sovelluksen asetuksetvalitsemalla valikon Verkko ja Internetnapsauttamalla Wi-Fi-yhteyttä ja lopuksi ääntä Hallitse tunnettuja verkkoja. Valitsemme uudessa näytössä poistettavan verkon ja napsautamme sitä Peruuta tallennustila.

Wi-Fi-verkon unohtaminen Macissa

Macilla tai MacBookilla voimme nopeasti unohtaa verkon, johon olemme yhteydessä, avaamalla Apple-valikon vasemmassa yläkulmassa ja napsauttamalla Järjestelmäasetukset ja valitse Verkko-valikko. Paina avautuvassa näytössä sivussa olevaa Wi-Fi-painiketta ja sitten -painiketta Advance. Varmistetaan uudessa ikkunassa, että olemme välilehdessä Wifivalitse luettelosta poistettava Wi-Fi-verkko ja paina luettelon alaosassa olevaa "-" (miinus) -painiketta.

Voimme toistaa vaiheet poistaaksesi myös muita hyödyttömiä verkkoja. Jos emme halua poistaa verkkoa, vaan vain estää automaattisen pääsyn, voimme yksinkertaisesti poistaa valintamerkin alla olevasta ruudusta Automaattinen sisäänkirjautuminenjoten meidän on valittava manuaalisesti verkko aina, kun haluamme muodostaa yhteyden siihen (yläpalkin oikeassa yläkulmassa olevasta Wi-Fi-valikosta).

Johtopäätökset

Vaikka nämä menettelyt ovat enemmän tai vähemmän kokeneiden käyttäjien tiedossa, emme saa unohtaa, että monet käyttäjät eivät vielä osaa käyttää tietokonetta hyvin tai ovat nyt alkaneet käyttää älypuhelinta tai tablettia: osata unohtaa Wi-Fi verkko on yksi niistä asioista, jotka opitaan välittömästi ja joita ei koskaan unohda. Windowsissa, Androidissa ja Macissa voimme myös käyttää luetteloa Wi-Fi-verkoista, joihin olemme muodostaneet yhteyden, jotta voimme puhdistaa joitakin vanhoja verkkoja. valitettavasti iPhonella tämä ei ole mahdollista.

Jos Wi-Fi-verkko ei toimi hyvin kotisi tai toimistosi joka kolkassa, pyydämme sinua lukemaan oppaamme kuinka löytää kuolleita alueita kodin WiFi-signaalista ja poistaa ne ja kuinka lisätä pitkän matkan Wi-Fi-peitto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up