Kuinka vähentää viivettä moninpeleissä verkossa

Jos online-PvP-moninpeleissä on hidastuksia, viiveitä ja viiveitä, katsotaan kuinka minimoida ne pelikokemuksen parantamiseksi.

Viiveet ovat todellinen painajainen niille, jotka pelaavat usein verkossa: hahmo liikkuu myöhässä tai etenee nykivästi, vastustajat iskevät meihin ennen kuin huomaamme sen tai liikkeemme saapuvat peliin ärsyttävän hitaasti. Viiveet voivat tehdä erittäin turhauttavan pelikokemuksen ja pilata kaiken hauskuuden, jonka voit saada online-moninpeleistä.

Jos myös me olemme Internet-yhteysviiveiden uhreja, näytämme seuraavassa oppaassa sinulle kaikki parhaat temput minimoi viive kaikissa yhteyksissäjoten voit pelata mitä tahansa PC- tai konsolipelejä pelkäämättä tuloviiveen tai videon lähetysviiveen seurauksia.

Käytä Ethernet-kaapelia

Ensimmäinen temppu on myös yksinkertaisin soveltaa: vältämme täysin Wi-Fi-yhteyden (jopa 5 GHz Wi-Fi-yhteydet) ja yhdistämme pelitietokoneen tai -konsolin modeemiin Ethernet-kaapelilla.

Jos modeemi on liian kaukana peliasemasta, varustetaan itsemme a suojattu ethernet-kaapeli ja tarvittaessa ylitämme seinät valmiiksi porattujen reikien tai pistorasian kytkentärasioiden kautta.

Yllä suositeltu malli on suojattu häiriöiltä, ​​mahdollistaa 10 Gbps:n siirtonopeuden ja sitä on saatavana eri pituuksina (2 metristä 30 metriin). Kun olet valinnut oikean pituisen Ethernet-kaapelin, liitetään sillä pelitietokone tai konsoli suoraan modeemiin käyttämällä mainittujen laitteiden takana olevia LAN- tai Ethernet-portteja.

Ethernet-kaapeli voi ratkaista moninpelien online-pelien viiveen: sen avulla lähetysviive pienenee ja vahvistus vaihtelee 5 ms:sta 10 ms:iin (vähennetään ping saatu Internet-linjasta).

Käytä pelimodeemia

Viiveen vähentämiseksi online-pelissä on suositeltavaa käyttää aina pelimodeemit tai huippuluokan modeemeja, joissa on prioriteettisäätö, jotta koko linjan nopeus voidaan ohjata yhteen laitteeseen (pelitietokoneeseen tai konsoliin). Yksi parhaista modeemeista, joita voimme käyttää tähän tarkoitukseen, onAVM FRITZ!Box 7530 AXE WI-FI 6myydään Amazonissa hintaan 149 €.

Kun yhdistämme pelitietokoneen tai -konsolin Ethernet-kaapelilla tähän modeemiin, voimme asettaa yhteyden prioriteetin käyttämällä modeemin asetukset ja vie meidät valikkoon Verkko -> Paikallinen verkko.

Kun tämä valikko on auki, paina pelitietokoneen tai -konsolin vieressä olevaa kynäkuvaketta (niiden on oltava päällä ja kytkettynä sillä hetkellä), vieritä näyttöä alas ja laita valintamerkki kohtaan Anna tälle laitteelle etusija. Tästä eteenpäin konsoli tai pelitietokone on etusijalla kaikkiin muihin laitteisiin nähden, mikä vähentää merkittävästi muiden samaan modeemiin kytkettyjen laitteiden aiheuttamaa viivettä.

Muita pelimodeemeja, joita voimme harkita viiveen vähentämiseksi, ovat seuraavat:

Valitsemalla jonkin yllä mainituista modeemeista vähennämme pelien viivettä, asettamalla peliprioriteetin tai kohdistettuja optimointeja LAN-verkon kautta yhdistetylle konsolille tai pelitietokoneelle.

Käytä vain FTTC- tai FTTH-liitäntöjä

Jos olemme noudattaneet edellisissä luvuissa nähtyjä ehdotuksia sääntöön ja viive on edelleen olemassa peleissä, ongelma koskee varmasti Internet-linjaa. Jotta voisimme pelata ilman ongelmia konsoleissa ja tietokoneissa, meillä on oltava linja, jonka latausnopeus on vähintään 25 megabittiä sekunnissa, vähintään 10 megabittiä sekunnissa latauksessa ja ping (latenssi) alle 30 ms.

Ainoa tapa saada nämä edut on panostaa FTTC-yhteydet tai paremmin FTTH-yhteydetjotta optista kuitua voidaan hyödyntää ohjausyksikköön liittämistä varten.

Jos linjamme ei ole riittävä tai surffaamme edelleen ADSL:llä, kannattaa heti vaihtaa operaattoria valitsemalla parhaat, jotka tarjoavat valokuitua talon sisällä tai kuitua kaappiin asti. Saat lisätietoja tästä näkökulmasta lukemalla oppaamme Paras kuituoptiikka: tarkista kattavuus ja tarjoukset.

Eikö FTTH tule osoitteeseemme? Ei ongelmaa: FTTC:n ja eVDSL-tekniikkaa on mahdollista saavuttaa erittäin mielenkiintoisia nopeuksia, jotka jäävät aina sekakuparikuidulle.

Johtopäätökset

Ne, jotka olemme osoittaneet sinulle yllä, ovat varmasti parhaita vinkkejä viiveen vähentämiseen moninpelissä. Vältämme Wi-Fi-yhteyksiä, kuten ruttoa, Keskitymme vain pelaamista varten optimoituihin modeemeihin ja käytämme vain nopeita Internet-yhteyksiä maksimaalisen online-pelisuorituksen saavuttamiseksi. Jos näissäkin olosuhteissa peli näyttää viivettä, ongelma ei ole meidän linjassamme tai valitussa kokoonpanossa, vaan pelipalvelimessa (liian hidas tai tukossa).

Yllä nähtyjen temppujen lisäksi voimme yrittää parantaa pelikokemusta pelitietokoneellamme lukemalla myös oppaitamme kuinka aktivoida pelitila Windowsissa ja siitä miten optimoi tietokoneesi pelaamaan pelejä.

Indeksi
  1. Käytä Ethernet-kaapelia
  2. Käytä pelimodeemia
  3. Käytä vain FTTC- tai FTTH-liitäntöjä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up