Kuinka vapauttaa levytilaa Windows 10:ssä Storage Sensen avulla

Mikään ei ole pahempaa kuin laitteen tallennustilan loppuminen. Jos käytät Windows 10 -käyttöjärjestelmää, asennus kuluttaa yksin 20 Gt. Valitettavasti varaston koko on pienentynyt tasaisesti samalla kun kapasiteettitarpeemme ovat kasvaneet. Koska SSD-levyjen hinnat ovat edelleen korkeita, päivittäminen ei ole aina vaihtoehto. Onneksi huhtikuun 2018 Windows 10 -päivitys esittelee upouuden työkalun, joka auttaa käyttäjiä keräämään arvokasta levytilaa.

Uusi tallennustyökalu on samanlainen kuin vanha Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelma, joka löytyy vanhemmista Windowsin versioista. Se löytää automaattisesti tietokoneelta tilaa vievät tiedostot, joita keskivertokäyttäjä ei tarvitse, jolloin käyttäjät voivat poistaa tiedot ja vapauttaa levytilaa tarvitsematta huolehtia tärkeän sisällön poistamisesta.

Indeksi
  1. Vapauta tilaa nyt
  2. Poista tiedot
  3. Storage Sense

Vapauta tilaa nyt

Aloita avaamalla Asetukset napsauttamalla Käynnistä-painiketta ja sitten Cog-kuvaketta. Napsauta Asetukset-valikossa "Järjestelmä". Napsauta seuraavaksi "Tallennus" vasemmalla olevasta sarakkeesta. Huomaa otsikko, jossa lukee "Storage Sense". Sen alapuolella on sininen teksti Vapauta tilaa nyt. Mene eteenpäin ja napsauta sitä.

Windows tarkistaa nyt laitteeltasi kaikki tarpeettomat tiedot. Tämä sisältää käyttäjien luomat tiedot (esim. roskakorissa olevat tavarat) ja turhat järjestelmätiedot, kuten väliaikaiset tiedostot ja lokit. Työkalu näyttää sinulle luettelon, joka sisältää kaikki erityyppiset tiedot, jotka voit poistaa. Luettelo antaa lyhyen yleiskatsauksen kunkin tiedoston sisällöstä sekä sen, kuinka paljon tilaa tyhjennät poistamalla ne.

Poista tiedot

Valitse vain valintaruudut niiden tietotyyppien vieressä, jotka haluat poistaa. Kuten aiemmin mainitsimme, tämä työkalu tunnistaa vain ei-välttämättömät tiedostot, joita keskivertokäyttäjä ei koskaan tarvitsisi. Siksi, jos tietokoneesi toimii sujuvasti ilman ongelmia, on turvallista poistaa kaikki. Jos tietokoneessasi on kuitenkin ongelmia, sinun kannattaa harkita kahdesti joidenkin luettelon kohteiden poistamista.

Esimerkiksi "Edelliset Windows-asennukset" vievät usein melko vähän tilaa. Luonnollisesti sinulla on houkutus päästä eroon tästä valtavasta tiedostosta. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia huhtikuun päivityksen (tai tulevien päivitysten) jälkeen, voit käyttää tätä tiedostoa "palataksesi" aiempaan Windows-versioosi. Sama koskee tiedostoja, kuten virheraportteja ja järjestelmälokeja. Näissä tiedostoissa voi olla tärkeitä tietoja, jotka voivat auttaa sinua tai teknikkoa vianmäärityksessä.

Kun olet valinnut, mitkä tiedostot haluat hylätä, näet näytön yläreunassa, kuinka paljon levytilaa sinulla on takaisin otettavaksi. Kun olet valmis painamaan liipaisinta, napsauta "Poista tiedostot" -painiketta. Kuinka kauan tämä prosessi kestää, riippuu siitä, kuinka paljon tietoja on puhdistettava.

Uuden huhtikuun päivityksen ansiosta levytilan palauttaminen Windowsissa on yksinkertaista muutamalla napsautuksella. Lisäksi jopa kaikkein teknistä lukutaidottomia käyttäjät voivat olla varmoja, etteivät he aiheuta korjaamatonta vahinkoa tietokoneelleen heittämällä nämä roskapostitiedostot roskakoriin.

Storage Sense

Vapauta tilaa nyt -toiminnon lisäksi on toinen työkalu nimeltä "Storage Sense". Storage Sense -työkalun tarkoituksena on automatisoida asioiden, kuten väliaikaisten tiedostojen ja muiden "turhojen" tiedostojen poistaminen. "Vapauta tilaa nyt" -työkalu myös riitelee samat tiedostot poistettavaksi. Storage Sensen etuna on kuitenkin se, että voit asettaa sen ja unohtaa sen.

Tästä huolimatta "Free Space Up Now" -työkalu on paljon kattavampi ja tunnistaa tiedostot, jotka Storage Sense ei huomaa. Tavallisesti sanottuna Storage Sense on siivoaminen, kun taas Free Up Space Now -työkalu on syväpuhdistus.

Ota Storage Sense käyttöön painamalla Käynnistä-painiketta ja napsauttamalla Cog-kuvaketta. Napsauta Asetukset-valikossa "Järjestelmä". Napsauta seuraavaksi "Tallennus" vasemmalla olevasta sarakkeesta. Kiintolevyn erittelyn alla näkyy Storage Sense -vaihtoehto. Ota Storage Sense -työkalu käyttöön vaihtamalla kytkintä.

Jos napsautat Muuta tilan vapauttamistapaa, sinut ohjataan näytölle, jossa voit sanella, mitkä tiedostot Storage Sense pyyhitään ja kuinka usein. Sekä Storage Sense että upouusi "Free Up Space Now" -työkalu ovat helppoja tapoja vapauttaa levytilaa poistamalla turhat tiedostot. Suosittelemme käyttämään molempia työkaluja, sillä Storage Sense poistaa väliaikaiset tiedostot automaattisesti ja Free Up Space Now -työkalun avulla voit etsiä tietokoneesi syvyyksistä piileviä tietoja.

Käytätkö jompaakumpaa näistä työkaluista? Vai käytätkö kolmannen osapuolen ohjelmistoja roskatiedostojen tunnistamiseen ja poistamiseen? Onko sinulla muita vinkkejä kiintolevytilan vapauttamiseen? Kerro meille kommenteissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up