Kuinka vapauttaa tilaa Windows 11:ssä

Katsotaan yhdessä kuinka tietokoneen sisätila siivotaan Windows 11:een integroiduilla puhdistustyökaluilla

Windows 11 on tuonut mukanaan lukuisia innovaatioita myös järjestelmän optimoinnin ja ylläpidon näkökulmasta. Jos Windows 10:een asti puhdistusohjelma, kuten CClenaer, saattoi vielä olla hyödyllinen, Windows 11:ssä tämäntyyppinen ohjelma on täysin tarpeeton, koska Microsoft on ottanut käyttöön tehokkaita puhdistustyökaluja asetuksissa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti kuinka vapauttaa tilaa Windows 11:ssä, käyttämällä vain käyttöjärjestelmän sisäänrakennettuja puhdistustyökaluja. Jos emme ole vielä asentaneet Windows 11:tä tietokoneellemme, suosittelemme, että luet oppaamme aiheesta kuinka asentaa Windows 11 mihin tahansa tietokoneeseen.

Käytetyn tilan hallinta

Ennen kuin jatkat varsinaista siivousta, tarkistetaan, mikä vie tietokoneelta tilaa, jotta ymmärrämme, onko mahdollista poistaa jotain henkilökohtaista (kuten erittäin suuria videotiedostoja) vai ovatko tilan vain väliaikaiset tai suuret tiedostot. piilotetut tiedostot. Tämän tarkistuksen suorittamiseksi avaamme Käynnistä-valikon, etsi asetukset ja lähdetään matkaan Järjestelmä -> Tallennus.

Tämän ikkunan sisällä näemme heti, mikä tiedostoluokka vie levytilan. Jos tila on pääasiassa henkilökohtaisten tiedostojen varassa, on parasta avata ikkunan osiot ja napsauttaa asianmukaista painiketta, jolloin avautuu välittömästi kansio, jossa kyseisen tyyppisiä tiedostoja isännöi, ja tarkista, missä kansiossa on erittäin suuria tiedostoja ( painamalla kansion oikealla painikkeella ja avaamalla valikon Omaisuus).

Jos ohjelmat tai sovellukset vievät tilaa, paina kohtaa Sovellukset ja ominaisuudet vie meidät välittömästi sovellusten hallintaikkunaan. Kun ikkuna on auki, paina Lajitteluperuste-kohdan vieressä olevaa pudotusvalikkoa ja valitse Mitat: tällä asetuksella suurimmat sovellukset näytetään yläreunassa, eli ne, jotka vievät eniten tilaa tietokoneelta. Jos sovellusta ei käytetä, voimme myös harkita sen poistamista, jotta voimme palauttaa paljon tilaa.

Jos se on osa, joka vie eniten levytilaa muu, suurimmassa osassa tapauksista ongelma liittyy johonkin tiettyyn sovellukseen, joka vaatii paljon tilaa (kuten VirtualBox virtuaalikoineineen); arvioimme, poistetaanko ne vai ei, mutta vain jos niitä ei käytetä.

Väliaikaisten tiedostojen poistaminen

Edellisessä luvussa nähdyltä näytöltä löydämme myös osion Väliaikaiset tiedostot, joka kerää kaikki Windowsin luomat väliaikaiset tiedostot ja asennetut ohjelmat. Jos tämä osio vie paljon tilaa, voimme harkita kaikkien tietojen poistamista napsauttamalla osiota Väliaikaiset tiedostotmerkitsemällä valintamerkin kaikkiin avautuvan näytön kohteisiin ja painamalla sitten -painiketta Poista tiedostot.

Toimenpiteen lopussa olemme palauttaneet melkoisen määrän tilaa, varsinkin jos Windows 11 -versiopäivityksistä tai vakiopäivityksistä oli vielä jäämiä (jotka pysyvät sisäisessä muistissa pitkään) tai jos muistissa oli paljon tiedostoja. Lataukset-kansio (jonka kaikki unohtavat tyhjentää täsmällisesti).

Jokainen, joka haluaa, voi automatisoida tämän väliaikaisten tiedostojen puhdistusprosessin käyttämällä Muistin anturi; jatkaaksemme, pysykäämme aina tiellä Asetukset -> Järjestelmä -> Tallennusnapsauta osiota Muistin anturivalitsemme tämän toiminnan suunnittelutavan (suosittelemme siivouksen asettamista kuukausittain) ja aktivoimme kytkimen heti otsikon alla Automaattinen käyttäjän sisällön puhdistus. Täydellisyyden vuoksi varmistetaan, että myös kohteen vieressä oleva valintamerkki on aktiivinen Pidä Windows käynnissä sujuvasti puhdistamalla järjestelmätiedostot ja sovellukset automaattisesti.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa Windows Memory Sensen käyttäminen.

Siivousvinkkejä

Edellisessä luvussa nähdyn väliaikaisen tiedostojen puhdistusjärjestelmän lisäksi voimme käyttää myös osiota Siivousvinkkejäeräänlainen Windows 11:een integroitu CCleaner. Avataksemme tämän osion avaamalla asetuksetmennään valikkoon Järjestelmäjatkamme Varastointi ja napsauta osiota Siivousvinkkejä.

Tällä näytöllä voimme tarkastella suurimpia väliaikaistiedostoja (ja poistaa ne -painikkeella Siivota), mutta myös tarkastella levyn suurimpia tiedostoja, tarkastella suuria käyttämättömiä tiedostoja, pilven kanssa synkronoituja (ja siksi paikallisesti poistettuja) tiedostoja ja käyttämättömiä sovelluksia. Jokaista istuntoa varten on painike Siivotajotta voimme aloittaa tarpeettomana pitämämme siivouksen.

Pilven kanssa synkronoituja tiedostoja voidaan käyttää verkossa ilman, että meidän tarvitsee ladata niitä paikallisesti joka kerta, kuten näkyy myös täydellinen OneDrive-opas.

Levyn puhdistus (perinteinen menetelmä)

Windows 11:ssä voimme käyttää myös vanhaa levynpuhdistustyökalua, joka on ollut olemassa Windows 7:stä lähtien ja joka on tehokas kaikkien turhat järjestelmätiedostojen tai väliaikaisten tiedostojen poistamiseen. Jokaisen, joka haluaa kokeilla tätä puhdistusmenetelmää, on vain avattava Käynnistä-valikko ja kirjoitettava Puhdistuslevy avaa samanniminen sovellus näppäimistöllä ja valitse analysoitava levy.

Käynnistämällä tämän ohjelman voimme poistaa väliaikaiset Internet-tiedostot, toimituksen optimointitiedostot, Windowsin virheilmoitustiedostot, esikatselutiedostot, roskakorin ja ohjelmien tallentamat väliaikaiset tiedostot.

Painamalla painiketta Järjestelmätiedostojen puhdistaminen avaamme uusia puhdistusvaihtoehtoja: voimme puhdistaa Windows Defenderin luomat väliaikaiset tiedostot, Windows-päivitystiedostot, laiteohjainpaketit ja uuden Windows-asennuksen luomat tiedostot (usein erittäin suuret).

Johtopäätökset

Windows 11:ssä emme todellakaan tarvitse puhdistus- ja huolto-ohjelmaa, koska löydämme kaikki tarvitsemamme asetuksista. Jotta tietokoneesi pysyisi aina nopeana, avataan valikko Varastointi vähintään kerran kuukaudessa ja tarkistamme, mitkä osat vievät eniten tilaa, jotta voimme puuttua asiaan tarvittaessa.

Jos olemme erityisen laiskoja, voimme luottaa myös Muistianturiinjoka valvoo osioita automaattisesti ja poistaa sekä väliaikaiset tiedostot että kansioon tallennetut tiedostot säännöllisin väliajoin Lataukset (josta tulee usein tietokoneen suurin kansio, koska lataamme tiedostoja poistamatta koskaan).

Haluammeko silti käyttää puhdistusohjelmaa? Tässä tapauksessa lataamme yhden ai-oppaassamme näkyvistä sovelluksista parhaat Windowsin puhdistusaineetvalitsemalla CClenaer (kuuluisin) tai jokin sen kelvollisista vaihtoehdoista.

Indeksi
  1. Käytetyn tilan hallinta
  2. Väliaikaisten tiedostojen poistaminen
  3. Siivousvinkkejä
  4. Levyn puhdistus (perinteinen menetelmä)
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up