Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa Windowsin rekisteri

Windowsin rekisteri on ailahteleva peto: kavernoinen, hämmentävä tietokanta ohjelmiisi liittyvistä tärkeistä tiedoista, jotka on kodifioitu ja monimutkaisia ​​olemaan ihmissilmälle enemmän tai vähemmän lukukelvottomia. Mutta joskus meidän täytyy sukeltaa tähän salaperäiseen paikkaan ja säätää asioita. Vaikka emme tekisi tätä, asiat voivat mennä pieleen rekisterissä, ja meidän on oltava valmiita. Joka tapauksessa on suositeltavaa, että Windows-rekisterit on varmuuskopioitu ja ne ovat turvallisia mahdollista palauttamista varten tulevaisuudessa.

Perusmenetelmä: Luo palautuspiste

Yksinkertaisin ja laajin tapa varmuuskopioida rekisterisi on luoda järjestelmän palautuspiste, jotta voit helposti kelata tietokonettasi takaisin tiettyyn ajankohtaan, jos tietokoneessasi alkaa ilmetä virheitä tai leikit rekisterin kanssa, mutta asiat menevät pieleen. ennen kuin teit nämä muutokset.

Luo palautuspiste seuraamalla alla olevia ohjeita:

 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita "restore" ja napsauta "Luo palautuspiste".
 1. Napsauta uudessa Järjestelmän ominaisuudet -ikkunassa "Järjestelmän suojaus" -välilehdellä "Luo" ja seuraa ohjeita.
 1. Sinun on kirjoitettava kuvaus muistaaksesi palautuspisteen. Anna sille oikea nimi ja napsauta "Luo". Päivämäärä ja aika lisätään automaattisesti.
 1. Odota muutama sekunti, jotta palautuspiste on luotu onnistuneesti.
 1. Jos haluat palauttaa Windowsin juuri luomaan palautuspisteeseen, palaa "Järjestelmän suojaus" -välilehteen ja napsauta "Järjestelmän palautus".
 1. Katso näytön ohjeita, jotka vievät sinut luomaasi palautuspisteeseen.
 2. Valitse se vahvistaaksesi ja napsauta "Seuraava", niin se käynnistää Windows-laitteen uudelleen ja vie sinut takaisin järjestelmään, joka oli ennen rekisteriavainten vaihtamista.

Kärki: Onko sinulla ongelmia järjestelmän palauttamisen aikana? Tietokoneesi voi juuttua loputtomaan uudelleenkäynnistyssilmukkaan. Meillä on vianetsintävinkkejä, kuten pilven nollausvaihtoehto, joka korjaa nämä ongelmat.

Luo rekisteriavaimen varmuuskopiotiedosto

Jos aiot muokata tiettyä rekisteriavainta, on hyvä idea luoda varmuuskopio kyseisestä avaimesta. Järjestelmän palautuspisteen luominen on luultavasti hieman liioiteltua tässä tilanteessa, ellei rekisteriavain ole ratkaiseva Windowsin asianmukaisen toiminnan kannalta. HYVIN VAROVAINEN miten suhtaudut asiaan. Jos haluat varmuuskopioida tavallisen rekisteriavaimen, toimi seuraavasti:

 1. Siirry rekisterieditoriin painamalla Win + R ja kirjoittamalla regedit ja napsauttamalla sitten "OK".
 1. Kun olet rekisterieditorissa, siirry avaimeen, josta haluat luoda varmuuskopion, napsauta "Tiedosto -> Vie", anna tiedostolle nimi ja tallenna se valitsemaasi paikkaan. Voit myös napsauttaa avainta hiiren kakkospainikkeella ja valita "Vie".
 1. Tallenna avain rekisteritiedostotunnisteen muodossa REG. Voit tallentaa sen työpöydällesi tai mihin tahansa muuhun käytettävissä olevaan kansioon. Harkitse pilvivarmuuskopion tekemistä, jos avain on erittäin tärkeä.
 1. Voit nyt muokata alkuperäistä rekisteriavainta, ja jos jokin menee pieleen, palaa rekisterieditoriin ja napsauta "Tiedosto -> Tuo" ja palauta tekemäsi varmuuskopio.
 1. Tunnista aiemmin luomasi rekisterin varmuuskopiotiedosto ja avaa se rekisterieditorin kautta.
 1. Sinun pitäisi nähdä onnistumistila: "Nämä avaimet ja arvot [the registry folder path] on lisätty onnistuneesti rekisteriin."

Kärki: Windowsin rekisterieditorissa on monia temppuja ja ratkaisuja yleisiin ongelmiin, kuten verkon nopeuksiin, lukitusnäyttöongelmiin, automaattisesti poistettaviin lepotilatiedostoihin ja muihin.

Luo varmuuskopio koko rekisteristä

Tämä on toiminnallisesti samanlainen kuin järjestelmän palautuspisteen luominen, mutta sen etuna on se, että saat konkreettisen tiedoston, jonka voit tallentaa kiintolevyllesi, flash-levylle jne. Varmuuskopioi koko Windowsin rekisteri noudattamalla alla olevia ohjeita.

 1. Siirry Rekisterieditoriin ja napsauta sitten "Tietokone" vasemmalla olevasta ruudusta.
 1. Siirry kohtaan "Tiedosto -> Vie", anna varmuuskopiolle nimi ja tallenna se minne haluat.
 1. Luo tietokoneavaimen varmuuskopiotiedosto nimellä, jonka muistat. Tallenna se työpöydällesi tai muuhun helposti saatavilla olevaan paikkaan.
 1. Tiedosto on yleensä suurempi, joten sinun kannattaa tehdä pilvivarmuuskopio siltä varalta, että tarvitset sitä tulevaisuudessa. Seuraavassa esimerkissä tiedosto oli kooltaan lähes 400 Mt.

Sinulla on nyt koko rekisterisi varmuuskopiotiedosto valmiustilassa, kun kaikki menee pahasti pieleen.

Hyvä tietää: onko tietokoneesi hitaampi kuin tavallisesti? Ehkä on aika eheyttää rekisterisi.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi Windows-rekisteri kannattaa varmuuskopioida usein?

Halusitpa selata Windowsin rekisteriä tai et, varmuuskopioiden tekeminen siitä on tärkeää, sillä usein asiat voivat mennä pieleen ilman omaa syytäsi, joten tee se säännöllisesti! Esimerkiksi vanhojen ajurien avaimet, joita et tarvitse, voivat häiritä uudempia tai sinulla voi olla päällekkäisiä avaimia.

Voinko tallentaa ja palauttaa rekisterin varmuuskopion komentokehotteesta?

Aiemmissa Windows-versioissa oli mahdollista luoda varmuuskopio koko rekisteristä komentokehotteen avulla niin kutsutun RegBack-kansion kautta. Windows 10 -versiosta 1803 alkaen (mukaan lukien Windows 11) tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole enää käytettävissä. Tämä tehtiin Windows-käyttöjärjestelmän levyn kokonaiskoon pienentämiseksi.

Koska RegBack-kansio ei ole käytettävissä, et voi käyttää komentokehotetta rekisterin varmuuskopioiden luomiseen ja palauttamiseen. (Voit käyttää komentokehotetta muihin asioihin, kuten tiedostojen etsimiseen ja avaamiseen Windowsissa.) Et voi enää tarkastella Config-kansion sisältöä turvallisuussyistä, mutta on muita tapoja ottaa takaisin Windowsin rekisterin täysi omistusoikeus. avaimet.

Onko turvallista nollata Windowsin rekisteri?

Kun teet Windowsin nollauksen, rekisteriavaimet nollataan automaattisesti. Koska Windowsin palautusprosessi on täysin turvallinen, niin on myös tapa nollata Windowsin rekisteri tällä menetelmällä. Älä koskaan käytä kolmannen osapuolen ohjelmistoja Windowsin rekisterin ongelmien korjaamiseen, sillä siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Indeksi
 1. Perusmenetelmä: Luo palautuspiste
 2. Luo rekisteriavaimen varmuuskopiotiedosto
 3. Luo varmuuskopio koko rekisteristä
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi Windows-rekisteri kannattaa varmuuskopioida usein?
  2. Voinko tallentaa ja palauttaa rekisterin varmuuskopion komentokehotteesta?
  3. Onko turvallista nollata Windowsin rekisteri?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up