Kuinka vertailla modeemin teknisiä tietoja ja ostaa paras

Seuraavassa oppaassa selitämme jokaisen modeemeissa esiintyvän lyhenteen merkityksen, jotta valitsemme aina hetken parhaan modeemin

Koska markkinoilla on niin paljon modeemeja, voi olla vaikeaa valita oikeaa Internet-yhteyteemme. Heti saatavilla olevan kalleimman mallin ostaminen ei aina tarkoita maksimaalista nopeutta ja erinomaista kattavuutta: aina on tarpeen tarkistaa modeemin tekniset tiedot ja varmistaa, että se täyttää tietyt perusvaatimukset nykyaikaiselle liitäntälaitteelle.

Seuraavassa oppaassa näytämme, kuinka voit verrata markkinoilla olevien modeemien teknisiä tietoja kuinka ostaa aina paras modeemi sillä hetkellä käytetylle Internet-yhteydelle. Tässä oppaassa puhumme modeemeista suorana yhteyden muodostajana Internetiin (se siis kytkeytyy suoraan puhelinpistorasiaan tai valokuitukaapeleihin), mutta kuvatut tekniset tiedot ovat hyviä myös yksinkertaisille reitittimille (al. yhdistä kaskadissa operaattorin tarjoamaan omaan modeemiin).

Langattomat protokollat

Ensimmäinen valitun modeemin tarkistettava parametri on numero tuetut langattomat protokollat. Tämä parametri on erittäin tärkeä, jotta vältytään jo vanhojen tai muutaman vuoden ikäisten modeemien ostamiselta. Nykyaikaisen modeemin on tuettava seuraavia langattomia protokollia:

 • WiFi 6: se on uusin protokolla, joka pystyy toimimaan 2,4 GHz ja 5 GHz taajuuksilla samanaikaisesti. Tämä protokolla tarjoaa maksiminopeuden 600-9608 megabittiä sekunnissa ja edustaa kirjoitushetkellä langattoman tekniikan huippua. Tämä protokolla voidaan tunnistaa myös lyhenteestä "AX" (joka esiintyy modeemien nimissä) tai nimellä IEEE 802.11ax.
 • WiFi 5: tämä protokolla on edelleen hyvin laajalle levinnyt ja käytetty, koska sen avulla voit saavuttaa erittäin suuret nopeudet välillä 433-6933 megabittiä sekunnissa. Tämä protokolla toimii yksinomaan 5 GHz:n taajuudella ja kärsii siksi peitto-ongelmasta (sen signaali voidaan yhdistää vain yhteen tai kahteen huoneeseen). Tämä protokolla voidaan tunnistaa myös lyhenteestä "AC" (joka esiintyy modeemien nimissä) tai nimellä IEEE 802.11ac.
 • WiFi 4: tämä on vanhin nykyaikaisten modeemien edelleen tukema protokolla, joka pystyy takaamaan maksiminopeuden välillä 72-600 megabittiä sekunnissa. Se toimii sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n taajuuksilla ja on tunnistettavissa modeemeissa lyhenteellä "N" (esillä modeemien nimissä) tai nimellä IEEE 802.11n.

Minkä tahansa modeemin valitsetkin, varmista, että se tukee näitä kolmea protokollaa, jotta voit olla varma, että ostat modernin kaksitaajuisen modeemin. Vältämme ostamasta malleja, joissa on vain Wi-Fi 4 (nimissä N300, N150): nämä modeemit ovat liian vanhoja ja vanhentuneita kaikilta näkökulmilta.

Paras Wi-Fi 6 -tuella varustettu modeemi on epäilemättäAVM FRITZ!Box 7530 AXE WI-FI 6.

Modeemin suojaus

Wi-Fi-yhteytesi turvallisuutta ei pidä aliarvioida, koska kaikki laitteemme luottavat modeemin tarjoamaan salaukseen ei-toivottujen tunkeutumisten välttämiseksi. Tällä hetkellä Wi-Fi-yhteyden parhaat turvallisuusstandardit ovat:

 • WPA3: se on uusin tietoturvastandardi ja näin ollen vaikein rikkoa. Koska se on taaksepäin yhteensopiva WPA2:n kanssa, sen avulla voit liittää jopa laitteita, jotka eivät tue WPA3:a, jotta säilyy erinomainen yhteensopivuus kaikkien jo ostamiemme laitteiden kanssa.
 • WPA2-AES: tämä on vähimmäisstandardi, jota meidän on käytettävä Wi-Fi-yhteytemme suojaamiseen, sillä se on riittävän kestävä kaikentyyppisiä kyberhyökkäyksiä vastaan ​​(tosin vähemmän kestävä kuin WPA3).

Kun ostamme modeemin, huolehditaan siitä, että nämä kaksi standardia ovat olemassa, jotta voimme yhdistää laitteet turvallisesti. Kun määrität langatonta verkkoa, muista valita vahva salasana ja valita WPA3 tai WPA2-AES turvallisuusstandardina välttäen vanhentuneita standardeja, kuten WEP, WPA, WPA-AES Ja WPA-TKIP.

Hyvä reititin WPA3-tuella on Tenda RX9 Pro Wi-Fi 6 -reititin AX3000.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka suojata kotisi WiFi ja suojautua verkkotunkeutumisilta.

Yhteensopivuus valokuitujen kanssa

Uusimman sukupolven modeemissa on oltava portti Internet (kutsutaan myös DSL) yhteensopiva VDSL- tai eVDSL-yhteyksien kanssa, eli yhteyksien kanssa, jotka yleensä tunnistetaan FTTC tai sekoitettua kuparikuitua. VDSL-yhteensopiva modeemi voidaan kytkeä suoraan puhelinpistorasiaan ja kun se on määritetty (ehkä Internet-operaattorin avulla), voimme surffata Internet-linjamme kanssa yhteensopivalla maksiminopeudella (enintään 300 mega sekunnissa).

Jos sen sijaan halusimme käyttää a uusi moderni modeemi suoralle valokuituyhteydelle (tai FTTH) asiat muuttuvat hieman monimutkaisemmiksi, koska kaikki markkinoilla olevat modeemit eivät ole yhteensopivia italialaisten linjojen laitteiden ja valokuitukaapeleiden kanssa. Yksinkertaisin tapa tämäntyyppisten ongelmien ohittamiseksi on konfiguroi uusi modeemi peräkkäin Internet-operaattorin tarjoaman kuitumodeemin kanssakäyttää .

Jos haluamme modeemin, joka on täysin yhteensopiva kuituoptiikan kanssa (joka on kytketty kaskadiin), voimme ostaa sen TP-Link Archer AX55 WiFi-reititin 6.

Vaihtoehtoisesti meidän on ostettava modeemi, jossa on mukana valokuitumoduuli, tai ostettava kuituoptinen signaalimuunnin, kuten näet oppaistamme kuinka kytket minkä tahansa modeemin FTTH-kuituun Ja konfigurointi ONT- ja valokuituliitäntäparametreille.

Nopeat Ethernet-portit

Monet tarjoavat valokuituliitäntöjä yhteysnopeus 2,5 gigabittiä sekunnissanopeudet, joista voi nauttia vain Wi-Fi 5- tai Wi-Fi 6 -yhteyksillä tai käyttämällä nopeaa Ethernet-kaapelia Parannetut Gigabit Ethernet -portit (2,5 Gigabit Ethernet).

Kun ostamme uuden modeemin, varmistamme, että yksinkertaisten Gigabit-porttien (enintään 1 gigabitin sekunnissa) lisäksi tarkistetaan, että yksi tai useampi on olemassa. 2,5 Gigabit Ethernet-portit. Hyvä modeemi 2,5 gigabitin Ethernet-portilla on NETGEAR RAX120 Nighthawk AX12 WiFi 6 -reititin.

Modeemi ohjelmisto

Toinen parametri, jota ei pidä aliarvioida, on modeemin mukana tuleva ohjelmisto, joka voi tehdä eron samanlaisilla teknisillä tiedoilla varustettujen tuotteiden välillä. Modeemiohjelmiston on tuettava portin edelleenlähetystä laiteprioriteettijärjestelmä (lähettääksesi suuremman nopeuden laitteisiin, jotka vaativat maksimaalisen yhteysnopeuden, kuten konsolit, älytelevisiot jne.), vankka palomuuri ja (erittäin tärkeää) tukee OTA-päivityksiäjotta voidaan integroida uusia toimintoja ja parannuksia ilman, että modeemeja on vaihdettava kahden vuoden välein.

Ohjelmiston näkökulmasta parhaat tuotteet ovat epäilemättä AVM FRITZ!Box, joita päivitetään säännöllisesti uusien ominaisuuksien käyttöönottamiseksi, yhteyden nopeuden lisäämiseksi ja tietoturvavirheiden korjaamiseksi. Muut valmistajat ovat myös ottaneet käyttöön OTA-päivityksiä modeemeille (etenkin lippulaivamalleille), mutta harvemmin kuin saksalainen yritys AVM.

Johtopäätökset

Hyvä modeemi nykyaikaisille Internet-yhteyksille on tuettava Wi-Fi 6 -protokollaa, WP3-suojausstandardia ja siinä on oltava vähintään yksi 2,5 gigabitin Ethernet-portti (tai 4 Gigabitin porttia, jos meillä ei ole suoraa valokuitua), jotta voidaan tehokkaasti korvata operaattoreiden tarjoamat modeemit ja navigoida aina maksiminopeudella. Näillä ominaisuuksilla varustetut modeemit ovat yleensä kalliimpia kuin yksinkertaiset modeemit, mutta suorituskyky on vertaansa vailla.

Jos haluat valita uuden modeemin, jolla on nämä ominaisuudet, pyydämme sinua lukemaan ai-oppaamme parhaat kuitureitittimet ja miten vaihda modeemi uuteen.

Indeksi
 1. Langattomat protokollat
 2. Modeemin suojaus
 3. Yhteensopivuus valokuitujen kanssa
 4. Nopeat Ethernet-portit
 5. Modeemi ohjelmisto
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up