Kuluta vähemmän gigatavua ja Internet-dataa 4G/5G-liikenteessä (Android ja iPhone)

Kuinka säästää dataa 3G- tai 4G- tai 5G-mobiiliyhteyden Internet-liikenteessä Androidilla ja iPhonella jopa yli 50 %

5G- ja LTE-yhteydet (tunnetaan myös nimellä 4G) mahdollistavat yhteyden erittäin suuria tiedonsiirtonopeuksia, usein verrattavissa FTTH-kuituoptiikalla saatavilla oleviin. Tällä nopeudella on taipumus kuluttaa nopeasti tarjoukseen sisältyvät gigatavut, vaikka käyttäisimme niitä liittymät, joissa on suuri määrä GB (50 Gt tai jopa enemmän).

Niin monen Gigan viimeistely on erittäin vaikeaa, mutta jos käytämme puhelinta usein kodin ulkopuolella verkkopelien pelaamiseen tai 4K-suoratoistoelokuvan katsomiseen (joka kuluttaa noin 5 Gt tunnissa), on suositeltavaa ryhtyä kaikkiin mahdollisiin toimenpiteisiin dataliikenteen vähentämiseksi ja gigatavujen kuluttamiseksi.

Seuraavassa oppaassa Näytämme sinulle kaikki temput ja vinkit gigatavun vähentämiseen, joten voit käyttää niitä vain kaistanleveyden kannalta todella kalliisiin palveluihin. Nämä menetelmät usein myös nopeuttavat yhteyden muodostamista sivustoihin, koska ne pakkaavat dataa ja vievät vähemmän tilaa (erinomaista, jos käytämme ei erityisen suorituskykyistä LTE-yhteyttä).

Indeksi
  1. 1) Käytä selainta, jossa on tietojen pakkaus
  2. 2) Lataa offline-karttoja
  3. 3) Lataa elokuvia ja TV-sarjoja offline-tilassa
  4. 4) Käytä tietoliikenteen hallintasovellusta
  5. 5) Poista Wi-Fi-avustaja käytöstä
  6. 6) Sammuta joidenkin sovellusten mobiilidata

1) Käytä selainta, jossa on tietojen pakkaus

Paras tapa kuluttaa vähemmän gigatavuja on käyttää selainta, joka käyttää tietojen pakkausta selaamisen aikana. Tämän kategorian paras selain on ooppera Minisaatavilla monta vuotta Androidille (ja ennen Androidia myös hyvin vanhoille Symbianeille) ja edelleen yksi nopeimmista selaimista, joita voimme käyttää.
Opera mini pakkaa tiedot ja säästää kaistanleveyttä oletuksena, mikä vähentää merkittävästi tietoliikennettä kaikentyyppisissä yhteyksissä.

Kun käytämme verkkoselainta tietojen pakkaamiseenselaustiedot reititetään Operan toimittamien verkkovälityspalvelinten avulla pakkaamista varten; salasanat ja arkaluontoiset tiedot ovat salattuja (ja HTTPS-verkkosivuja ei pakata) ja ne ovat turvallisia, mutta Opera tietää, mitä sivuja olemme pyytäneet, pitäen yhteydestämme minimaalisen jäljen. Tietosuojasta kiinnostuneiden osalta meidän on otettava huomioon myös henkilötietoihin kohdistuva riski (vaikka Opera on ollut aktiivinen monta vuotta ja tietosuojakäytäntö on erittäin luotettava).

2) Lataa offline-karttoja

Androidilla ja iPhonella voimme ladata karttoja vierailemistamme paikoista tai Italiasta suoraan puhelimeen, mikä vähentää merkittävästi dataliikennettä, kun käytämme navigaattoria. Paras kartta- ja navigointisovellus offline-tilassa on Google Kartatsaatavilla Android ja varten iPhone.
Sopivan painikkeen tai erillisen valikon kautta voimme ladata offline-kartan, kun olemme Wi-Fi-verkossa, ja käyttää sitä automaattisesti aina, kun olemme poissa kotoa. Tietoverkkoa ei tarvitse sammuttaa joka kerta: koska offline-kartta on aina käytettävissä, Google Maps lataa paljon vähemmän tietoa Internetistä täysin automaattisesti.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa miten Google Mapsin offline-tilaa käytetään ilman yhteyttä ja miten saada offline-kartat iPhonen navigaattorilla.

3) Lataa elokuvia ja TV-sarjoja offline-tilassa

Videon suoratoistopalvelut, kuten Netflix (mutta myös muut kuuluisat, kuten Amazon Prime Video), tarjoavat mahdollisuuden lataa suosikkijaksosi, jaksosi tai elokuvasi puhelimen muistiinjotta emme käytä dataliikennettä, kun olemme poissa kotoa.
Tiedonsäästö on huomattava, koska tämä sisältö voi usein kuluttaa jopa 5 Gt yhteystuntia kohden (korkeimmalla saatavilla olevalla laadulla).

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea myös oppaitamme lataa elokuvia ja jaksoja Netflixistä katsoaksesi niitä offline-tilassa ja ai 20 parasta Netflix-huijausta.

4) Käytä tietoliikenteen hallintasovellusta

Nykyaikaisissa puhelimissa mobiilidataverkon kulutukselle on mahdollista asettaa maksimiraja niin, että tietää etukäteen, kun saavutamme tietyn kynnysarvon. Jotta asiat tulisivat hyvin toimeen, on aina hyvä idea järjestää asiat varoitusviesti, kun 80 % käytettävissä olevasta dataliikenteestä saavutetaan kuukausittain: jos esimerkiksi meillä on mukana 50 Gt tietoliikennettä, meidän on asetettava hälytykseksi 40 Gt, jotta meillä on vähintään 10 Gt aikaa saapua tarjouksen seuraavaan uusimiseen.

Auttaaksemme meitä seuraamaan kulutettua dataliikennettä voimme käyttää kolmannen osapuolen sovellusta, kuten Tietojenhallintanisaatavilla Android ja varten iPhone.
My Data Manager on liikenneanalyysisovellus, jonka avulla voit estää joidenkin sovellusten Internetin käytön ja antaa ehdotuksia datayhteyden gigatavujen säästämiseksi.

Kun olet ladannut My Data Managerin ja asentanut sen voimme tarkistaa tänään kulutetut gigatavut ja millä sovelluksilla sekä voimme myös asettaa tarjouksen uusimispäivänjoten voit aina seurata tietoliikennettä tarkasti.

Android-puhelin näyttää ilmoitusalueella, kuinka monta gigatavua olemme kuluttaneet reaaliajassa. Räätälöityjen muutosten kautta voimme saada varoitusilmoituksen aina, kun ylitämme tietyn kynnyksen (mukaan lukien sekä välikynnykset että hälytyskynnykset).

5) Poista Wi-Fi-avustaja käytöstä

Wi-Fi Assistant on iPhone-puhelimiin ja nykyaikaisiin Android-puhelimiin sisältyvä ominaisuus voit aina käyttää matkapuhelindataverkkoa, vaikka olisimme yhteydessä Wi-Fi-verkkoon. Tämä järjestelmä parantaa yhteysnopeutta heikkoissa Wi-Fi-verkoissa, mutta lisää myös gigatavun kulutusta.

IPhonessa voimme sammuttaa Wi-Fi-avuntoiminto, joka aktivoi tietoverkon automaattisesti, jos signaali on heikko noudattamalla huolellisesti yllä linkitetyn oppaan ohjeita.

Androidilla voimme poistaa tämän toiminnon käytöstä viemällä meidät reitille Asetukset -> Wi-Fi -> Wi-Fi-apuri ja sammuta kohteiden vieressä oleva kytkin Valitsee automaattisesti parhaat verkot Ja Tiedonsiirtotila.

6) Sammuta joidenkin sovellusten mobiilidata

Tämä on mahdollista Androidin ja iPhonen verkkoasetuksissa estää yksittäisiä sovelluksia käyttämästä matkapuhelindataverkkoa: jos meillä on sovellus, joka kuluttaa liian paljon verkkoliikennettä, voimme estää sitä pääsemästä matkapuhelindataverkkoon ja käyttää sitä vain, kun olemme yhteydessä Wi-Fi-verkkoon (ajattele vain Netflixiä tai muita vastaavia sovelluksia).

IPhonessa voimme poistaa yhden sovelluksen mobiilidatan käytöstä ottamalla meidät mukaan Asetukset -> Matkapuhelin ja sammuttamalla sovelluksen nimen vieressä oleva kytkin (luettelossa Matkapuhelindata).

Androidissa voimme kuitenkin edetä oppaassa esitetyllä tavalla Estä sovelluksia käyttämästä maksullista mobiiliverkkoa Androidissa.

Johtopäätökset

Myös ne, joilla on erittäin suuret liittymät (100 gigatavua ja enemmän), saattavat tuntea tarvetta säästää matkapuhelindataverkossa, varsinkin jos olemme aina poissa kotoa ja käytämme tiedonsiirrossa usein erittäin raskaita ja kalliita sovelluksia (esim. Netflix tai Google Maps). Vähennämme "gigajätteitä" mahdollisuuksien mukaanjotta pystyt omistamaan enemmän gigatavuja todella välttämättömiin toimintoihin.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka navigoida käyttämällä mahdollisimman vähän kaistanleveyttä ja dataliikennettä tietokoneella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up