Kuulokkeet eivät toimi Windowsissa? Tässä on joitain korjauksia

Äänilaitteiden määrittäminen Windowsissa voi olla sotkuista. Ohjaimet voivat olla ristiriidassa keskenään, Windows saattaa tulkita väärin yhden tyyppisen äänen toiseksi, ja saatat joutua sukeltamaan ääniasetuksiin selvittääksesi tarkalleen, mitä tapahtuu. Kun kuulokkeet eivät toimi Windows 10:ssä ja 11:ssä, on vianmäärityksen aika. Tietysti, jos kaikki sujuu hyvin, sinun pitäisi pystyä kytkemään äänilaite ja saada se toimimaan, mutta jos näin ei tapahdu, tämä opas on täällä tunkeutumaan ja pelastamaan sinut.

Lue myös: Windowsin ääni ei toimi? Tässä on 12 korjausta

1. Eristä ongelma

Ennen kuin siirryt kaikkiin alla lueteltuihin ohjelmistopohjaisiin korjauksiin, on tärkeää tarkistaa, että ongelma ei liity laitteistoon. Jos on, alla olevat korjaukset eivät todennäköisesti auta sinua.

Kaksi merkittävää laitteiston osaa, jotka voivat olla viallisia, kun kuulokkeet eivät toimi, ovat itse kuulokkeet ja portti, johon ne liitetään. Liitä ensin kuulokkeet toiseen laitteeseen nähdäksesi, toimivatko ne siellä. Se on luultavasti hyvä merkki, että tarvitset uudet kuulokkeet, jos ne eivät vieläkään toimi.

Lue myös: Mikä on kuulokkeiden ohjain ja kuinka se vaikuttaa äänenlaatuun?

Jos ne toimivat toisessa laitteessa, yritä kytkeä kuulokkeet toiseen tietokoneen ääniporttiin, jossa ne eivät toimi. Jos ne yhtäkkiä alkavat toimia, se viittaa siihen, että ongelma on alkuperäisessä portissa. Voit vain jatkaa kuulokkeiden käyttöä uudesta portista tai lukea korjausluettelomme.

Lue myös: Mikrofoni ei toimi -ongelman korjaaminen Windowsissa

2. Varmista, että kuulokkeet on asetettu käyttöön ja oletuslaitteiksi

Toinen tärkeä paikka, jossa saatat joutua tarkistamaan, kun kuulokkeet eivät toimi Windows 11:ssä, on Ääni-ikkuna. Paras tapa päästä tänne on napsauttaa hiiren kakkospainikkeella kaiutinkuvaketta Windowsin kulman ilmoitusalueella ja valita sitten Ääniasetukset.

Napsauta "Valitse äänentoistopaikka" -luettelosta kuulokkeiden vieressä olevaa nuolta, napsauta sitten uudessa näytössä avattavaa "Aseta oletusäänilaitteeksi" -valikkoa ja valitse "Käytä äänen oletusasetukseksi".

Jos et näe kuulokkeitasi luettelossa, ne voidaan poistaa käytöstä. Vieritä Ääniasetukset-ikkunassa alas ja napsauta "Lisää ääniasetuksia", joka vie sinut klassiseen "Ääni" -ikkunaan.

Jos haluat asettaa kuulokkeet oletusäänilaitteeksi, etsi ne Toisto-välilehdestä, napsauta tyhjää kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja varmista, että "Näytä käytöstä poistetut laitteet" on valittuna.

Etsi seuraavaksi kuulokkeet luettelosta, napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella, napsauta "Ota käyttöön", napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella uudelleen ja valitse "Aseta oletuslaitteeksi".

Voit vaihtaa haluamaasi äänilähtöä nopeasti Windows 11:ssä napsauttamalla kaiutinkuvaketta, napsauttamalla sitten äänenvoimakkuuspalkin vieressä olevaa nuolta ja valitsemalla sieltä lähtölaitteesi.

Lue myös: 3 tapaa korjata kuulokemikrofoni poimii kuulokkeen ulostulon

3. Päivitä, asenna uudelleen tai vaihda ääniohjaimet

Jos liität kuulokkeet Windows-tietokoneeseesi ja saat tuon rauhoittavan "ding"-äänen, hyvä uutinen on, että ne havaitaan laitteistotasolla. Huono uutinen on, että ohjelmistopäässä menee pieleen äänen toimittamisessa PC:stä kuulokkeisiin.

Voit korjata tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja siirtymällä kohtaan "Laitehallinta -> Ääni-, video- ja peliohjaimet" ja valitsemalla sitten ääniohjaimesi. (Meidän tapauksessamme se on "Realtek High Definition Audio".)

Aloita napsauttamalla ohjainta hiiren kakkospainikkeella, valitsemalla "Päivitä ohjain" ja sitten "Hae päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti".

Jos tämä epäonnistuu, napsauta ohjainta hiiren kakkospainikkeella ja sitten "Poista laite käytöstä" ennen kuin otat sen uudelleen käyttöön. Lopuksi voit myös yrittää palauttaa ajurin takaisin valitsemalla ohjaimen hiiren kakkospainikkeen valikosta "Ominaisuudet" ja napsauttamalla sitten "Ohjain"-välilehteä ja "Palauta ohjain".

Jotkut käyttäjät ovat ilmoittaneet myös seuraavan korjauksena. Napsauta Päivitä ohjain -ikkunassa "Selaa tietokoneeltani ohjainohjelmistoa varten", sitten "Anna valita luettelosta" ja valitse "High Definition Audio Device". Saatat saada varoitusviestin, että ohjain ei ehkä ole yhteensopiva. Ohita viesti ja asenna sitten ohjain.

Jos tämä ei auta, voit myös tarkistaa uusimman ohjaimen kuulokkeiden valmistajan verkkosivuilta. Varmista, että valitset laitteellesi ja käyttöjärjestelmällesi oikean version.

4. Muuta kuulokkeiden "oletusmuotoa".

Palaa Ääni-ikkunaan ja napsauta Toisto-välilehteä. Napsauta kuulokkeita hiiren kakkospainikkeella (ne voivat näkyä "kaiuttimina", jos ne on kytketty tai "2nd Audio output" tai vastaavana), napsauta sitten "Ominaisuudet" ja Lisäasetukset-välilehteä.

Kokeile pelata kuulokkeiden "oletusmuodolla" ja napsauta "Testaa" joka kerta, kun muutat sitä, jotta näet, alkaako kuulla ääntä.

5. Valitse HD Audio Over AC97

AC97 ja HD Audio ovat kaksi äänistandardia, jotka yleensä liitetään monien pöytätietokoneiden etuosan 3,5 mm:n liittimeen. Se, käyttääkö tietokoneesi jompaakumpaa vai toista, riippuu lopulta siitä, mikä otsikko yhdistää emolevyn etuääniportteihin.

Olettaen, että kaikki on kytketty oikein sisäpuolelta (esim. käyttämällä uudempaa HD Audio -otsikkoa, joka tunnistaa laitteet automaattisesti), sinun tulee mennä ääniohjaintyökaluun ja varmistaa, että liitinasetukset ovat oikein.

Ääniohjaintyökalumme on Realtek HD Audio Manager (löytyy ohjauspaneelista). Avaa se, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Asetukset-hammasratasta ja varmista, että "Liitäntäasetukset" -kohdassa on valittuna "HD Audio Front Panel".

Kun olet täällä, voit myös käyttää kuulokkeita toisena äänilaitteena kaiuttimien vaihtamisen sijaan. Valitse alla punaisella korostamamme ruutu.

6. Varmista, että Bluetooth toimii oikein

Toinen ongelma, jossa kuulokkeet eivät toimi Windows 10:ssä ja 11:ssä, saattaa liittyä Bluetoothiin. Ilmeisesti tämä koskee vain Bluetooth-kuulokkeita. On kaksi pääasiaa, joita kannattaa etsiä.

Varmista ensin, että kuulokkeet ovat yhteensopivia Windows 10/11:n ja tietokoneesi kanssa. Jos tietokoneesi tukee vain Bluetooth 4.0:aa, mutta kuulokkeet ovat 5.0, ne eivät ehkä toimi oikein.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja valitse "Laitehallinta". Laajenna "Bluetooth" nähdäksesi nykyisen Bluetooth-versiosi.

Toinen ongelma voi olla, että Bluetooth on poistettu käytöstä Windows 11:ssä. Napsauta "Haku" ja kirjoita "Bluetooth". Valitse "Bluetooth ja muut laitteen asetukset". Kytke Bluetooth päälle.

On myös mahdollista, että sisäänrakennettu Bluetooth-sovittimesi on epäonnistunut. Yritä yhdistää muita Bluetooth-laitteita nähdäksesi, ovatko kyseessä vain kuulokkeet. Jos mikään ei toimi, saatat joutua ostamaan USB-Bluetooth-sovittimen tai -sovittimen.

Jos et näe Bluetooth-asetuksia ollenkaan, tietokoneesi ei ole Bluetooth-yhteensopiva. Tarvitset sen sijaan USB-Bluetooth-sovittimen.

7. Langattomien kuulokkeiden ongelmat

Langattomissa kuulokkeissa ongelma voi olla itse kuulokkeissa. Vaikka se saattaa kuulostaa liian ilmeiseltä, varmista, että kuulokkeet on ladattu. Alhainen lataus ei ehkä anna Windows 11:n tunnistaa niitä ja muodostaa niihin yhteyttä. Ja vaikka ne yhdistäisivätkin, lataus ei ehkä riitä toistamaan ääntä.

Sinulla voi olla myös laiteohjelmisto-ongelma. Joskus sinun on päivitettävä kuulokkeiden laiteohjelmisto toimimaan uudempien laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa. Useimmissa tapauksissa sinun on vieraileva valmistajan verkkosivustolla saadaksesi viimeisin päivitys ja yksityiskohtaiset päivityksen vaiheet.

Tarkista lopuksi, että langattomat kuulokkeet todella latautuvat. Jos sinulla on esimerkiksi kuulokkeet, joissa on latauskotelo, koteloa ei ehkä ladata tai se ei enää lataudu.

8. Vaihda kuulokkeiden ääniportti

Jos olet kokeillut kaikkea muuta eikä AUX-portti vieläkään vastaa, vaikka kaikki muu toimii, on aika kohdata se tosiasia, että portti on epäonnistunut.

Useimmissa tietokoneissa on vain yksi kuuloke- tai AUX-portti, joten et voi vain käyttää toista vapaata porttia. Ongelmallista on, että kun kuulokeliitäntä ei toimi, sitä on uskomattoman vaikea korjata. Sinun on purettava tietokoneesi ja juotettava uusi. Jos se menee pieleen, saatat aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa.

Helpoin ratkaisu, jos ääniportti ei toimi, on ostaa USB-äänisovitin. Nämä ovat melko edullisia ja ovat yleensä plug and play -toimintoja, eli ne ovat valmiita toimimaan muutamassa sekunnissa. The Sabrent USB ulkoinen stereoäänisovitin tulee sekä USB-A- että USB-C-versioina alle 10 dollarilla.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Entä jos kuulokkeideni toimimattomuuteen liittyvät ongelmat tapahtuvat vain tietyssä sovelluksessa?

Ehkä sinulla ei alkanut ilmetä ongelmia ennen kuin aloitit Zoomin tai Skypen tai muun videoneuvottelu- ja chat-palvelun käytön. Tässä tapauksessa älä panikoi. Ongelma on todennäköisesti yksi kolmesta ongelmasta:

 • Olet vahingossa mykisttänyt äänen tai toinen osapuoli mykistää vahingossa mikrofoninsa.
 • Sovellus yrittää käyttää tietokoneesi sisäänrakennettuja kaiuttimia kuulokkeiden sijaan.
 • Sovelluksesi voi olla vanhentunut, minkä vuoksi kuulokkeet eivät toimi kunnolla.

Kaikki tämä voidaan ratkaista tarkistamalla sovelluksesi asetukset. Löydät alueita, joilla voit muuttaa oletusääni- ja -videolaitteitasi. Yleensä mykistysvaihtoehto on päänäytössä puhelun aikana.

2. Toimivatko USB-sovittimet/donglit USB-keskittimessä?

Useimmat uudemmat tietokoneet eivät ole liian anteliaita käytettävissä olevien USB-porttien suhteen. Jopa vanhemmissa tietokoneissa voi olla vain muutama. Joten jos sinun on lisättävä AUX-sovitin ja/tai Bluetooth-sovitin, sinulla ei ehkä ole tarpeeksi portteja.

USB-keskitin voi toimia. Yleensä on kuitenkin parasta käyttää virtalähteellä varustettua USB-keskitintä. Ja vaikka ne on liitetty keskittimeen, sovittimen tai donglen kautta liitetyt laitteet eivät välttämättä toimi yhtä sujuvasti.

3. Voiko kulunut kaapeli aiheuttaa ongelmia?

Ehdottomasti! Tarkista, onko kuulokkeissasi merkkejä fyysisistä vaurioista, jos sinulla on ongelmia. Kaikki rispaantuminen voi tarkoittaa, että itse johdot ovat vaurioituneet. Tämä pätee myös, jos kelat kuulokkeiden kaapelin liian tiukalle. Tämä voi aiheuttaa liikaa jännitystä johtoihin ja rikkoa ne.

4. Voiko Windows 11:een päivittäminen aiheuttaa ongelmia, jos kuulokkeet eivät toimi?

Jos olet äskettäin vaihtanut Windows 10:stä Windows 11:een ja huomaat kuulokke-ongelmia ensimmäistä kertaa, on täysin todennäköistä, että ongelma on päivitys.

Aloita vianmääritys käymällä läpi tässä viestissä luetellut asetukset nähdäksesi, onko päivitys vaihtanut mukautetut asetukset Windowsin oletusasetuksiin. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että kaikki ääni kuuluu kaiuttimistasi kuulokkeisiin verrattuna.

Saatat myös joutua päivittämään ääniohjaimet, kuulokkeiden laiteohjelmiston ja/tai sovellukset varmistaaksesi, että ne ovat yhteensopivia Windows 11:n kanssa.

Lue myös: Kuinka korjata verkkokamera tai kamera, joka ei toimi Windowsissa

Käärimistä

Kuulokkeiden yhtäkkiä toimimattomuus on turhauttavaa, mutta pienellä vianmäärityksellä saatat huomata, että se on hyvin pieni ongelma ja se voidaan korjata helposti. Jos et vieläkään ole varma, mitä "ohjaimet" ovat, selvitä, mitä kuulokkeiden ajurit ovat ja miksi niillä on niin suuri merkitys.

Kun olet lopettanut vianmäärityksen, käytä jonkin aikaa varmistaaksesi, että tietokoneesi on suojattu. Virukset voivat ehdottomasti aiheuttaa tuhoa yleisellä suorituskyvyllä.

Indeksi
 1. 1. Eristä ongelma
 2. 2. Varmista, että kuulokkeet on asetettu käyttöön ja oletuslaitteiksi
 3. 3. Päivitä, asenna uudelleen tai vaihda ääniohjaimet
 4. 4. Muuta kuulokkeiden "oletusmuotoa".
 5. 5. Valitse HD Audio Over AC97
 6. 6. Varmista, että Bluetooth toimii oikein
 7. 7. Langattomien kuulokkeiden ongelmat
 8. 8. Vaihda kuulokkeiden ääniportti
 9. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Entä jos kuulokkeideni toimimattomuuteen liittyvät ongelmat tapahtuvat vain tietyssä sovelluksessa?
  2. 2. Toimivatko USB-sovittimet/donglit USB-keskittimessä?
  3. 3. Voiko kulunut kaapeli aiheuttaa ongelmia?
  4. 4. Voiko Windows 11:een päivittäminen aiheuttaa ongelmia, jos kuulokkeet eivät toimi?
 10. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up