Kuusi hyödyllistä asiaa, joita et tiennyt Mountain Lionista

Kuten monet meistä tietävät, Mountain Lion on ollut olemassa noin kaksi viikkoa. Se on melko suoraviivainen käyttöjärjestelmä, jos minulta kysytään, ja se sisältää enimmäkseen käyttöliittymäpäivityksiä enemmän kuin mikään muu. Muistiinpanojen, muistutusten, ilmoituskeskuksen ja lukemattomien muiden iOS-tyyppisten ominaisuuksien lisäksi mielestämme ei ollut paljon muuta, mitä emme tienneet Mountain Lionista. Niin oli tähän asti. Monet Mountain Lionin ominaisuudet olivat liian pieniä mainostamiseen tai esittelyyn. Tänään paljastamme Mountain Lionin salaisuudet ja näytämme sinulle, mistä olet jäänyt paitsi.

Indeksi
  1. 1. Parempi tekstin muotoilu muistiinpanoissa
  2. 2. Sijainnin lisääminen muistutuksiin
  3. 3. Ilmoituskeskuksen salaisuudet
  4. 4. Miksi joitain sovelluksia ei voi ladata?
  5. 5. Ääneni ovat polyglotteja
  6. 6. Lataukseni - kaikkialla

1. Parempi tekstin muotoilu muistiinpanoissa

Yksi ominaisuus, jonka ei välttämättä pitäisi olla salainen, on tekstin muotoilu. Macissa voit hallita ja muokata tekstiäsi vieläkin enemmän, kun käytät melkein mitä tahansa tekstiä monissa tapauksissa. Paina "Command + T", kun Notesissa avautuu uusi ikkuna, jonka avulla voit säätää tekstin fonttia, kokoa ja jopa väriä. Tämä sopii täydellisesti henkilöille, jotka haluavat tehdä muistiinpanoistaan ​​värikoodattuja ja visuaalisesti houkuttelevampia.

2. Sijainnin lisääminen muistutuksiin

On mahdollista lisätä sijainti muistutuksiisi iOS-laitteissa, joten miksi sen pitäisi olla erilainen Macissa? Siirry Macissa yksittäisen muistutuksen asetuksiin (yksinkertaisesti kaksoisnapauttamalla) ja valitse valintaruutu "Tässä paikassa". Sieltä sinua pyydetään lisäämään yhteystieto (jos siihen on liitetty osoite) tai antamaan osoite manuaalisesti. Kun olet määrittänyt, saat muistutuksen saapuessasi tai lähteessäsi kyseiseen paikkaan.

3. Ilmoituskeskuksen salaisuudet

Järjestelmäasetukset -> Ilmoitukset -osiossa voit säätää kaikkea ponnahdusikkunoista (haluatpa hälytyksiä tai bannereita), kuinka monta kohdetta haluat näkyvän ilmoituskeskuksessa kerralla (suositellaan, jos saat paljon sähköposteja päivässä tai kerrallaan) ja haluatko Ilmoituskeskuksen lisäävän myös merkin tai toistavan äänen, kun ilmoituksen on kuuluttava. Jos et halua sen näkyvän, vedä kohde "Ilmoituskeskuksessa" kohtaan "Ei ilmoituskeskuksessa".

Lisäksi sinulla on myös mahdollisuus hiljentää ilmoituskeskus milloin ja milloin haluat. Voit tehdä sen vain napauttamalla Ilmoituskeskuksen kuvaketta samalla, kun painat "Option"-näppäintä. Tämän jälkeen kuvakkeen pitäisi muuttua harmaaksi, mikä tarkoittaa, että hälytykset hiljennetään huomiseen asti.

Kuten yllä mainittiin, jos haluat, että Ilmoituskeskus aktivoidaan uudelleen, paina "Option" ja napsauta Ilmoituskeskus-kuvaketta uudelleen.

4. Miksi joitain sovelluksia ei voi ladata?

Tapana toteuttaa korkeampia turvatoimia Mountain Lionissa on nyt uusi ominaisuus, joka tunnetaan nimellä Gatekeeper. Tämän ominaisuuden avulla voit rajoittaa sitä, mistä latauksia voidaan lisätä Maciin.

Tämä tehdään sekä suojaaksesi sinua, että myös tapana estää lataukset tapahtumasta tietämättäsi. Portinvartijaa on kolme tasoa. Ensimmäinen taso on korkein suojaustaso, joka sallii vain lataukset vain Mac App Storesta. Toinen taso sallii lataukset vain Mac App Storesta sekä kehittäjille, jotka ovat tunnistaneet ja jotka Apple on vahvistanut. Kolmas taso on sallia lataukset mistä tahansa.

Kaikki voivat olla realistisempia eri henkilöille, mutta sinun on kuitenkin muistettava, että tämä on luultavasti syy, miksi et voi ladata viimeisintä peliä, josta ystäväsi kertoi sinulle.

5. Ääneni ovat polyglotteja

Inhoatko sitä, että Voices-tilassa on vain yksitoikkoinen amerikkalainen englanti? Mountain Lionissa voit nyt sekoittaa potin englanninkielisten Australian, Intian, Iso-Britannian ja ulkomaisten arabia-, kiina-, hollanti-, turkki- ja portugalikielisten kanssa - vain muutamia mainitakseni. Nämä ulkomaiset puhetuet eivät ole oletusarvoisesti saatavilla ja vaativat latauksen. Onneksi ne löytyvät helposti Järjestelmäasetusten Sana ja puhe -osiosta.

6. Lataukseni - kaikkialla

Aiemmin, jos omistat useita Maceja ja lataat sovelluksen yhdelle koneelle, sinun on siirrettävä ne toiseen Maciin muistitikulla tai ladattava se uudelleen toiseen Maciin. Mountain Lionissa saat latauksen tapahtuvan automaattisesti, kunhan linkität Apple ID:si jokaiseen koneeseen.

Siinä se toistaiseksi. Mitä muita temppuja olen missannut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up