Lähetä tiedostoja Mac- ja iOS-laitteiden välillä

Maailmassa, joka on täynnä vempaimia, ihmiset, jotka vaihtavat jatkuvasti laitteiden välillä, tarvitsevat luotettavan ja tehokkaan tavan siirtää tietonsa paikasta toiseen. Voit tehdä sen useilla eri tavoilla, mutta jos asut Apple-ympäristössä, sinun kannattaa tarkistaa DeskConnect. Se on Mac- ja iOS-sovellus, joka voi lähettää tiedostoja Mac- ja iOS-laitteiden välillä yksinkertaisesta tekstistä leikepöydän sisältöön, verkkosivustolinkkeihin ja kuviin ja asiakirjoihin.

DeskConnect vs. AirDrop

Miksi edes harkitsisit DeskConnectin käyttöä, kun Apple on jo sisällyttänyt AirDropin natiivisti sekä macOS:n että iOS:n sieluun? Niille, joille AirDrop ei ole tuttu, se on tiedostonsiirtopalvelu, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää tiedostoja langattomasti tuettujen Macintosh-tietokoneiden ja iOS-laitteiden välillä ilman postia tai massamuistilaitetta.

AirDropin ongelma on, että se vaatii nykyaikaisen Wi-Fi-piirisarjan, mikä tarkoittaa, että vanhemmat pöytäkoneet ja kannettavat tietokoneet eivät ehkä tue. Voit selvittää, voiko Macisi käyttää AirDropia siirtymällä "Apple -> Tietoja tästä Macista -> Järjestelmäraportti -> Järjestelmätiedot -> WiFi" -valikkoon (tai avaa "System Information" Spotlightilla) ja vieritä alas kohtaan AirDrop-merkintä.

Etäisyydestä tulee myös ongelma AirDropin kanssa. Et voi jakaa tiedostoja laitteisiin, jotka sijaitsevat WiFi-alueen ulkopuolella.

Vanhoilla koneilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin etsiä vaihtoehtoja AirDropille, ja DeskConnect voi olla vastaus heidän rukouksiinsa. Palvelun etuna on, että se toimii kaikkien laitteistosukupolvien kanssa, koska se käyttää eri tapaa jakaa. Sen sijaan, että käyttäisit suoraa langatonta WiFi/Bluetooth-yhteyttä, joka riippuu suuresti laitteiston yhteensopivuudesta, DeskConnect käyttää väliaikaista pilvitallennustilaa puskurina.

Toinen tämän menetelmän etu on, että laitteiden ei tarvitse olla lähellä toisiaan. Voit lähettää tiedostosi mille tahansa laitteelle kaikkialla maailmassa, kunhan ne käyttävät samaa tiliä.

Tällaisen menetelmän haittana on, että tarvitset Internet-yhteyden toimiakseen, etkä voi lähettää tiedostoja käyttäjille, joilla on eri tili.

DeskConnectin käyttö

Jotta voit käyttää sovellusta, sinun on asennettava se vähintään kahdelle laitteelle. Voit ladata Mac-version täältä ja iOS-versio täällä. Luo sitten DeskConnect-tili jommastakummasta sovelluksen versiosta ja kirjaudu sisään kaikkiin laitteihisi samalla tilillä. Sen jälkeen tiedostojen lähettäminen laitteidesi välillä on yhtä helppoa kuin vetämällä ja pudottamalla tai painamalla Jaa-painiketta.

Tiedostojen lähettäminen ja vastaanottaminen Macissa

Asennuksen jälkeen DeskConnect for your Mac sijaitsee valikkorivillä. Voit lähettää tiedostoja toiseen laitteeseen vetämällä ja pudottamalla ne valikkopalkin kuvakkeeseen ja valitsemalla laitteelle, johon haluat lähettää ne. Nämä tiedostot näkyvät automaattisesti määrättyyn paikkaan.

Kun vastaanotat tiedostoja muista pienoisohjelmista, näyttöön tulee ilmoitus – vaikka DeskConnectia ei avattaisikaan. Jos haluat tarkastella tiedostoja, sinun on avattava sovellus. Ne näkyvät valikkorivin Viimeisimmät-kohdassa.

Voit asettaa sen niin, että tiedostot avautuvat automaattisesti, kun ne on vastaanotettu, valitsemalla "Asetukset -> Yleiset".

Tiedostojen lähettäminen ja vastaanottaminen iOS-laitteilla

iOS-laitteilla voit lähettää tiedostoja itse sovelluksesta tai käyttämällä "Jaa"-painiketta muista tuetuista sovelluksista.

Jos vastaanotat tiedostoja, ne näkyvät DeskConnectin pääikkunassa. Napauta vain yhtä niistä avataksesi sen. Tämän jälkeen voit jatkaa kohteen tallentamista tai avata sen tukevilla sovelluksilla.

Yksityisyys ja turvallisuus

Vaikka DeskConnect ilmoitti, että kaikki sovelluksella lähetetyt tiedostot salataan päästä päähän, Internetin kautta siirrettyjen tiedostojen yksityisyys ja turvallisuus ovat huolissaan. Yleissääntönä on, että jos tiedostosi sisältävät arkaluontoisia tietoja, älä käytä kolmannen osapuolen palveluita.

Mutta jos etsit nopeaa ja helppoa ratkaisua tiedostojen siirtämiseen ja lähettämiseen Mac- ja iOS-laitteiden välillä, jota laitteiston yhteensopivuus tai etäisyys ei rajoita, sinun kannattaa harkita DeskConnectia.

Indeksi
  1. DeskConnect vs. AirDrop
  2. DeskConnectin käyttö
    1. Tiedostojen lähettäminen ja vastaanottaminen Macissa
    2. Tiedostojen lähettäminen ja vastaanottaminen iOS-laitteilla
  3. Yksityisyys ja turvallisuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up