Langattomien verkkolaitteiden tyypit

Liityntäpisteen, reitittimen, yhteyspisteen ja langattoman toistimen, sovittimen ja muiden verkkolaitteiden merkitys

Kaikki käyttäjät eivät tunne kotona käytettyjen verkkolaitteiden eroja tai verkkolaskennan termejä. Monille itse asiassa reitittimet tai modeemit ovat sama asia, vaikka ei tiedetä, mitä tukipiste, Wi-Fi Mesh tai ad hoc -verkko tarkalleen ottaen tarkoittaa. Näiden termien tunteminen on erittäin tärkeää IT-alalla, koska löydämme ne usein tämän sivuston verkkoja koskevista oppaista tai muilta teknologiasivustoilta.

Ratkaistaksemme epäilykset olemme luoneet a täydellinen opas langattomien verkkolaitteiden tyypeistätutkimalla vain niitä termejä ja laitteita, jotka löytyvät helposti kodista tai pienestä toimistosta.

1) Modeemi vai reititin?

Aloitetaan heti kodin IT-infrastruktuurien suurimmasta dilemmasta: olenko yhteydessä modeemiin vai reitittimeen? Onko silti järkevää tehdä ero näiden kahden laitetyypin välillä?

Modeemi on laite, joka on suunniteltu muuntaa puhelinpistorasiasta tulevan sähköisen signaalin (tai FTTH-valokuidun valosignaali) digitaaliseksi signaaliksi, joka koostuu 1:stä ja 0:sta.. Ilmeisesti pätee myös käänteinen prosessi, koska modeemi lähettää ja vastaanottaa signaaleja. Aiemmin oli olemassa vain modeemi, jolla voi surffata Internetissäliitit tietokoneen ainoaan sen takana olevaan vapaaseen liitäntään (yleensä Ethernet, mutta myös USB-liitännät erittäin vanhoissa ADSL-modeemeissa).

Reititin on verkkolaite, joka jakaa IP-osoitteet kaikille siihen liitetyille laitteille ja tarjoaa uudemmissa versioissa yhteyden myös Wi-Fi-verkon kautta. Sisältä löytyy myös muita tyypillisiä reititintoimintoja, kuten NAT (joka hallitsee pakettien lähettämistä tietyille laitteille), palomuuri ja DNS-palvelin (verkkosivupyyntöjä varten), jotka kaikki ovat yhteyden kannalta olennaisia. Reitittimen avulla voit siis moninkertaistaa ne laitteet, jotka normaalisti yhdistämme modeemiin (joka periaatteessa tukee vain yhtä laitetta), jotta voit liittää kaikki Ethernet-liitännällä tai Wi-Fi-moduulilla varustetut laitteet.

Viime vuosina tämä ero on tullut hyvin hienovaraiseksi ja lopulta kadonnut: Kaikissa puhelinoperaattoreiden modeemeissa on reititintoiminto, joten reitittimen kytkeminen modeemiin on täysin tarpeetonta, kuten Internet-aikakauden alussa tehtiin. Siksi on järkevää puhua vain modeemeista tai korkeintaan reitittimen modeemi (vähän käytetty termi), koska löydämme nyt molemmat laitteet yhdessä.

Ainoa tapaus, jossa voimme silti puhua reitittimestä, joka erottaa sen modeemista, on tapaus kaskadiliitännät: tässä tapauksessa yksi laite toimii välttämättä modeemina, toinen reitittimenä.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea myös oppaitamme osoitteessa kuinka kytket minkä tahansa modeemin FTTH-kuituun ja edelleen paras reititin kuidulle.

2) Tukiasemat

Tukiasema tai tukiasema on verkkoon kytketty laite, jonka avulla muut laitteet voivat käyttää sitä langattomasti. Tukiasemat voivat olla sekä yksityisiä että julkisia. Kotona voi esimerkiksi olla yksityinen tukiasema, joka on suojattu salasanalla, jolloin vain sen tietävät käyttäjät voivat käyttää verkkoa. Baarissa voisi kuitenkin olla julkinen tukiasema, jonka avulla jokainen voi käyttää verkkoaan ns Langaton hotspot.

Access Pointin merkitystä ei pidä sekoittaa langattomaan modeemiin. Näiden kahden objektin välillä on tietty päällekkäisyys, mutta käsitteellisesti ne ovat eri asioita: langaton modeemi on aina Access Point, mutta tukiasemaa ei välttämättä tarvitse edustaa modeemilla tai reitittimellä.

3) Ad Hoc -verkot

Langaton ad hoc -verkko on verkkotyyppi, joka ei ole riippuvainen olemassa olevasta verkkosta. Tuo latinankielinen termi "ad hoc" tarkoittaa jotain, joka on luotu tiettyyn tarkoitukseen, joten ad hoc -verkon merkitys voi olla tietokoneiden välinen langaton yhteys, joka on luotu väliaikaiseen tarkoitukseen, kuten tiedostojen siirtoon.

Ad hoc -verkon tukiasema on portti, jonka kautta kaikkien laitteiden on yhdistettävä verkkoon. Windowsissa ad hoc -verkko on jaettu verkko, jossa käytännössä Internetiin kytketty tietokone jakaa yhteyden Wi-Fi-moduulin kautta ja varmistaa, että muut tietokoneet voivat muodostaa yhteyden Internetiin ad hoc -verkon kautta.

Voimme lukea oppaitamme samasta aiheesta luo WiFi-hotspot Windows-tietokoneeseen Ja Yhdistä 2 tietokonetta Wi-Fi-yhteyden kautta Internetin tai tiedostojen jakamiseksi.

4) Langaton toistin

A langaton toistin Se tunnetaan myös kantaman laajentimena tai Wi-Fi Extenderinä, ja se on laite, joka vahvistaa jo olemassa olevan Wi-Fi-verkon peittoa. Käytännössä se toimii kuin "laajennus", laajentaa radiosignaalia niin, että se saavuttaa pisteitä kauempana modeemista tai reitittimestä, jota käytämme Wi-Fi-yhteyteen.. Nykyään langattomat toistimet ovat halpoja, ne määrittyvät itse liittämällä ne pistorasiaan ja mahdollistavat yhteyden muodostamisen mistä tahansa suuren talon tai toimiston kohdasta.

Wi-Fi-toistimet ovat hyödyllisiä tilanteissa, joissa verkkosignaali on heikko joissakin talon osissa ja mahdollistaa signaalin voimakkuuden lisäämisen, mikä mahdollistaa vahvemman yhteyden. Samoin toistin voi osoittautua hyödylliseksi tapauksissa, joissa seinät, metalli tai muut radiosignaalit aiheuttavat paljon häiriöitä. Useimmat nykyaikaiset langattomat reitittimet tarjoavat myös "toistin"-tilan muuttaakseen reitittimen toistimeksi; Tämä on loistava tapa käyttää vanhoja, käyttämättömiä reitittimiä.

Saadaksesi lisätietoja, voimme myös lukea oppaamme kuinka vahvistaa kotisi Wi-Fi-yhteyttä ja laajentaa langatonta vastaanottoa.

5) Langaton silta

Jos tukiasema on laite, joka muodostaa yhteyden langalliseen verkkoon ja sallii muiden laitteiden muodostaa langattoman yhteyden kyseiseen verkkoon, langaton silta toimii samalla tavalla, mutta päinvastaisella tavalla. Langaton silta on siltalaite, joka muodostaa ensin langattoman yhteyden verkkoon ja antaa sitten muiden laitteiden muodostaa yhteyden siihen kaapeleiden avulla. Pohjimmiltaan silta mahdollistaa langallisten laitteiden osallistumisen langattomaan verkkoon.

Useimmissa nykyaikaisissa reitittimissä on "silta"-tila, jonka avulla voit laajentaa langatonta verkkoasi kotona laitteilla, joissa ei ole Wi-Fi-verkkokorttia ja jotka vaativat kaapeleita. Verkkosillan käyttö on jäänyt tänään käyttämättä.

6) Langaton verkkosovitin

Langattoman verkkosovittimen avulla tietokone voi käyttää Wi-Fi-verkkoa. Kyseinen sovitin voi olla a sisäinen verkkokortti lisättävä PC-koteloon tai esitettävä USB-tikuna liitettäväksi tietokoneen vapaaseen USB-porttiin. Verkkokortit tarjoavat yleensä vahvemmat yhteydet ja nopeammat nopeudet kuin USB-dongit, mutta niitä on helpompi käyttää ja asentaa.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme osoitteessa kuinka lisätä wifi pöytätietokoneeseen.

7) Mesh Wi-Fi

Uusin termi, jonka voimme tavata, on Mesh Wi-Fi, Wi-Fi-tekniikka, joka on suunniteltu tarjoamaan korkea Wi-Fi-peitto suurempiin koteihin tai monikerroksisiin toimistoihin. Tämä tekniikka koostuu kahdesta tai useammasta Mesh-tyyppisestä Wi-Fi-reitittimestä, jotka on sijoitettava katettavan ympäristön strategisiin kohtiin. satelliittien sijoittamisen jälkeen yhdistämme Wi-Fi-pääreitittimen (ytimen) modeemiin Ethernet-kaapelilla, jotta verkon peitto jakautuu kaikille muille sijoitettuille reitittimille.

Itse asiassa Mesh Wi-Fi yhdistää tukipisteiden, langattomien toistimien ja (joissakin tapauksissa) myös reitittimien edut.joka tarjoaa paljon vahvemman Wi-Fi-signaalin kuin aiemmin nähdyt vastaavat laitteet.

Saadaksesi lisätietoja tästä innovatiivisesta tekniikasta, pyydämme sinua lukemaan oppaamme miten Wifi Mesh -verkko toimii Ja Wi-Fi Extender vs WiFi Mesh: mitkä ovat erot.

Johtopäätökset

Yllä näkyvät kuvaukset ja terminologiat riittävät ymmärtämään langattomien verkkojen perusteellisesti ja tietämään, mikä laite kannattaa ostaa tai käyttää, jos se on tarpeen yhteys- tai huonon peittoalueen ongelmien ratkaisemiseksi. Jos meillä on rahaa käytettäväksi, keskitymme välittömästi Wi-Fi Meshiin, paras langaton tekniikka tällä hetkellä; Jos haluamme säästää rahaa, voimme joko käyttää Wi-Fi-toistimia tai kierrättää vanhoja modeemeja tai reitittimiä verkkovahvistimina.

Tietenkin on paljon muita verkottumiseen liittyviä termejä, lyhenteitä ja merkityksiä, jotka on lueteltu toisessa opasartikkelissa, jossa on tietokonesanakirja Internetiä ja verkkoja varten tärkeimpien termien merkityksellä.

Indeksi
  1. 1) Modeemi vai reititin?
  2. 2) Tukiasemat
  3. 3) Ad Hoc -verkot
  4. 4) Langaton toistin
  5. 5) Langaton silta
  6. 6) Langaton verkkosovitin
  7. 7) Mesh Wi-Fi
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up