Leikepöydän historian käyttäminen Windows 10: ssä

Windowsin leikepöydän historia on käynyt läpi merkittävän kehityksen Windows 10 lokakuun päivityksen myötä. Aiemmin Windows-järjestelmät eivät tallentaneet leikepöydän historiaa. Tämä tarkoitti yksinkertaisesti sitä, että kun kopiointi suoritetaan, vain kyseinen välitön kohde kopioidaan leikepöydälle ja on liitettävissä. Vanhan leikepöydän sisältö korvataan oletusarvoisesti ja menetetään lopullisesti.

Kolmannen osapuolen ohjelmisto oli ainoa vaihtoehto leikepöydän kohteiden hallinnalle. Jotkut heistä pystyvät muistamaan kaiken, mikä on kopioitu: pelkkää tekstiä, alustettua tekstiä, HTML-koodia, kuvia ja jopa tiedostoja.

Uuden Windows 10: n lokakuun päivityksen avulla voit nyt käyttää leikepöydälle kopioitujen kohteiden historiaa, kiinnittää usein käytetyt kohteet ja synkronoida leikepöydän tietokoneisiisi. Tämä viesti on opas näiden uusien ominaisuuksien käyttämisestä Windows 10: ssä.

Indeksi

  Kuinka ottaa uudet Windows 10 -leikepöydän ominaisuudet käyttöön

  Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Windows 10 -versiossa 1809 tai uudemmassa. Se on oletusarvoisesti pois käytöstä, ja se on oltava käytössä, jotta sen monia ominaisuuksia voidaan hyödyntää.

  Aktivoi uusi leikepöytä avaamalla tietokoneen asetukset Käynnistä-valikosta ja siirtymällä kohtaan "Järjestelmä -> Leikepöytä". Varmista, että "Lisää tuotteita" -kytkin on päällä.

  Leikepöydän historian käyttäminen Windows 10: ssä

  Windows synkronoi kaikki kopioidut kohteet oletusarvoisesti kaikille laitteille, kun tämä kytkin on päällä. Se voi olla tarpeen, mutta se on myös henkilökohtainen valinta valita valintanappi "Älä koskaan synkronoi kopioitua tekstiä automaattisesti". Tämä varmistaa, että arkaluontoisia tietoja ei synkronoida.

  Leikepöydän historian käyttäminen Windows 10: ssä

  Leikepöydän historian käyttäminen

  Nopein tapa käyttää leikepöydälle tallennettujen kohteiden historiaa on käyttää Win + V-pikanäppäimiä. Tätä pikanäppäintä käyttävät kaikki sovellukset, joista haluat käyttää leikepöytää.

  Avaa leikepöydän paneelin ja näyttää myös leikepöydälle jo tallennetut kohteet. Nämä kohteet on lajiteltu niiden ajantasaisuuden mukaan. Napsauttamalla yhtä näytetyistä kohteista liität sen nykyiseen sovellukseen.

  Windows 10: n uuden leikepöydän ominaisuuden avulla voit kiinnittää usein liitetyt kohteet, jotta pääset nopeasti käsiksi. Voit saavuttaa tämän napsauttamalla kiinnitettävän kohteen oikealla puolella olevaa paikkamerkkiä.

  Leikepöydän historian käyttäminen Windows 10: ssä

  Leikepöydän historian tyhjentäminen

  Koska kopioidut kohteet tallennetaan automaattisesti uuteen Windows 10 -leikepöydälle, voi olla tärkeää tyhjentää leikepöytä ajoittain, mikä on hyvin yksinkertainen prosessi. Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että poistetut kohteet menetetään lopullisesti.

  Tyhjennä leikepöydän historia avaamalla Asetukset Windows 10 Käynnistä-valikosta ja siirtymällä kohtaan "Järjestelmä -> Leikepöytä". Napsauta sitten "Tyhjennä" -painiketta "Tyhjennä leikepöydän tiedot" -kohdassa.

  Kaikki sijainnit poistetaan lukuun ottamatta lukittuja paikkoja. Kiinnitettyjen kohteiden poistamiseksi sinun on ensin irrotettava ne ja toistettava prosessi.

  Leikepöydän historian käyttäminen Windows 10: ssä

  Johtopäätös

  Tähän uuteen Windows 10 -leikepöydälle kopioidut kohteet voidaan synkronoida kaikkiin laitteisiin, joissa on tämä uusin Windows-päivitys. Jotta tämä toimisi, sinun on kuitenkin kirjauduttava sisään samalla Microsoft-tilillä.

  Tällä hetkellä Windows 10 synkronoi vain alle 100 kt: n tiedot tätä ominaisuutta käyttämällä. Pitkät tekstikappaleet ja suuret kuvat synkronoidaan vasta, kun Microsoft nostaa tätä rajaa.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up