Leveysasteen ja pituusasteen käyttäminen Google Mapsissa

Meillä on maantieteelliset koordinaatit, mutta emme tiedä kuinka käyttää niitä Google Mapsissa? Katsotaanpa, kuinka lukea ne ja löytää ne ilman laskelmia

Jos meillä on käsissämme paikan leveys- ja pituusaste, voimme tunnistaa sen sijainnin ehdottoman tarkasti millä tahansa kartalla, myös Google Mapsissa. Google-palvelun avulla voimme etsiä sijainnin ja näyttää leveys- ja pituusasteet tai vaihtoehtoisesti syöttää suoraan paikan koordinaatit ja tarkistaa missä se sijaitsee maailmassa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka leveys- ja pituusasteita käytetään Google Mapsissa sekä etsiä tietyn paikan koordinaatit että syöttää koordinaatit suoraan sivustoon tai mobiililaitteiden sovellukseen.

Mitä ovat leveys- ja pituusaste?

Leveysaste ja pituusaste ovat parametreja, jotka muodostavat maantieteelliset koordinaatit missä tahansa kartassa: leveysaste ilmaisee etäisyydenPäiväntasaaja maanpäällinen, kun taas pituusaste ilmaisee etäisyyden vertailumeridiaanista tai Greenwichin pituuspiiri.

Sopimuksen mukaan koordinaatit koostuvat numeroista (asteina ilmaistuista) ja pääpisteen osoituksesta, mutta voimme löytää myös joitain negatiivisia arvoja, jotta ne voivat peittää pääpisteet ilman, että niitä tarvitsee nimetä. Alta löydät esimerkkejä:

 • Ensimmäinen koordinaattinumero -> Leveysaste välillä -90 ja 90 astetta (tai 90 astetta etelään ja 90 astetta pohjoiseen).
 • Toinen koordinaattinumero -> Pituusaste välillä -180 ja 180 astetta tai 180 astetta länteen ja 180 astetta itään.

Koordinaattiluvuissa voi olla myös desimaaleja, mikä on hyödyllistä kartan tarkkuuden lisäämiseksi. Esimerkiksi Rooman Colosseumin koordinaatit ovat seuraavat:

41.890393875727604, 12.49228454186464

Näin ne näkyvät Google Mapsissa; jos sen sijaan haluaisimme käyttää klassista sanamuotoa, koordinaatit tulisivat tältä:

41.89° Nord, 12.49° Est

Ymmärtääksemme kuinka negatiiviset luvut toimivat, katsotaan yhdessä, mitkä ovat New Yorkin Empire State Buildingin koordinaatit:

40.74865180639635, -73.98568586002371

Joka perinteisessä muodossa tulee:

40.74° Nord, 73.98° Ovest

Google Mapsissa meidän on aina lisättävä positiiviset ja negatiiviset arvot, välttäen asteiden ja pääpisteiden merkintöjen käyttöä: muuntaminen on melko yksinkertaista millä tahansa kartalla, käytä vain päiväntasaajaa viitteenä (jos sen yläpuolella se on positiivinen , jos sen alapuolella on negatiivinen) ja Greenwichin pituuspiiri (jos sen itään se on positiivinen, jos se on länteen, se on negatiivinen).

Kuinka saada paikan koordinaatit Mapsissa

Tietyn paikan koordinaattien saaminen Mapsissa on hyvin yksinkertaista: avaamalla Google Maps -sivusto kirjoitamme millä tahansa selaimella paikan, kaupungin, muistomerkin tai paikan, josta saamme koordinaatit, sitten painamme sen oikeaa painiketta nähdäksesi koordinaatit.

Napsauttamalla niitä voimme kopioida ne leikepöydälle ja käyttää niitä muissa sovelluksissa tai sivustoissa. Jos sen sijaan halusimme saada maantieteelliset koordinaatit Google Maps -sovelluksesta (saatavilla Android ja varten iPhone/iPad) meidän tarvitsee vain avata sovellus mobiililaitteellamme, etsiä paikka, josta saa koordinaatit ja napauttaa pitkää karttaa nähdäksesi koordinaatit yläreunassa hakupalkissa. Koordinaattimerkinnät voivat myös näkyä osion alareunassa Yleiskatsaus.

Kuinka käyttää koordinaatteja Google Mapsissa

Jos meillä on maantieteelliset koordinaatit ja haluamme käyttää niitä Google Mapsissa meidän on ensin muutettava ne muotoon, jota voidaan käyttää maailman tunnetuimmassa karttapalvelussa. Numeerinen osa pysyy muuttumattomana, mutta meidän on muunnettava positiiviset tai negatiiviset luvut ilmoitetun pääpisteen perusteella:

 • Pohjoinen -> positiivinen leveysasteluku
 • Etelä -> negatiivinen leveysasteluku
 • Easting -> negatiivinen pituusasteluku
 • Länsi -> positiivinen pituusasteluku

Kun koordinaatit on muutettu oikein, liitetään ne yhteen yksinkertaisella pilkulla ja kopioidaan ne Google Maps -hakukoneeseen saadaksesi minkä tahansa paikan, monumentin, kaupungin, paikan tai kiinnostavan paikan tarkan sijainnin planeetalla.

Jos joudumme lähettämään koordinaatit jollekin (esimerkiksi jos olemme eristyksissä ilman viittauksia), voimme kopioida ne suoraan Google Mapsista koskettamalla kohtaa, jossa olemme ja jakaa ne viestissä kaikille, jotka haluavat löytää meidät. .

Johtopäätökset

Koordinaattien käyttö Google Mapsissa antaa meille mahdollisuuden jaa nopeasti minkä tahansa paikan tai minkä tahansa pisteen tarkka sijainti planeetalla, joutumatta hulluksi pohjoisen, idän, lännen tai etelän välillä! Mapsissa on vain numeroita, mutta meidän on oltava hyvä, ettemme sekoita niitä, muuten saatamme lisätä yhden asian toiselle ja mennä väärään suuntaan.

Jotta et eksyisi käyttäessämme navigaattoreita, suosittelemme, että luet ai-oppaamme GPS-navigaattorit ilmaisilla offline-kartoilla Androidille ja parhaat GPS-navigaattorisovellukset iPhonelle vaihtoehtoina Apple Mapsille.

Indeksi
 1. Mitä ovat leveys- ja pituusaste?
 2. Kuinka saada paikan koordinaatit Mapsissa
 3. Kuinka käyttää koordinaatteja Google Mapsissa
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up