Levyn allekirjoituksen törmäysvirheen korjaaminen Windowsissa

Levyn allekirjoitus tunnetaan myös nimellä HDD-allekirjoitus, levytunniste, yksilöllinen tunniste (UID) ja vikasietotunniste. Se on yksilöllinen tunniste, joka on tallennettu osana MBR:ää (Master Boot Record). Käyttöjärjestelmä käyttää niitä tallennuslaitteiden tunnistamiseen ja erottamiseen. Se koostuu yleensä kahdeksasta aakkosnumeerisesta merkistä.

Mikä on levytörmäys?

Levytörmäys tapahtuu, kun käyttöjärjestelmä (Windows) havaitsee, että on olemassa kaksi levyä, joilla on identtiset allekirjoitukset. Windows ei välttämättä aina kehota käyttäjää törmäyksen sattuessa. Aiemmissa Windows-versioissa (kuten Windows Vista ja XP) törmäyksen tapahtuessa törmäyksestä valittavan aseman allekirjoitus muutettiin automaattisesti. Windows ei voi sallia kahden samalla allekirjoituksella olevan levyn olemassaoloa ja toimintaa samanaikaisesti. Windows 7-, 8-, 8.1- ja 10-käyttöjärjestelmissä se poistaa toisen aseman käytöstä eikä anna sen liittää ennen kuin levytörmäys on korjattu.

Jos sinulla on levytörmäysongelma, saatat nähdä jommankumman näistä kahdesta viestistä: "Käynnistysvalinta epäonnistui, koska vaadittu laite ei ole käytettävissä" tai "Tämä levy on offline-tilassa, koska siinä on allekirjoitustörmäys".

Nämä viestit näkyvät yleensä Levynhallintatyökalusta törmäyksen sattuessa. Jos oletuskäynnistysasemasi menee offline-tilaan törmäyksen seurauksena, tietokone ei voi käynnistyä kunnolla. 0xc000000e-virhe näytetään käynnistyksen yhteydessä.

Lue myös: 6 tapaa tarkistaa kiintolevyn kunto Windowsissa

Mikä aiheuttaa levytörmäyksen?

Vaikka levytörmäykset ovat harvinaisia, niitä voi tapahtua sinulle, jos käytät levyä, joka on kloonattu kloonin rinnalla. Jotain vastaavaa voi tapahtua, jos teet virtuaalisen kiintolevyn fyysisestä kiintolevystä tai käytät varmuuskopiointiohjelmistoa, joka käyttää virtualisointia.

Levyn allekirjoituksen törmäysvirheen korjaaminen Windowsissa

1. Avaa komentokehote tai Windows PowerShell järjestelmänvalvojana.

2. Kirjoita komentokehoteikkunaan Diskpart ja paina Enter-näppäintä.

3. Kirjoita lista diskja paina Enter. Tämä listaa kaikki järjestelmässä tällä hetkellä olevat levyt.

Tämä on luettelo todellisista fyysisistä levyistä, ei osioista. Se on sama luettelo, jonka näet Levynhallinta-ikkunassa.

4. Kirjoita select disk x (jossa "x" on ongelmalevyn numero) ja paina Enter. Jos olet tehnyt tämän onnistuneesti, Diskpart näyttää seuraavan viestin: "Levy x on nyt valittu levy."

Selvyyden vuoksi, jos kirjoitit valitse levy 0, näyttöön tulee "Levy 0 on nyt valittu levy."

5. Kirjoita Uniqueid disk ja paina Enter. Tämä näyttää levyn allekirjoituksen.

6. Kirjoita yksilöllinen levytunnus={NEW SIGNATURE}, jossa "{UUSI ALLEKIRJOITUS}" on levylle haluamasi uusi tunnus (ilman kaarevia sulkumerkkejä).

Levyn allekirjoituksen on oltava heksadesimaaliluku.

Lue myös: Kuinka ottaa levyn kirjoitusvälimuisti käyttöön tai poistaa sen käytöstä Windows 10:ssä

Jos se ei ole oikeassa muodossa, DISKPART antaa virheilmoituksen, jossa lukee: "Määritetty tunniste ei ole oikeassa muodossa. Kirjoita tunniste oikeassa muodossa: heksadesimaalimuodossa MBR-levylle tai GUID-tunnuksena GPT-levylle."

Kun olet noudattanut näitä vaiheita oikein, Windows asettaa levyn verkkoon ja määrittää sille asemakirjaimen. Uudelleenkäynnistys saattaa olla tarpeen.

Viimeinen Sana

Vaikka levytörmäykset ovat harvinaisia, niitä voi tapahtua, jos et ole tietoinen ja jättää tietokoneen, jota ei voida käynnistää. Jos sinulla on levytörmäysongelma Windowsissa, yllä oleva menetelmä näyttää olevan varmin ja vähäriskisin tapa ratkaista tämä ongelma.

Indeksi
  1. Mikä on levytörmäys?
  2. Mikä aiheuttaa levytörmäyksen?
  3. Levyn allekirjoituksen törmäysvirheen korjaaminen Windowsissa
  4. Viimeinen Sana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up