LibreOfficen mukauttaminen

LibreOffice-toimistopaketti voidaan räätälöidä haluamallasi tavalla minkä tahansa työn tai erityistarpeen mukaan.

LibreOffice on ilmainen toimistopaketti, joka on julkaistu avoimen lähdekoodin lisenssillä, ja kuten kaikki tämän lisenssin alaiset ohjelmat, se on erittäin muokattavissa. Officeen verrattuna voimme itse asiassa muuttaa minkä tahansa käyttöliittymässä olevan painikkeen tai palkin asettelua, muuttaa sovelluksissa olevia värejä ja kuvakkeita sekä mukauttaa valikkoja, jotta toimistopaketti voidaan räätälöidä tarvitsemaamme työtä varten. tehdä kaikki eniten käytetyt työkalut vain napsautuksen päässä.

Seuraavassa oppaassa näytämme siksi sinulle kuinka mukauttaa LibreOfficea, joka toimii kaikkien sviitin muodostavien ohjelmien mukautusvalikoissa. Mielenkiintoisin ominaisuus on se muutokset voidaan siirtää yksittäiseen ohjelmaan: voimme mukauttaa Writeriä ja Calcia täysin eri tavalla.

Jos meillä ei vieläkään ole tätä ohjelmaa, joka on paras ilmainen vaihtoehto Microsoft Officelle, voimme lataa Libreoffice Windows PC:lle, Macille ja Linuxille.

Mukauta käyttöliittymää

Mukauta LibreOffice-käyttöliittymää avaamalla mikä tahansa ohjelmapaketti (esim Kirjailija), paina oikeassa yläkulmassa olevaa hampurilaispainiketta, avaa Asetukset-valikko ja siirry valikkoon Räätälöinti.

Tässä valikossa voimme valita, minkä aspektin annamme käyttöliittymälle, joka väritetään valitun teeman perusteella (näemme värillisen yläpalkin ilmestyvän). Muita värien mukautuksia on saatavilla Sovellusvärit-valikossa, jossa voit muuttaa näytettävien valikkojen, korostuksen ja monien muiden käyttöliittymäelementtien värejä.

Jos haluat muuttaa LibreOfficen käyttämiä kuvakkeita, siirrytään sen sijaan valikkoon Näytä ja laajenna kohteen vieressä oleva avattava valikko Ikoni tyylijotta voit valita työhön sopivimmat kuvakkeet.

Jos emme pidä uudesta LibreOffice-tyylistä, voimme aina muuttaa sitä painamalla Hampurilainen-painiketta oikeassa yläkulmassa, painamalla Käyttöliittymä ja valitse yksi ehdotetuista tyyleistä. Samasta ikkunasta voimme valita, otetaanko se käyttöön vain nykyiseen ohjelmaan vai otetaanko muutos käyttöön kaikkiin LibreOffice-ohjelmistoon sisältyviin ohjelmiin.

Mukauta työkalurivejä

LibreOfficeen voimme lisätä lukuisia työkalurivejä ja siten meillä on kaikki mitä tarvitset kirjoittaessasi, laskettaessa tai luoessasi dioja. Voit lisätä työkalurivejä painamalla oikeassa yläkulmassa olevaa hampurilaiskuvaketta ja painamalla sitten valikkoa Työkalurivit nähdäksesi kaikki valitussa ohjelmassa olevat palkit. Yksittäiset palkit voidaan kiinnittää yläosaan tai näyttää tilassa kelluvajotta se voidaan sijoittaa mihin tahansa näytölle.

Mukautaksesi työkalupalkkia meidän tarvitsee vain painaa hampurilaisen muotoista painiketta oikeassa yläkulmassa, paina ylös Työkalurivitnapsauta kohdetta Mukauta ja valitse, mitkä näppäimet tai kohteet integroidaan yläpalkkiin tai johonkin lisäämistämme palkeista.

Mukauta valikkoja

Uuden LibreOfficen valikkopalkki on piilotettu tarjottavaksi mahdollisimman samanlainen käyttöliittymä kuin Microsoft Officen tarjoama. Valikot voidaan aina avata ja näyttää painamalla painiketta Näytä valikkopalkki ylävasen; jos emme pidä valikoiden säännöksistä, voimme muokata käytännössä mitä tahansa.

Jatkamiseksi paina aina oikeassa yläkulmassa olevaa painiketta (hampurilaisen muotoinen) ja vie meidät valikkoon Mukautaavataan välilehti Valikko ja valitsemme, mitkä kohteet säilytetään kussakin yksittäisessä valikossa (valitsemalla ne avattavasta valikosta Kohde), jotta voit käyttää niitä myös kirjoittaessasi tai luoessasi kehittyneempiä laskentataulukoita.

Mukauta pikanäppäimiä

LibreOfficessa voimme myös mukauttaa pikanäppäimiä ja käytä mukavimpia toistuvien tai tylsien toimintojen suorittamiseen. Nähdäksesi jo käytössä olevat pikakuvakkeet, muokataksesi niitä tai luodaksesi uusia paina hampurilaisen muotoista painiketta oikeassa yläkulmassa ja avaa valikko Mukauta ja avaamme välilehden Näppäimistö.

Tässä uudessa ikkunassa voimme muokata jo olemassa olevia pikakuvakkeita (valitsemalla ne ja painamalla -painiketta Muuttaa), luo uusia käyttämällä ohjelman alareunassa olevaa näppäinkaaviota ja toimintoja ja poista ne, joista emme pidä, painamalla Delete-näppäintä niiden valinnan jälkeen.

Pikanäppäimiä voidaan käyttää vain siihen ohjelmaan, joka meillä on sillä hetkellä auki, tai koko LibreOffice-ohjelmistoon; Voit tehdä tämän valinnan valitsemalla ohjelman kohteen tai kohteen oikeassa yläkulmassa LibreOffice ennen kuin teet mitään muutoksia.

Mukauta kontekstivalikkoa

LibreOffice-kontekstivalikkoa (joka saadaan napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella missä tahansa ohjelmassa) voidaan myös muokata haluamallasi tavalla. Ota haluamasi muutokset käyttöön painamalla hampurilaisen muotoista painiketta oikeassa yläkulmassa ja painamalla ylös Mukautaavataan välilehti Kontekstivalikko ja sovellamme muutokset kontekstivalikon eri deklinaatioihin, jotka saadaan valitsemalla oikea deklinaatio kohteen vieressä olevasta pudotusvalikosta. Kohde.

Toiminta on samanlainen kuin aiemmissa luvuissa: voimme valita, mikä kohde tai painike integroidaan kontekstivalikkoon tai poistaa kohteen, josta emme pidä tai joita emme koskaan käytä.

Kaikki halukkaat voivat myös lukea oppaamme Kuinka mukauttaa hiiren kakkospainikkeella merkintöjä Windowsissa.

Johtopäätökset

LibreOfficen räätälöintityökalut tekevät siitä paljon parempia kuin Office: Kaikki eivät voi tarjota henkilökohtaista toimistopakettia, jossa avaimet ovat oikeissa paikoissaeniten käyttämämme valikon kohdat vain napsautuksen päässä ja järjestyksessä oleva ja tarkka kontekstivalikko.

Ilmeisesti LibreOfficen mukauttaminen vaikeuttaa kolmannen osapuolen käyttäjien ohjelman käyttöä ja vaikeuttaa meidän on vaikea seurata verkossa saatavilla olevia oppaita (kaikki perustuvat vakioasetuksiin), mutta avoimen lähdekoodin pitävät haluavat aina ilmaisen ja mukautettavia ohjelmia mieleisekseen.

Edelleen LibreOffice-teemalla voimme lukea oppaitamme muokkausvaihtoehdot Libreoffice-optimoimiseksi Ja kuinka muuttaa LibreOffice Microsoft Officeksi.

Indeksi
  1. Mukauta käyttöliittymää
  2. Mukauta työkalurivejä
  3. Mukauta valikkoja
  4. Mukauta pikanäppäimiä
  5. Mukauta kontekstivalikkoa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up