Liitä tietokoneesi tai kannettava tietokoneesi televisioon katsellaksesi videoita ja elokuvia

Kaikki tavat liittää televisio kannettavaan tietokoneeseen videoiden ja elokuvien katsomista varten televisiosta

Muistikirjasta tulee erittäin hyödyllinen, kun se liitetään televisioon: näin kaikki tietokoneen näytön näytöllä näkyvä näkyy suurella televisioruudulla ja voimme nauttia erilaisista multimediasisällöistä, jotka ovat saatavilla Internetissä suoratoistona tai suoratoistona. suoraan PC-levylle, esimerkiksi selvästi laadukkaampi kuin kannettavaan tietokoneeseen integroitu näyttö.

Ei ole väliä, jos omistamasi televisio on vanha eikä sitä ole suunniteltu toimimaan monitorina: yleensä se on mahdollista liitä tietokoneesi mihin tahansa televisioon, jossa on vähintään yksi HDMI-porttikäyttäen sekä langallisia että langattomia tekniikoita.

Liitä tietokone tai kannettava tietokone televisioon

Kannettavan tietokoneen liittämiseksi televisioon tarvitsemme vain kaapelia tai laitetta, joka pystyy luomaan langattoman sillan signaalin lähettämiseksi langattomasti. Jos televisio on tarpeeksi uusi, voimme myös yksinkertaisesti käyttää Windows 11:n ja Windows 10:n näytön peilaustoimintoa ilman, että tarvitsee liittää muita HDMI-laitteita.

1) Liitäntä HDMI-kaapelilla

HDMI on lyhenne, joka tarkoittaa High Definition Multimedia Interface" ja se on yleisin yhteys ja myös se, joka tarjoaa parhaan laadun.
Käytännössä kaikissa nykyaikaisissa televisioissa on yksi tai useampi HDMI-liitäntä, ja yhä useammat kannettavat tietokoneet käyttävät tätä liitäntää ulkoisten näyttöjen tai televisioiden liittämiseen. Tämän yhteyden luomiseksi voimme käyttää hyvin yksinkertaista Normaali HDMI-kaapeli tai vaihtoehtoisesti kohdista kaapelit sisään mini HDMI versio tai versioissa microHDMI).

Jos omistamme modernin kannettava tietokone USB-C-portillavoimme yhdistää tietokoneen televisioon käyttämällä a USB-C-HDMI-kaapelijoka on täysin yhteensopiva kaikkien uuden sukupolven USB-porteilla varustettujen kannettavien kanssa.

2) Langaton yhteys Miracastin kautta

Jos haluamme kytkeä kannettavan tietokoneen tai PC:n ilman kaapelia, voimme käyttää Miracast-tekniikkaintegroitu käytännössä kaikkiin älytelevisioihin, jotka on valmistettu vuoden 2015 jälkeen ja saatavilla Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä.
Toimiakseen tietokoneen ja Smart TV:n on oltava yhdistettynä samaan Wi-Fi-verkkoon, jotta ne näkevät toisensa: tällä tavalla voimme käyttää televisiota langattomana monitorina. Tietokoneesi on myös oltava yhteensopiva Miracastin kanssamuuten äänen ja videon siirtoa ei tapahdu missään olosuhteissa.

Jos televisiossa ei ole Miracast-tukea, voimme lisätä sen käyttämälläAmazon Fire TV Stickjoka tukee näytön peilausta yllä olevan oppaan mukaisesti kuinka suoratoistaa näyttöä Amazon Fire TV Stickissä.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka projisoi Windows televisioon Miracastilla (langaton yhteys näyttöön).

3) Langaton yhteys Chromecastin kautta

Yksi nopeimmista ja käytännöllisimmistä tavoista liittää mikä tahansa tietokone televisioosi on donglen käyttö Chromecastjoka voidaan liittää mihin tahansa television HDMI-porttiin.
Voit suoratoistaa tietokoneen näytön yksinkertaisesti käyttämällä Google Chrome -selain, avaa videon verkkosivu ja käytä lähetyskuvaketta nähdäksesi videon televisiossasi; Selaimen välilehtien lähettämisen lisäksi voimme myös määrittää sisäisen näytön jakamisen, joka välittää kaiken ruudulla näkyvän televisioon.

Android TV:t eivät vaadi erillistä Chromecastia, koska Google Cast -tuki on integroitu käyttöjärjestelmään: liitä Smart TV samaan Wi-Fi-verkkoon kuin tietokone lähettääksesi näytön. Saat lisätietoja lukemalla omamme Täydellinen Chromecastin opas temppuineen ja sovelluksineen.

4) Langaton yhteys Apple TV:n kautta

Apple-maailman fanit voivat liittää Macin tai MacBookin televisioon AirPlay-protokollan ja erillisen TV Boxin avulla: Apple TV.
Apple TV:n avulla voimme lähettää videoita suoraan Apple-laitteesta televisioon AirPlay-kuvakkeen avulla (näkyy kaikissa multimediasovelluksissa).

Samalla protokollalla on myös mahdollista lähettää koko Macin näyttö, kuten ohjeesta näkyy liitä Macisi televisioon.

Kuinka muodostaa yhteys tietokoneen ja television välille

Kun olet varustellut oikein jollakin tässä oppaassa esitetyistä tavoista, tarkistamalla käytettävissä olevat pistorasiat ja portit ja ostamalla tarvittavat kaapelit tai sovittimet, liitännän tekeminen on todella helppoa.

Ensinnäkin asetetaan televisio oikealle lähteelle: yleensä valinnan voi tehdä suoraan kaukosäätimestä painamalla painiketta Lähde, TV tai samankaltainen. TV:n ohjeista löydät aina ohjeet ulkoisten videolähteiden konfiguroimiseen, ja se on sama menetelmä, jota käytetään kytkettäessä DVD-soitin.

Kannettavassa tietokoneessa sen sijaan on aina näppäin, joka vaihtaa kannettavan tietokoneen näytöstä ulkoiseen näyttöön ja sijaitsee yleensä jonkin näppäimistön numeron yläpuolella, ja sitä painetaan yhdessä näppäimen, kuten "FN" kanssa, joka sijaitsee ALT:n ja CTRL:n välissä. vasen puoli; Vaihtoehtoisesti voimme napsauttaa työpöytää hiiren kakkospainikkeella, avata näytön ominaisuudet ja valita, kloonataanko vai laajennetaanko työpöytä toisella näytöllä (eli televisiossa).

Jos käytämme Miracast-yhteyttä, käytä valikkoa Kytkeä Windowsissa painamalla ilmoituskeskuksen oikeaa alakulmaa (Windows 10) tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella jotakin järjestelmäkuvaketta (Windows 11).
Nämä vaiheet ovat myös identtisiä television liittämisessä tietokoneeseen Amazon Fire TV Stickin kautta.

Hyödyntääksemme Chromecastia meidän on asennettava Google Chrome, kuten omistetusta luvusta näkyy. AirPlayn hyödyntämiseksi meidän on välttämättä käytettävä Macia tai MacBookia ja Apple TV:tä videosisällön vastaanottimena.

Johtopäätökset

Uusimpien teknologioiden ansiosta on todella helppoa liittää tietokone tai kannettava tietokone televisioon käyttämällä yksinkertaista HDMI-kaapelia tai jotakin langattomista teknologioista, jotka ovat saatavilla kaikissa älytelevisioissa tai jotka voidaan integroida mihin tahansa markkinoilla olevaan televisioon. mukaan lukien muutama vuosi sitten myydyt .

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka Kuuntele PC-ääntä televisiosta, kaapelilla tai WiFin kautta ja miten yhdistä matkapuhelin tai tabletti televisioon (Android, iPhone tai iPad).

Indeksi
 1. Liitä tietokone tai kannettava tietokone televisioon
  1. 1) Liitäntä HDMI-kaapelilla
  2. 2) Langaton yhteys Miracastin kautta
  3. 3) Langaton yhteys Chromecastin kautta
  4. 4) Langaton yhteys Apple TV:n kautta
 2. Kuinka muodostaa yhteys tietokoneen ja television välille
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up