Lisää pikakuvakkeita tai kansioita Windowsin Lähetä: -valikon avulla

Tiedoston lähettäminen työpöydällä, Google Drivessa, Onedrivessa tai nopeasti napsauttamalla "Lähetä" -vaihtoehtoa hiiren kakkospainikkeella

Tiedostojen lähettäminen yhteyshenkilölle tai johonkin hallinnoimistamme pilvitiloista meidän ei välttämättä tarvitse kopioida ja liittää -toimintoa, mutta voimme luottaa valikkoon Lähetä Windowsin kontekstivalikossa, eli valikko, joka voidaan avata napsauttamalla tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella.

Tässä valikossa on jo esiasetettuja kohteita, mutta voimme lisätä muita mukautettuja polkuja, jotta voimme lähettää tiedostomme välittömästi usein toistuvalle tai luotetulle yhteyshenkilölle tai luoda pikakuvakkeen työpöydälle tai mihin tahansa muuhun Googlen kansioon. Drive tai jokin muu valitsemasi pilvipalvelu.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka lähettää tiedostoja hiiren oikealla painikkeella Windowsissamäärittämällä hiiren oikealla painikkeella käytettävissä olevan erikoisvalikon.

Luo työpöydän pikakuvake

Valikon käyttäminen Lähetä Windowsin pikavalikosta voit lisätä tiedoston tai ohjelman pikakuvakkeen työpöydällesi luomalla pikakuvakkeita.
Jos haluamme lisätä ohjelman, avaa Käynnistä-valikko, kirjoita ohjelman kirjaimet (esim. Google Drive tai Outlook), napsauta hiiren kakkospainikkeella lisättävää sovellusta, napsauta Avaa tiedostopolkuetsi sitten ohjelmatiedosto, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja siirry valikkoon Lähetä valita Työpöytä (luo linkki). Sama voidaan tehdä mille tahansa tiedostolle.

Windows 11:ssä valikko Lähetä se on alennettu ja on piilotettu valikon sisällä Näytä lisää vaihtoehtojamutta voimme nopeasti palauttaa klassisen kontekstivalikon lukemalla omamme oma opas klassisen hiiren kakkospainikkeen valikon palauttamiseksi.

Mukauta lähetysvalikkoa

Kun valmiit pikakuvakkeet lisätään valikkoon Lähetä paina Käynnistä-valikkoa, etsi ohjelma Juosta (Vaihtoehtoisesti voimme painaa näppäimiä samanaikaisesti Windows+R) ja kirjoita näkyviin tulevaan ikkunaan komento:

shell:sendto

Tämä avaa välittömästi File Explorer -ikkunan erityiseen polkuun:

C:\Users\nomeutente\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo

Tällä polulla voimme luoda uusia kansioita, joihin on mahdollista luoda nopeasti linkki tiedostoihin valikon kautta Lähetä. Voit myös lisätä linkkejä tässä kansiossa oleviin kansioihin luodaksesi linkkejä niihin.

Voit mukauttaa Lähetä-valikkoa ja Windowsin kontekstivalikkoa vahvemmin käyttämällä kahta yksinkertaista ja ilmaista ohjelmaa, kuten Kontekstivalikon viritin Ja Napsauta hiiren kakkospainikkeella Extenderjotka tekevät Windowsin kontekstivalikosta paljon täydellisemmän ilman, että sinun tarvitsee toimia järjestelmän rekisteristä (melko monimutkainen toimenpide).

Johtopäätökset

Lähetä-valikkoa käytetään laajalti yrityksissä tiedostojen nopeaan lähettämiseen hallintoon tai kirjanpitoon, tietyn pilvitilan lisääminen tai tiedostojen lähettäminen sähköpostitse ja Exchange-asiakasohjelman kautta.
Tämä temppu voi olla erittäin hyödyllinen myös kotona, koska voimme lisätä minkä tahansa ohjelman Windowsin kontekstivalikkoon "likaamatta" päävalikkoa. Vaihtoehtoisesti voimme käyttää oppaassa kuvattuja vaiheita poistaaksesi kaikki linkit valikosta Lähetä ja lisää uusia mukautettuja linkkejä, jotta voit lähettää tiedostoja tarkasti.

Jos haluat siirtää tiedoston pilveen ilman kopioita, suosittelemme, että noudatat ohjeitamme luoda symbolisia linkkejä.

Jos toisaalta haluamme mukauttaa Windowsin kontekstivalikkoa ja poistaa joitain tarpeettomia kohteita, voimme lukea artikkelimme siitä, miten Lisää vaihtoehtoja ja komentoja hiiren kakkospainikkeella valikoihin.

Indeksi
  1. Luo työpöydän pikakuvake
  2. Mukauta lähetysvalikkoa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up