Lisää sana- ja merkkimäärä mihin tahansa Mac-ohjelmaan

Applen käyttöjärjestelmä tunnetaan helppokäyttöisyydestään ja monipuolisista toiminnoistaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se tekee aina kaiken, mitä haluat. Onneksi monet puuttuvat ominaisuudet voidaan luoda pienellä osaamisella. Yksi ominaisuus, joka on aina kätevä, on merkki- ja sanalaskentatoiminto. Seuraa alla olevia ohjeita, niin saat merkki- ja sanamäärän heti ja soittaa yhdellä hiiren oikealla napsautuksella.

Komento syötetään Automateriin. Avaa Sovellukset ja aloita etsimällä Automater.

Kun olet avannut Automaterin, sinua pyydetään valitsemaan malli. Työnkulkusi on palvelu, joten valitse Palvelu ja napsauta "Valitse".

Ikkunan vasemmalla puolella on kaksi saraketta. Toisessa sarakkeessa on luettelo valittavissa olevista toiminnoista. Etsi haun tai vierityspainikkeen avulla "Suorita AppleScript". Kaksoisnapsauta sitä, niin saat AppleScript-päätelaitteen.

Valitse alla oleva komento ja liitä se AppleScript-päätteeseen.

ajon aikana {input, parameters} yritä asettaa MyText syötteeksi merkkijonona. Aseta NombreSignes MyText-merkkien lukumääräksi. Aseta NombreMots MyText-sanojen määräksi. Aseta NombrePara MyTextin kappaleiden määräksi Aseta LeResultat arvoksi "Valittu teksti sisältää: " & return & "- " & NombreSignes & " merkki

Paina vihreää Toista-painiketta nähdäksesi käsikirjoituksen toiminnassa.

Kun olet varmistanut, että koodi toimii, tallenna komento nimellä "Laske valitut merkit" tai jollain sen muunnelmalla. Tee siitä jotain, jonka tunnistat ja ymmärrät sen toiminnan, kun näet sen.

Kun komento on annettu, avaa haluamasi ohjelma. Valitse tekstiryhmä kyseisestä ohjelmasta ja napsauta hiiren kakkospainikkeella. Valikon alareunassa sinun pitäisi nyt nähdä komento, jolla on sille antamasi nimi.

Napsauta sitä ja se näyttää ponnahdusikkunan, joka vastaa valitsemasi tekstin merkki- ja sanamäärää.

TextEdit-käyttäjät ovat kaivanneet sitä, että sanalaskentatoiminto on helppo käyttää. Se on myös loistava ominaisuus Mail.app-käyttäjille, jotka yrittävät pitää merkkimääränsä alhaisena kirjeenvaihdon aikana. Twitterin ja sosiaalisen verkoston integroinnin OS X:ään lisäämisen ansiosta nopea tapa tarkistaa merkkimäärä on erittäin kätevä. On paljon helpompaa pitää sanasi tiiviinä ja osuvina, kun voit tarkistaa ne vain napsautuksen päässä. Tämä on yksinkertainen palvelu, joka palvelee sinua hyvin, olitpa kirjoittaja, jolla on sanakiintiö, tai jatkuva Twitter-käyttäjä, jolla on merkkirajoitus. Pidä se kaikki kurissa tällä helposti suoritettavalla komennolla.

Indeksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up