Löydä kappaleen nimi laulamalla se ääneen PC:llä

Ohjelmat ja sovellukset, jotka tunnistavat kappaleen nimen laulamalla tai hyräilemällä tietokoneen mikrofoniin

Lisäksi sovellus tunnistaa kappaleen puhelimestasi Voimme myös käyttää tietokoneella olevia sovelluksia tai sivustoja kappaleiden tunnistamiseen ilman puhelinta, mutta käyttämällä kannettavan tietokoneen mikrofonia, USB-mikrofonia tai verkkokameran mikrofonia.

Jos meillä on mielessämme kappale, mutta emme tiedä sen nimeä, laula se (jopa suunnilleen) jossakin alla olevista sovelluksista tai sivustoista, jotta löytää kappaleen nimen laulamalla se ääneen käyttämällä tietokonetta suoraan tähän tarkoitukseen.

1) Nauhoita laulu MP3-tiedostoille

Monet menetelmät, jotka esittelemme oppaassa, toimivat paremmin, jos äänitämme kappaleen henkilökohtaisesti tunnistettavaksi. Tallentaaksesi tunnistettavan kappaleen (käyttäen muistamamme tekstin sanoja tai jäljittelemällä taustakappaleen ääniä) avaa vain VLC-soitin tietokoneellamme, paina yläreunasta KeskivertoKlikkaa Muunna / Tallenna ja napsauta välilehteä Hankintalaite.

Uudella välilehdellä asetamme Ei mitään -asetukseksi Videolaitteen nimiasetimme PC-mikrofonin äänelle Äänilaite ja paina alas Muunna / Tallenna; uudessa näytössä tarkistamme kohteen Muuntaaasetamme Ääni - MP3 kohteen vieressä olevasta avattavasta luettelosta Profiilipainamme painiketta Selaa alareunasta valitsemme tallennuksen nimen ja kohteen ja painamme lopuksi alkaa aloittaaksesi tallennuksen.

Äänitämme laulun PC-mikrofonilla; painamme nauhoituksen lopussa -painiketta Lopettaa lopettamaan sen.

Saat lisätietoja lukemalla ai-oppaamme ohjelmat äänen ja äänien tallentamiseen PC:lle Älä viitsi kuinka tallentaa Audacityllä PC:ltä, mikrofonilta tai ulkopuolelta.

2) AudioTag.info

Ensimmäinen sivusto, jonka avulla voimme löytää kappaleen nimen, on AudioTag.info.

Kun olet avannut sivuston, paina painiketta Lataa tiedostoja, lataa aiemmin VLC:llä tallennettu MP3-kappale ja odota, että hakukone löytää haluamasi kappaleen. Kuten sivusto itse osoittaa, parhaat tulokset saadaan 15–45 sekunnin tallennuksella. jos meillä on vaikeuksia tunnistaa laulettu kappale, on parasta luoda heti mukava 45 sekunnin MP3-tiedosto laulamalla mahdollisimman monta säkettä ja kertosäkettä tunnistetusta kappaleesta.

3) Shazam

Toinen erittäin tehokas tapa löytää kappaleen nimi laulamalla se ääneen PC:llä on käyttää Shazam selainlaajennukseksi Google Chrome.

Shazamia varten asennamme laajennuksen Google Chrome -selaimeen, avaamme tyhjän selaimen välilehden ja vedä ensimmäisessä luvussa luomamme MP3-tiedosto sisään; selaimeen integroitu soitin käynnistyy, ja klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Shazam-kuvaketta (jos piilotettu, paina palapelin muotoista kuvaketta), voimme tunnistaa hyrätyn kappaleen erittäin helposti.

Shazam toimii paremmin verkkosivustoilla soitettavien kappaleiden kanssa: jos huomaamme olevansa verkkosivuston soittaman kappaleen edessä (taustamusiikkina), paina Shazam-laajennuksen kuvaketta aloittaaksesi tunnistamisen ja löytääksesi kappaleen nimen.

4) AHA-musiikki

Toinen kelvollinen laajennus, jota voimme käyttää Google Chromessa kappaleen nimen löytämiseen, on AHA Musiikki.

Toiminta on täysin samanlainen kuin aiemmin nähty Shazam-laajennuksella: AHA Music -laajennuksen asennuksen jälkeen vedämme lauletun kappaleen MP3-tiedoston tyhjään Chrome-välilehteen ja paina laajennuskuvaketta aloittaaksesi kappaleen tunnistamisen.

Vaihtoehtoisesti voimme aina käyttää AHA Music -laajennusta tunnistaaksemme verkkosivustolla tai verkkovideossa soitettavat kappaleet, jotta meillä on aina käsillä menetelmä elokuvan, TV-sarjan tai minkä tahansa videon taustamusiikin tunnistamiseen.

5) Midomi

Paras sivusto kappaleen nimen löytämiseksi laulamalla sitä PC:llä on ehdottomasti Midomi.

Tämä sivusto Se ei vaadi MP3-tallennustiedostoja: avaa vain osoitettu sivusto, paina keskellä olevaa kuvaketta, antaa käyttöoikeudet tietokoneen mikrofoniin ja hyräillä laulua tullakseen tunnistetuksi.

Koska sivusto käyttää SoundHound-tunnistusmoottoria tarkkuustaso on erittäin korkea: itse asiassa ei tarvitse olla vireessä voidakseen tunnistaa kappaleet, riittää kun muistaa kertosäkeen tai kappaleen säkeen osan saadakseen tehokkaan tunnistuksen.

6) Käytä Android-sovelluksia PC:llä

Jos tähän mennessä nähdyt menetelmät eivät tyydytä meitä ja etsimme älypuhelinsovelluksista nähtyä mukavuutta, voimme aina asenna Android-emulaattori PC:lle ja lataa suosikkimusiikintunnistussovelluksesi.

Parhaat emulaattorit, joita voimme kokeilla PC:llä, ovat NoxPlayer Ja BlueStacksjoilla molemmilla on pääsy Google Play Kaupan sovelluksiin, mukaan lukien useimmat kuuluisia sovelluksia löytääksesi kappaleen nimen:

Kun olet avannut suosikkiemulaattorisi, lataa suosikkikappaleesi tunnistussovelluksesi ja lisää kuvake tietokoneen työpöydälle, jotta voit Käytä kappaleiden tunnistusta milloin tahansa avaamalla sovelluksen ja sallimalla pääsyn tietokoneen mikrofoniin.

Saat lisätietoja lukemalla ai-oppaamme 10 parasta Android-emulaattoria Windowsille ja miten asenna android-sovelluksia Windows 11:een.

Johtopäätökset

Kuten oppaasta näkyy, meillä on erilaisia ​​​​menetelmiä löytää kappaleen nimen laulamalla se ääneen PC:llä. Perinteinen menetelmä sisältää tunnistettavan laulun tallentamisen VLC:llä tai muilla tallennusohjelmilla ja laajennusten tai sivustojen käyttämisen kappaleiden tunnistamiseen.

Ne, joilla on kiire tai jotka haluavat jotain välittömämpää voi käyttää Midomi-sivustoa (luokkansa paras, koska voit käyttää myös PC:n mikrofonia) tai lataa Android-sovelluksia musiikin tunnistusta varten hyödyntämällä parhaita Android-emulaattoreita tietokoneille.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka etsi musiikin nimi soittamalla nuotteja pianolalla ja kuinka käyttää parhaat karaokeohjelmat ja -palvelut.

Indeksi
  1. 1) Nauhoita laulu MP3-tiedostoille
  2. 2) AudioTag.info
  3. 3) Shazam
  4. 4) AHA-musiikki
  5. 5) Midomi
  6. 6) Käytä Android-sovelluksia PC:llä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up