Lukitusnäytön mukauttaminen Windows 10:ssä

Microsoft esitteli ensimmäisen kerran uuden Lock Screen -ominaisuuden Windows 8:ssa, ja se on suurimmaksi osaksi yksi niistä tervetulleista ominaisuuksista. Uuden lukitusnäytön hyvä puoli on, että se pystyy näyttämään widgetejä, pikailmoituksia ja mukautettuja taustakuvia. Nämä widgetit ja nopeat ilmoitukset ovat mahdollisia nykyaikaisten sovellusten ansiosta. Itse asiassa Windowsissa on muutamia oletuswidgetejä ja pikailmoitussovelluksia, kuten sähköposti, sää, aika jne. Näin voit mukauttaa Windows 10:n lukitusnäyttöä muutamalla napsautuksella.

Indeksi
  1. Avaa Lukitusnäytön asetukset
  2. Määritä Windows 10:n lukitusnäyttö
  3. Poista näytön lukitus käytöstä

Avaa Lukitusnäytön asetukset

Lukitusnäytön asetusten avaaminen Windows 10:ssä on yksinkertaista. Aloita napsauttamalla Ilmoitukset-kuvaketta ja napsauttamalla sitten "Kaikki asetukset" -painiketta.

Valitse Asetukset-paneelista vaihtoehto "Personointi".

Kun mukautuspaneeli on avattu, valitse "Lukitse näyttö" -vaihtoehto vasemmasta paneelista.

Vaihtoehtoisesti voit myös avata Lukitusnäytön asetuspaneelin etsimällä sitä Käynnistä-valikosta.

Määritä Windows 10:n lukitusnäyttö

Windows 10:n lukitusnäytön määrittäminen on helppoa. Ensimmäinen ilmeinen muokattava asia Lukitusnäytössä on taustakuva, ja toisin kuin edellisessä versiossa, Windows 10:ssä on kolme erilaista taustakuvan valintavaihtoehtoa.

Ensimmäinen tausta-vaihtoehto on Windowsin Spotlight-ominaisuus. Kun Spotlight on käytössä, se nappaa Bingin parhaita ja upeimmista taustakuvista ja näyttää ne lukitusnäytön taustakuvana. Nämä taustakuvat vaihtuvat määräajoin, jotta et näe samaa lukitusnäytön taustakuvaa joka päivä. Ota Spotlight-ominaisuus käyttöön valitsemalla "Windows Spotlight" -vaihtoehto.

Hyvä puoli tässä ominaisuudessa on, että voit sanoa, pidätkö taustakuvasta vai et. Jos et pidä näytetystä taustakuvasta, valitse "Ei" oikeasta yläkulmasta, ja Windows vaihtaa sen heti toiseen. Spotlight-ominaisuus ehdottaa myös ajoittain joitain parhaista tai parhaiten arvioiduista sovelluksista.

Spotlight-ominaisuus kuitenkin puuttuu Windows 10:n Pro-versiosta, enkä ole niin varma Enterprise-versiosta. (Kerro minulle, jos käytät Enterprise-versiota.) Vaikka se on typerää, Pro-käyttäjät voivat saada ominaisuuden riittävän pian.

Seuraava vaihtoehto on asettaa taustakuvaksi kuva, jotta voit valita suosikkikuvasi lukitusnäytön taustakuvaksi. Voit valita jonkin ennalta määritetyistä Windows-taustakuvista "Valitse kuvasi". Vaihtoehtoisesti voit valita suosikkitaustakuvasi napsauttamalla "Selaa" -painiketta.

Kun käytät kuvatilaa taustana, Windows näyttää satunnaisia ​​hauskoja faktoja, vinkkejä ja temppuja lukitusnäytölläsi. Jos et halua niitä, vaihda vaihtoehto.

Viimeinen vaihtoehto on asettaa taustakuvaksi diaesitys. Aseta se valitsemalla "Diaesitys" -vaihtoehto avattavasta valikosta.

Oletusarvoisesti Kuvat-kansio on valittuna, ja kaikki siinä olevat kuvat näytetään diaesityksenä lukitusnäytölläsi. Jos haluat asettaa jonkin muun kansion, napsauta "Lisää kansio" -vaihtoehtoa. Voit lisätä niin monta kansiota kuin haluat.

Jos haluat poistaa kansion diaesityksestä, valitse kansio ja napsauta sitten "Poista" -painiketta.

Napsauttamalla "Diaesityksen lisäasetukset" -linkkiä voit määrittää muutamia eri vaihtoehtoja, kuten näytön poiskytkentäajan, mukaan lukien kameran rullan diaesityksessä jne.

Mitä tulee lukitusnäytön widgeteihin, voit valita yhden sovelluksen, joka voi näyttää yksityiskohtaisen tilan, ja jopa seitsemän sovellusta, jotka voivat näyttää nopeita tilailmoituksia. Aseta sovellus napsauttamalla Lisää-painiketta ja valitsemalla sitten sovellus luettelosta.

Jos asennat nykyaikaisempia sovelluksia, jotka integroituvat hyvin lukitusnäyttöön, voit valita lisää sovelluksia pikailmoitusluettelosta.

Poista näytön lukitus käytöstä

Jos olet yksi niistä, jotka haluavat vain poistaa näytön lukitusominaisuuden kokonaan käytöstä Windows 10:ssä, voit varmasti tehdä sen.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi uudesta lukitusnäytöstä Windows 10:ssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up