Luo ja hallitse käyttäjätilejä tehokkaasti Windowsissa

Aina kun haluat luoda tai poistaa käyttäjätilin, yleisin tapa tehdä se on käyttää Windowsin Ohjauspaneelin Käyttäjätilit-paneelia. Jos olet joskus käyttänyt tätä prosessia uuden käyttäjätilin luomiseen, tiedät todennäköisesti, että tämä vaihtoehto ei anna paljoakaan hallintaa siihen, miten luot käyttäjiä, kuten käyttäjän kuvausta, salasana-asetuksia jne. Monet eivät tiedä, että Windowsissa on syvälle haudattu tietokoneen hallintaasetus, jota voidaan käyttää laajentamaan käyttäjien luonti- ja hallintaprosessin hallintaa. Näin voit luoda ja hallita käyttäjätilejä tehokkaasti Windowsissa.

Käyttäjätilin luominen

Käyttäjätilien luominen tietokoneen hallintatyökalulla on helppoa. Aloita avaamalla ohjauspaneeli painamalla "Win + X" ja valitsemalla sitten vaihtoehto "Ohjauspaneeli" vaihtoehtoluettelosta. Jos käytät Windows 7:ää, voit etsiä ohjauspaneelia kyseisestä aloitusvalikosta.

Kun olet Ohjauspaneelissa, etsi ja napsauta "Valvontatyökalut" -vaihtoehto. Tämä avaa Hallintatyökalut-ikkunan, joka on kokoelma kaikkia Windowsin järjestelmänvalvojan työkaluja.

Valitse tässä hallintatyökalujen ikkunassa vaihtoehto "Tietokoneen hallinta".

Kun olet avannut Tietokoneen hallinta -ikkunan, siirry kohtaan "Järjestelmätyökalut -> Paikalliset käyttäjät ja ryhmät" ja sitten "Käyttäjät". Kuten oikeanpuoleisesta ruudusta näet, kaikki käyttäjätilisi on lueteltu tässä, mukaan lukien järjestelmänvalvojan tili.

Luo uusi käyttäjätili napsauttamalla oikeaa ruutua hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla vaihtoehto "Uusi käyttäjä". Tämä toiminto avaa "Uusi käyttäjä" -ikkunan.

Kirjoita tähän uusi käyttäjänimi, käyttäjän koko nimi, kuvaus ja vahva salasana. Kun luot käyttäjätiliä, sinulla on kaksi vaihtoehtoa, antaa uuden käyttäjän vaihtaa salasanan ensimmäisen kirjautumisen jälkeen tai vain estää käyttäjää vaihtamasta salasanaa koskaan.

Jos haluat pakottaa käyttäjän vaihtamaan salasanan ensimmäisen kirjautumisen jälkeen, valitse vaihtoehto "Käyttäjän on vaihdettava salasana seuraavan sisäänkirjautumisen yhteydessä". Jos haluat estää käyttäjää koskaan vaihtamasta salasanaa, poista edellisen vaihtoehdon valinta ja valitse uusi vaihtoehto "Käyttäjä ei voi vaihtaa salasanaa". Kun olet tehnyt muutokset, napsauta "Luo" -painiketta luodaksesi uuden käyttäjätilin.

Siinä kaikki, mitä tarvitsee tehdä, ja tämän avulla uusi käyttäjätili luodaan ja luetellaan Käyttäjät-luettelossa.

Käyttäjätilien hallinta

Samassa ikkunassa voit hallita äskettäin luotuja tai kaikkia olemassa olevia käyttäjätilejä, mukaan lukien järjestelmänvalvojan tili. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa käyttäjätiliä ja valitsemalla pikavalikosta vaihtoehto "Ominaisuudet".

Yllä oleva toiminto avaa Käyttäjän ominaisuudet -ikkunan. Yleiset-välilehdellä voit muokata nimeä, kuvausta ja salasana-asetuksia. Tämän lisäksi voit myös poistaa käyttäjätilin käytöstä valitsemalla Tili on poistettu käytöstä -valintaruudun. Tämä on paras vaihtoehto estää käyttäjää kirjautumasta sisään. Voit myös käyttää tätä vaihtoehtoa vaihtoehtoisena tapana poistaa käyttäjätili, koska se säilyttää kaikki tiedot, kunnes tili poistetaan.

Jos haluat muuttaa käyttäjäryhmän jäsenyyttä, siirry "Jäsen" -välilehdelle. Täältä näet nykyisen ryhmän, jonka jäsen käyttäjä on. Jos haluat muuttaa tätä, napsauta "Lisää" -painiketta ja lisää uusi käyttäjäryhmä.

Jos haluat tehdä mukautettuja muutoksia käyttäjäprofiiliin tai käyttäjän kotikansion polkuihin, voit tehdä sen siirtymällä "Profiili"-välilehdelle. Vaikka polkujen muuttaminen on erittäin helppoa, tee tämä muutos vain, jos tiedät mitä olet tekemässä, koska kaikki väärät asetukset voivat vahingoittaa käyttökokemusta tai käyttäjätietoja.

Jos haluat joskus poistaa käyttäjätilin, napsauta hiiren kakkospainikkeella käyttäjätunnusta ja valitse "Poista" -vaihtoehto.

Yllä oleva toiminto saattaa näyttää varoitusviestin, joka ilmoittaa, että kaikki käyttäjätiedot poistetaan. Jatka vain painamalla "Kyllä"-painiketta. On kuitenkin aina suositeltavaa poistaa tili käytöstä sen sijaan, että poistat sen kokonaan, ellei sitä vaadita.

Siinä kaikki, mitä tehdä, ja käyttäjätilien luominen tietokoneen hallintatyökalulla on niin helppoa. Vaikka tämä lähestymistapa on tarkoitettu kokeneille käyttäjille ja palvelimen ylläpitäjille, on aina hyvä tietää vaihtoehtoinen reitti.

Toivottavasti se auttaa, ja kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä käyttäjätilien luomiseen ja hallintaan Windowsissa.

Indeksi
  1. Käyttäjätilin luominen
  2. Käyttäjätilien hallinta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up