Luo mukautettu valokuvataustakuva tietokoneen työpöydällesi

Kuinka nähdä valokuvasi diaesityksessä PC:llä työpöydän taustana Windowsissa ja Macissa

Käyttäjät, jotka käyttävät tietokonetta päivittäin, eivät koskaan luovu hyvästä käyttöjärjestelmän mukauttamisesta, vaan valitsevat heti uuden taustakuvan työpöydälle välttääkseen järjestelmässä olevat oletuskuvat (usein kaikki samat).

Koska ihmiset haluavat käyttää omia valokuviaan taustana, se voi olla erittäin hyödyllistä osaa asettaa kuvat taustakuviksi optimaalisesti ja helposti. Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle, mitä tehdä aseta valokuvasi työpöydän taustakuvaksi, seuraa ohjeita Windows 11:lle, Windows 10:lle ja Macille.

Indeksi
  1. Taustalle tarkoitettujen valokuvien ominaisuudet
  2. Kuinka asettaa taustakuva Windows 11: ssä
  3. Kuinka asettaa taustakuva Windows 10: ssä
  4. Kuinka asettaa taustakuva Macissa
    1. Johtopäätökset

Taustalle tarkoitettujen valokuvien ominaisuudet

Mukautettujen työpöydän taustakuvien luominen tietokoneellesi on selvästi lasten leikkiä, mutta ilman, että pidät mitään itsestäänselvyytenä, on olemassa muutamia ehdotuksia. ohjaa ketään luomaan kauniin taustan omasta valokuvastaan, sopii näytöllesi ilman, että se painaa tietokonetta ja ilman vääristyneitä kuvia.

  • Resoluutio: se on tärkeää valitse valokuvan resoluutio jotta on mukautettu näyttösi näyttöön. Kuvien koon tulee vastata työpöydän kokoa (tai enintään olla suurempi), jotta kuva ei venydy tai toistu, vältetään myös kehysefekti. Saadaksesi selville näytön resoluution, napsauta hiiren oikealla painikkeella mitä tahansa tyhjää kohtaa työpöydällä ja napsauta Näytön asetukset. Tästä uudesta ikkunasta rullaamme alaspäin löytääksemme Näytön tarkkuus -kohteen, jotta saamme käsityksen käytettävän valokuvan koosta.
  • Väri: Toinen asia, johon on kiinnitettävä huomiota, on kuvan väritys, jossa tulisi olla enemmän tai vähemmän yhtenäisiä tiloja, jotta voit sijoittaa kuvakkeet, joita muuten olisi vaikea nähdä ja lukea. Ihannetapauksessa valokuvassa on yksivärinen vasemmalla puolella, johon kuvakkeet yleensä sijoitetaan.
  • Kuvasuhde: tärkein asia jokaisessa taustana käytettävässä valokuvassa on kuvasuhde tai kuvasuhde, jonka on oltava identtinen käyttämämme näytön kanssa. Tähän mennessä kaikki näytöt ovat vähintään 16:9, mutta löydämme myös leveämpiä malleja, kuten 21:9 (kutsutaan myös ultralaajakuvanäyttö), jotka tarvitsevat paljon suurempia kuvia alussa, muuten ne eivät näytä hyvältä.

Jos meillä on kuvia, jotka mahtuvat näyttöön tai joiden kokoa voidaan muuttaa, voimme käyttää ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat oi sivustot, joissa on ilmaisia ​​kuvankäsittelyohjelmia, joten voit mukauttaa resoluution näytön mukaan tai muuttaa kuvasuhdetta näytön mukaan.

Kuinka asettaa taustakuva Windows 11: ssä

Kun olet luonut mukautetun taustakuvan tietokoneellemme, paina hiiren oikeaa painiketta missä tahansa työpöydällä ja valitse kohde Mukauta, painamme valikkoa Tausta alla laajennamme valikkoa Mukauta taustaa, muista asettaa Kuva valikkokohdaksi ja painaa painiketta Selaa valokuvia, joten voit asettaa oman taustakuvasi. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi aseta aina Täyttää tai Laajenna kuvan mukautuksena, jotta koko työpöytä on aina täynnä valitulla valokuvalla.

Jos haluamme luoda diaesityksen henkilökohtaisista valokuvista, mene yksinkertaisesti samaan taustavalikkoon, joka nähtiin aiemmin, valitse kohde Esittely avattavasta luettelosta ja osoita kansio, johon valokuvat on tallennettu, ja valitse myös aika vaihtaa valokuvasta toiseen.

Kuinka asettaa taustakuva Windows 10: ssä

Ne, joilla on Windows 10 käyttöjärjestelmänä, voivat noudattaa hyvin samanlaisia ​​vaiheita kuin Windows 11:ssä. Voit asettaa mukautetun taustakuvan painamalla hiiren oikeaa painiketta vapaassa paikassa työpöydällä, napsauttamalla Mukauta ja avaa sivuvalikko Tausta.

Uudessa ikkunassa napsautamme painiketta Selaa ja valitsemme käytettävän taustan; myös tässä tapauksessa meidän on asetettava Kuva otsikon alla olevasta avattavasta valikosta Tausta ja aseta kuvan sijainti toisesta avattavasta valikosta (suosittelemme, että käytät aina Täyttää tai Laajenna vaihtoehtoina).

Esityksen asettamiseksi valitsemme ensimmäisestä avattavasta valikosta kohteen Esittely ja valitse lopuksi tähän tarkoitukseen käytettävä kansio.

Kuinka asettaa taustakuva Macissa

Jos meillä on Mac, taustakuvan vaihtaminen ja mukautetun taustakuvan määrittäminen on erittäin helppoa. Jatka napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Macissa tuolloin käytössä olevaa taustaa ja valitsemalla kohde Muuta työpöydän taustaa, valitsemme kohteen Kansiot laajenna sivupalkissa kohtaa Kuvat ja valitse sisäisessä muistissa olevista valokuvista.

Jotta taustasta tulee entistä kauniimpi, voimme myös valita kansion henkilökohtaisista valokuvista ja aloittaa esityksen aktivoimalla alla olevat kaksi kohdetta Vaihda kuva (myös muutoksen ajan asettaminen, oletus on 30 minuuttia) e Satunnainen järjestys, jotta henkilökohtaiset kuvat alkavat täysin satunnaisella tavalla.

Johtopäätökset

Jos meillä on useita kansiossa olevia kuvia, jotka liittyvät mahdollisesti matkaan tai lomaan, voimme käyttää niitä työpöydän taustana, ehkä käyttämällä esitystoimintoa liukuaksesi ne itse tietokoneellamme. Ennen etenemistä Varmistetaan, että valitut valokuvat ovat riittävän suuria käyttämäämme näyttöä varten koska jos ne ovat liian pieniä, ne näyttävät erittäin rumilta tai rakeisilta tai niillä on erittäin huomattava venytysvaikutus.

Edelleen samassa teemassa voimme käyttää henkilökohtaisia ​​​​kuvia luo kollaasi ja käytä sitä myöhemmin taustana tai luo a henkilökohtainen valokuva-albumi, asetetaan taustakuvaksi myöhemmin.

Ne, jotka haluavat mukauttaa Windowsin mahdollisimman paljon, voivat lukea oppaamme kuinka aseta video taustakuvaksi, kuten Käytä taustakuvia työpöydän animointiin ja lopuksi muokata ja luoda uusi näytönsäästäjä valokuvillasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up