Luo tarkistuslista ja valintaruudut Excelissä

Jopa Excel-laskentataulukoihin voimme luoda valintaruutuja ja valintaruutuja, jotta voimme seurata muutoksia

Excel syntyi ammattimaiseksi ohjelmaksi laskentataulukoiden luomiseen, mutta mikään ei estä sinua käyttämästä sen toimintoja myös yksinkertaisten ostoslistojen tai päivän tai viikon aikana tehtäväluettelon luomiseen. Itse asiassa Excelissä on myös mahdollista lisätä valintaruutuja tai klassisia valintaruutuja, jotka voidaan aktivoida aina, kun olemme ostaneet tuotteen luettelosta tai merkitä aina, kun olemme suorittaneet jonkin listatuista toiminnoista.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka luodaan tarkistuslista ja valintaruudut Excelissäjotta meillä olisi viittaus aina, kun haluamme luoda ostoslistan tai tehtäväluettelon, mutta meillä ei ole mahdollisuutta tai aikaa avata toista ohjelmaa tätä tarkoitusta varten.

Lisää valintaruutu Exceliin

Jos haluat lisätä valintaruudut, joissa on rasti, meidän on ensin luotava ostoslista tai tehtävälista. Avaamme sitten Excelin tietokoneellamme ja käytämme laskentataulukon ensimmäisiä sarakkeita luo tarkistuslistakuten alla olevasta kuvasta näkyy.

Jotta tiedoista olisi vielä kauniimpi, voimme lisätä ne taulukkoon valitsemalla kaikki solut painamalla ) valikossa Koti) painikkeessa Muotoile taulukkona ja valita sopivin tyyli. Nyt meidän on aktivoitava valintaruudut, jotka oletuksena eivät ole aktiivisia Excelissä.

Aktivoi valintaruudut painamalla valikon yläosassa Tiedostonapsauta valikkoa Vaihtoehdot paina vasemmalla olevaa valikkoa Mukauta nauhaaaktivoimme äänen Kehitys sivuttain oikealle ja paina lopuksi OK.

Palaamalla laskentataulukkoon valitsemme tarkistuslistan ensimmäisen solun (esimerkissä sarakkeen ensimmäisen solun yläpuolella Osti?), paina valikon yläosassa Kehityspaina kuvaketta lisää ja valitse valintaruutu.

Kun olet lisännyt valintaruudun, kohdista se uudelleen soluun, poista sen vieressä oleva teksti (kaksoisnapsauttamalla tekstiä ja käyttämällä poistonäppäintä), valitse valintaruudun sisältävä solu ja käytä näppäimiä CTRL+C ja CTRL+V kopioi se ohjaussarakkeen muihin soluihin.

Nyt kun valintaruudut ovat valmiit, paina niitä poistaaksesi ostamamme tuotteet listalta tai ammattimaisemmassa ominaisuudessa rastita jo päivän aikana tekemämme toiminnot tai sitoumukset.

Lisää valintaruutu LibreOffice Calciin

Kuka käyttää LibreOffice Office-ohjelmistona se voi luoda valintaruutuja helposti ilman, että sinun tarvitsee ostaa Office-lisenssiä. Lisää valintaruudut avaamalla LibreOffice Calc -sovellus Käynnistä-valikosta, syöttämällä tarvittavat tiedot laskentataulukkoon, painamalla yläreunassa olevaa Muokkaa-valikkoa ja varmistamalla, että kohde on valittuna. Muokkausmoodi.

Sitten painamme valikon yläosassa Näytänapsauta Työkalurivit ja valitse kohde Tarkistukset lomakkeellapaina valintaruutukuvaketta ja piirrä se arkille (jopa kauas solusta, johon se lisätään), pitämällä hiiren vasenta painiketta painettuna ja vierittämällä, kunnes se saavuttaa halutun koon.

Kun olet piirtänyt valintaruudun, paina sitä, napsauta yläreunassa Ohjausominaisuudet ja poistamme sekä nimen että kuvatekstin, jotta meillä on puhdas laatikko. Nyt on hyvä aika sijoittaa se: painamalla sitä ja vetämällä sitä arkille laitamme valintaruudun ohjaussoluna toimivaan soluun, painamme heti CTRL+C ja CTRL+V ja liitämme kaikki kopiot valintaruudut kiinnittäen huomiota kohdistukseen ja sijaintiin.

Ei tarvitse tehdä muuta kuin rastittaa ruudut tarvittaessa. Calcin tarjoama menetelmä on vähemmän tarkka kuin Excelissämutta jos meidän on luotava tarkistuslista lennossa, voimme toimia tämän ilmaisen ohjelman avulla ilman, että meidän tarvitsee käyttää rahaa yksinkertaiseen luetteloon.

Johtopäätökset

Vaikka i ohjelmat tehtävälistalle tietokoneista ei ole pulaa, voi olla erittäin hyödyllistä käyttää vanhaa kunnon Exceliä tai sen ilmaista vaihtoehtoa LibreOffice Calcia luodaksesi välittömästi rastilla varustettu tarkistuslista, jotta kaikki on vain napsautuksen päässä ilman tuhansia eri ohjelmia avaamatta. Valintaruutujen luominen on todella kaikkien ulottuvilla, joten menestyminen ei vaadi erityisiä tietokonetaitoja.

Edelleen tarkistuslistojen ja muistutusten osalta suosittelemme, että luet oppaamme Google-työlista luodaksesi luetteloita online-tehtävistä, tapahtumista ja tapaamisista Ja Microsoft To-Do, sovellus tehtäväluetteloiden ja muistutusten luomiseen.

Ne, jotka haluavat luoda tarkistuslistoja suoraan älypuhelimesta tai tabletista, voivat lukea artikkelimme Esityslista, tapaamiset ja muistutukset Androidille ja iPhonelle Ja sovellus tavoitteiden saavuttamiseksi, edistymisen seuranta Androidilla ja iPhonella.

Indeksi
  1. Lisää valintaruutu Exceliin
  2. Lisää valintaruutu LibreOffice Calciin
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up