Määritä hätäyhteystiedot Androidissa ja iPhonessa

On aina hyvä idea pitää älypuhelimissamme hätäyhteystiedot ja terveystiedot, joita tarvitaan onnettomuuden sattuessa, jos emme ole tajuissamme

Puhelin ei ole vain soitin soittamiseen tai hauskanpitoon: siitä voi tulla myös todellinen hengenpelastaja tilanteissa, joissa emme pysty vastaamaan ja pelastajat, jotka ovat ottaneet puhelimemme haltuunsa, voivat käyttää sitä soittaa valittuun hätänumeroon ennen tapahtumaa, jotta saisimme välittömästi ensiaputiedot tai ilmoitamme jollekulle onnettomuudesta, jonka uhriksi joutuimme.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle hätäyhteystietojen määrittäminen iPhonessa ja Androidissakäyttämällä sekä nykyaikaisten laitteiden hätätoimintoja että kolmansien osapuolien sovelluksia, jotka on suunniteltu tarjoamaan valmiita hätäyhteystietoja.

Lisää hätäyhteyshenkilö iPhoneen

IPhoneissa voimme lisätä hätäyhteyshenkilön välittömästi asentamatta sovelluksia, koska kaikki on integroitu hyvin käyttöjärjestelmään. Lisää yhteystieto, jolle voit aina soittaa hätätilanteessa, avaa sovellus Terveyspainamme valikkoa Potilastiedotpaina tarvittaessa Muokata ja vieritä, kunnes löydämme osion Yhteystiedot hätätilanteissa.

iPhonen osoitekirja avautuu ja voimme valita yhden tai useamman yhteyshenkilön sisällytettäväksi hätäyhteystietoluetteloon, johon voimme myös lisätä suhteen tyypin (isä, äiti, veli, poika jne.). Kun olet syöttänyt yhteystiedot ja täytetty potilaskertomus (tarvittaessa), muista aktivoida Näytä kun estetty -kohdan vieressä oleva kytkin ja paina yläreunasta loppu.

Tästä lähtien lukitusnäytöltä pääsee välittömästi potilastietoihin yksinkertaisella pyyhkäisyllä, vaikka emme pääsekään: pelastajat pääsevät käsiksi tietueeseen ja löytävät myös käsillä olevat hätäyhteystiedot .

Vaihtoehtoisesti voimme määrittää hätäyhteystiedot iPhonessa avaamalla sovelluksen Puhelinvie meidät laudalle Yhteystiedotvalitsemalla yhteyshenkilön, jota haluamme käyttää hätätilanteissa, ja painamalla lopuksi kohdetta Lisää hätäyhteystietoihin, jotta se voidaan lisätä nopeasti sairauskertomukseen, johon pääsee lukitusnäytöstä. Myös tässä tapauksessa voimme valita useamman kuin yhden yhteyshenkilön.

Lisää hätäyhteyshenkilö Androidissa

Verrattuna iPhoneen Android-puhelimissa on erilaisia ​​järjestelmiä puheluille ja hätäyhteystiedot, mikä tekee tämän tärkeän toiminnon määrittämisestä hieman monimutkaisempaa. Useimmissa nykyaikaisissa puhelimissa (mukaan lukien Xiaomi) voimme määrittää hätäyhteystiedot avaamalla sovelluksen asetuksetpainamalla ylös Salasana ja suojauspainamalla valikkoa SOS Hätä ja aktivoimalla kytkimen näytöllä.

Järjestelmä varoittaa välittömästi, että meidän on asetettava vähintään yksi hätäkosketin oikeaan toimintaan: painamme heti painiketta lisätä ja valitse osoitekirjasta, kenet haluat asettaa hätäyhteyshenkilöksi. Tämän valinnan jälkeen järjestelmä kysyy meiltä, ​​haluammeko lähettää viestin yhteystiedoksi lisätylle henkilölle: jos kyseinen henkilö ei ole paikalla sillä hetkellä, paina Lähetä lähettääksesi viestin, jossa ilmoitetaan lisäyksestä. hätäyhteyshenkilönä.

Samasta näytöstä voimme myös lisätä yhteystietoja, päättää lisätäänkö myös soittohistoria ja löytää painike hätäpuhelun aloittamiseksi: esimerkiksi Xiaomissa meidän on painettava virtapainiketta 5 kertaa peräkkäin, jotta aloittaaksesi automaattisesti tekstiviestin puhelimen viimeisimmästä sijainnista hätätilaksi määritetylle yhteyshenkilölle.

Jos haluat lisätä hätäyhteystiedot ja sairaustiedot suoraan lukitusnäyttöön, meidän on ladattava kolmannen osapuolen sovellus, kuten Lääketieteellinen henkilöllisyystodistusladattavissa osoitteesta Google Play Kauppa.

Sovelluksen avulla voit määrittää henkilökohtaisen potilastietosi (ottamiemme lääkkeiden, allergiat, sairaudet ja veriryhmämme mukaan) sekä yhden tai useamman hätäyhteyshenkilön valitsemalla ne suoraan osoitekirjasta. Kun kaikki tiedot on asetettu, sovellus käynnistyy automaattisesti lukitusnäytöllä, jotta pääset nopeasti käsiksi hätätietoihin ilman, että sinun tarvitsee avata koko puhelimen lukitusta (mikä on välttämätöntä, jotta voit toistaa näytöllä näkyvän järjestelmän toiminnan iPhone).

Toinen samanlainen sovellus, jonka voimme asentaa hätäyhteystietojen lisäämiseksi lukitusnäyttöön, on ICEladattavissa ilmaiseksi osoitteesta Google Play Kauppa.

Sovellus tarjoaa kelvollisen kliinisen lomakkeen, johon täytetään kaikki henkilötietomme, tiedot kärsimistämme lääkkeistä tai sairauksista, kaikista allergioista ja veriryhmistä, jotka kaikki ovat hyödyllisiä hätätilanteessa. Tämä sovellus tarjoaa myös tilan hätäyhteystietojen syöttämiseen, jotta voit varoittaa jollekin vaaratilanteesta.

Pelastajat voivat lukea nämä tiedot lukitusnäytöltä ilman, että sinun tarvitsee käyttää puhelinta tai pyytää PIN-koodia ja salasanaa. Muut samankaltaiset sovellukset ovat tarkoitettuja kuinka saada potilastiedot älypuhelimellasi (hätätilanteita varten).

Johtopäätökset

Vaikka toivoisit, ettei sinun tarvitse koskaan käyttää näitä sovelluksia tai yhteystietoja, on aina hyvä idea valmistella puhelimesi kaikkia mahdollisia tilanteita varten! Jos tunnemme olomme sairaaksi tai joudumme onnettomuuden uhriksi, pelastajat koulutetaan välittömästi käyttämään hallussamme olevaa puhelinta ja jos annamme hätäyhteystiedot ja käyttövalmiin sairauskertomuksenautamme pelastustoimia paljon, vaikka olisimme sillä hetkellä tajuttomia.

Voimme myös lukea hätätilanteita käsitteleviä oppaitamme Hengenpelastussovellus Androidille henkilökohtaiseen turvallisuuteen Hei tapoja käyttää LED-salamavaloakaikki erinomaisia ​​tapoja lähettää hätäsignaali.

Indeksi
  1. Lisää hätäyhteyshenkilö iPhoneen
  2. Lisää hätäyhteyshenkilö Androidissa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up