Määritä modeemireititin Wi-Fi-verkon suojausta varten

Opas wifi-modeemireitittimen määrittämiseen sen suojaamiseksi ja luvattoman pääsyn estämiseksi Internetiin ulkopuolelta

Nykyaikaisista modeemeista on tullut erittäin helppo konfiguroida, ja ne ovat usein jo "valmiita käyttöön" heti, kun yhdistämme ne verkkoon.

Jos halusimme enemmän hallintaa ja a parempaa turvallisuutta langattomissa yhteyksissämeidän on välttämättä syötettävä modeemin asetukset (tai reititin, jos modeemiin on liitetty lisälaite) ja muokattava joitain kohteita, jotta voimme navigoida turvallisesti kotona ja välttää tunkeilijoita.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka määrittää reititin oikein turvallisen ja nopean Wi-Fi-verkon luomiseksijoten voit yhdistää minkä tahansa tyyppisen laitteen käytettävissä olevan langattoman verkon avulla.

Ymmärtämisen helpottamiseksi näytämme sinulle kaikki seuraavat vaiheet ikään kuin olisimme juuri yhdistäneet modeemin; opas on voimassa sekä puhelinoperaattoreiden toimittamille modeemeille että kolmansien osapuolien modeemeille/reitittimille, jotka on ostettu elektroniikkaliikkeistä tai verkkokaupoista.

1) Siirry ohjauspaneeliin

Kun modeemi on kytketty kaikkiin kaapeleihin ja se on kytketty päälle, meidän on välittömästi päästävä ohjauspaneeliin nähdäksemme, onko Internet-yhteys määritetty oikein, ja päästäksemme Wi-Fi-asetuksiin.

Tätä vaihetta varten suosittelemme aina käyttämään kannettavaa tietokonetta, joka on liitetty Ethernetin kautta uuteen reitittimeen, jotta voit määrittää kaiken ilman, että sinun tarvitsee muodostaa yhteyttä laitteen tarjoamaan oletusarvoiseen Wi-Fi-verkkoon (toimitetaan usein ilman pääsysalasanaa ja outo nimi).

Kun kannettava tietokone on liitetty Ethernet-kaapelilla, siirrymme käyttöjärjestelmään, avaamme minkä tahansa selaimen (Chrome tai Edge on myös hyvä) ja kirjoitamme yhden pääsyn IP-osoitteista osoitepalkkiin (ylhäällä):

 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.1.254

Jos emme pysty kirjautumaan sisään jollakin näistä osoitteista, suosittelemme, että tarkistat kirjautumis- tai IP-osoitteen reitittimen käyttöoppaasta. käytä Windowsin komentokehotetta löytää yhdyskäytävän IP-osoite.

Käyttäjätunnus ja salasana hallintapaneeliin pääsyä varten modeemin rungon alla tai käyttöohjeessa olevasta modeemista. Yleensä käyttäjätunnus ja salasana ovat järjestelmänvalvoja-järjestelmänvalvoja mutta jos se ei toimi, voimme neuvotella luettelo modeemien oletuskirjautumistunnuksista ja -salasanoista.

Jotkut reitittimet mahdollistavat myös henkilökohtaisen salasanan valitsemisen ensimmäisessä käynnistyksessä, jotta voit luoda turvallisemman salasanan yksinkertaisen "järjestelmänvalvojan" sijaan: valitsemme salasanan, joka on melko pitkä mutta jonka muistamme helposti (koska varten sen nollaus vaatii modeemin täydellisen nollauksenjolloin kaikki mukautukset menetetään).

Kun olet syöttänyt oikeat tunnistetiedot, reitittimen asetuspaneelin tervetulonäyttö toivottaa meidät tervetulleiksi.

2) Muodosta Internet-yhteys

Jos operaattori ei ole toimittanut modeemiamme, meidän on tehtävä se määrittää Internet-yhteyden parametrit manuaalisesti, jotta voit navigoida. Napsautamme modeemin asetuspaneelin sisällä Nopea asennusjoten voit käynnistää ohjatun Internet-määritystoiminnon (erittäin helppo käyttää).

Kun oikea näyttö on auki, määritämme alkuasetukset (esim Kylä Ja Aikaerorasitus) ja valitse pyydettäessä puhelinoperaattori, jota käytämme lankapuhelimessamme.

Vahvistamme kaikki seuraavat vaiheet napsauttamalla Kun olet, suoritamme nopean yhteystestin ja lopuksi napsauta Valmis konfiguroinnin viimeistelemiseksi. Näiden vaiheiden pitäisi toimia 90 %:ssa tapauksista ilman ongelmia: jos linja on edelleen poissa, yritä avata mikä tahansa selain varmistaaksesi, että yhteys on olemassa ja että seuraava vaihe, kuten ADSL-tunnistetietojen tai verokoodin syöttäminen (riippuu käytössä oleva operaattori).

Jos modeemimme on yhdistetty kautta Ethernet kaapeli ja kanssa WAN-portti, yhteys on automaattinen ilman, että sinun tarvitsee määrittää mitään: tässä tapauksessa Internetiä hallitsee operaattorin toimittama modeemi tai pistorasiana oleva ONT-kuituoptinen muuntaja.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka määritä modeemi TIM:lle, Fastwebille, Vodafonelle, Windille ja miten se tehdään konfigurointi ONT- ja valokuituliitäntäparametreille.

3) Luo suojattu Wi-Fi-verkko

Nyt kun Internet-yhteys on aktiivinen, meidän on määritettävä Wi-Fi-verkot, jotta voimme tarjota oikean tason suojausta ja nopeutta langattomille yhteyksille.

Palataan modeemin asetuspaneeliin ja tunnistetaan valikko Langaton, WLAN tai Wifi; tarvittaessa mennään myös osastolle Advance tai aktivoimme Asiantuntijatila tai yksi Edistynyt tilajotta kaikki laitevaihtoehdot ovat käytettävissä.
Nykyaikaisissa modeemeissa meidän on määritä kaksi langatonta verkkoa: 2,4 GHz verkko ja 5 GHz verkko; yleensä oikeassa yläkulmassa on valitsin tai kaksi erillistä välilehteä kahden verkon määrittämiseksi, muuten yksi valikko voi olla käytettävissä yhdistetty kokoonpano (jonka suosittelemme aina poistamaan käytöstä paremman hallinnan saavuttamiseksi).

Ymmärtääksemme, mitä tarkoitamme, kun puhumme kahdesta verkosta, voimme lukea oppaamme eroja 2,4 GHz ja 5 GHz Wi-Fi-verkkojen välillä.

2,4 GHz verkko

Ensimmäisenä askeleena Määritetään 2,4 GHz Wi-Fi-verkko: valitaan yksi riittävän vahva salasana (vähintään 10 merkkiä isoilla kirjaimilla ja erikoissymboleilla @, &, $, % jne.), aseta verkolle haluamasi nimi (SSID), valitsemme versioksi WPA2-PSK tai WPA3valitsemme vahvimman saatavilla olevan salauksen (yleensä AES), valitsemme tilaksi sekaverkon (802.11b/g/n tai Wi-Fi 3/4/5), valitse miten kanava, jolla on vähiten häiriöitä ja lopuksi valitsemme kaistanleveyden 20 MHz.

Jos modeemin avulla voit säätää lähetystehoa, varmista, että asetat sen aina maksimiin, jos meillä on talo, joka on suurempi kuin 60 neliömetriä, muuten käytämme pienempiä tehoja rajoittamaan laajennusta talon seinien ulkopuolella (Keskimääräinen teho tai Matala).

5 GHz verkko

Määritetään nyt myös 5 GHz:n verkko: avaa sopiva valikko, asetamme suojatun salasanan (joka voi olla myös identtinen 2,4 GHz:n kanssa), määritimme verkkonimen, joka on identtinen aiemmin käytetyn kanssa, mutta määritämme 5G-liitteen kanssa WPA2-PSK tai WPA3 versiona käytämme AES salausjärjestelmänä asetamme sopivan verkon sekatilan (802.11 n/ac tai WiFi 4/5) ja jätä kaikki muut kohdat ennalleen.

Verrattuna 2,4 GHz:n verkkoihin voimme jättää kanavien ja kaistanleveyden hallinnan modeemille, koska 5 GHz:n verkko on paljon vähemmän alttiina häiriöille. Kun määritys on valmis, napsauta Tallentaa tai ylös OK alla ja käynnistä modeemi uudelleen varotoimenpiteenä, jotta kaikki asetukset ovat heti aktiivisia.

4) Kytke Wi-Fi päälle 6

Nykyaikaisissa modeemeissa on myös mahdollista aktivoida Wi-Fi 6 -verkko, joka yhdistää kahden aiemmin nähdyn verkon ominaisuudet ja tarjoaa erittäin korkeat yhteysnopeudet, kuten näkyy opas Wi-Fi-modeemeihin 6.
Yleensä Wi-Fi 6 -verkko voidaan aktivoida "sekaverkona", jotta voimme käyttää sitä tarvittaessa vain, kun yhdistämme yhteensopivia laitteita. Maksimaalisen yhteensopivuuden saavuttamiseksi on siksi suositeltavaa aktivoida 802.11a/n/ac/ax sekoitettu, 802.11b/g/n/ax sekoitettu tai vastaavia kohteita sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n verkoissa.

5) Lisää langattomia ominaisuuksia

Nyt kun langattomat verkotkin ovat valmiit, konfiguroidaan (jos mahdollista) muita asetuksia Wi-Fi-yhteyksien turvallisuuden lisäämiseksi asetuspaneelista:

 • poista WPS käytöstä: WPS-toiminto on kätevä laitteiden yhdistämiseen ilman salasanan syöttämistä, mutta hakkerit voivat käyttää sitä muodostaakseen yhteyden modeemiin ilman lupaa; jos jälkimmäinen sallii, on parempi poistaa toiminnot kokonaan käytöstä;
 • aktivoi vierasverkko: voimme luoda toisen Wi-Fi-verkon varattavaksi kotiin saapuville vieraille, jotta he voivat yhdistää heidät erilliseen verkkoon yksityisistä laitteista;
 • estää Mac-osoitteet: voimme myös lisätä turvallisuutta käytä MAC-osoitesuodatinta sallia vain valtuutettujen laitteiden muodostaa yhteyden;
 • Ota käyttöön näkymätön verkon nimi: nykyaikaisista modeemeista voimme myös poista verkon nimen lähettäminen käytöstä (eli SSID), jonka ansiosta et näytä verkkoasi ulkopuolisille (vain verkon nimen tietävät voivat syöttää sen manuaalisesti muodostaakseen yhteyden).

Vaikka nämä vaihtoehdot ovat erittäin rajoittavia ne tekevät kotiverkostasi erittäin turvallisenmelkein mahdotonta hakkeroida.

Johtopäätökset

Noudattamalla kaikkia tämän oppaan neuvoja kirjaimellisesti pystymme siihen perustaa uusi, erittäin turvallinen Wi-Fi-verkkoottamalla käyttöön oikeat vastatoimenpiteet päästäkseen sisään täysin turvallisesti ja estääkseen joitain "sunnuntaihakkereita" pääsemästä järjestelmään ilman lupaamme.

Jos pelkäämme, että joku on jo tullut verkostoomme, suosittelemme, että luet oppaat kuinka hallita, kuka varastaa WiFi-internetyhteytesi ja miten katso Wi-Fi-verkkoon yhdistetyt IP-osoitteet Androidista tai iPhonesta.

Toisessa oppaassa näytimme sinulle Wifi-modeemin tärkeimmät vaihtoehdot: pääsy ja konfigurointi verkon kautta joita voimme käyttää selauskokemuksen parantamiseen.

Toisessa artikkelissa kerroimme sinulle ilmaiset verkkodiagnostiikka- ja vianmääritysohjelmat ja miten ratkaista manuaalisesti kotiverkon määritysvirheet.

Indeksi
 1. 1) Siirry ohjauspaneeliin
 2. 2) Muodosta Internet-yhteys
 3. 3) Luo suojattu Wi-Fi-verkko
 4. 2,4 GHz verkko
  1. 5 GHz verkko
 5. 4) Kytke Wi-Fi päälle 6
 6. 5) Lisää langattomia ominaisuuksia
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up