Määritä palomuuri Windows 11:ssä ja 10:ssä

Opas Windows 10:n ja Windows 11:n palomuurien aktivoimiseen, määrittämiseen, hallintaan, tarkistamiseen ja palauttamiseen

Yhä enemmän yhteyksissä olevassa maailmassa kaikkien tietokoneiden välttämätön komponentti on Palomuuriteli työkalu, joka suodattaa saapuvat ja lähtevät yhteydet ja estää luvattoman pääsyn haittaohjelmille ja tunkeutujille.

Palomuurin säätämättä jättäminen johtaa väistämättä tunkeutumiseen tai raskaaseen infektioon PC:ssä, ehkä koska se on aina vahvistettu Joo tarkistamatta, mihin annoimme pääsyn ja minkä sallimme poistua tietokoneeltamme tai mennä sisään.

Ymmärtääksemme paremmin, kuinka tämä erittäin tärkeä suojaustyökalu toimii, näytämme sinulle tässä oppaassa kuinka aktivoida, hallita ja hallita Windowsin palomuuria; jos olemme jo kokeneempia käyttäjiä, näytämme sinulle myös kuinka pääset edistyneeseen palomuurin ohjauspaneeliin ja kuinka Windowsin palomuuri aktivoidaan uudelleen tukosten tai ongelmien varalta.

Kaikki kuvatut vaiheet on suoritettu Windows 10:lle ja Windows 11:n palomuurille (mikään ei muutu), eli yleisin käyttöjärjestelmä: monia komentoja ja näyttöjä löytyy kuitenkin myös vanhemmista käyttöjärjestelmistä, esim. Windows 8.1 ja Windows 7.

Kuinka aktivoida ja hallita Windowsin palomuuria

Jos olemme aloittelevia käyttäjiä ja/tai tiedämme mitään palomuurin toiminnasta, avaa Käynnistä-valikko ja etsi sovellus. Windowsin suojaus; tästä sovelluksesta painamme eteenpäin Palomuuri ja verkkosuojaus löytää itsemme Windowsiin integroidun palomuurin yksinkertaistetusta hallintanäytöstä.
Varmistaaksemme, että palomuuri on aktiivinen, tarkistamme, että kirjoitus on olemassa Palomuuri on aktiivinen kolmen kategorian alla: Domain verkkoYksityinen verkko e Julkinen verkko.

Yhden sovelluksen estäminen tai eston poistaminen

Jos haluamme estää ei-toivotun sovelluksen tai poistaa eston aiemmin vahingossa estyneestä sovelluksesta, siirrymme edellisessä luvussa nähtyyn ikkunaan ja painamme kohdetta Salli sovellukset palomuurin läpi.
Uudessa ikkunassa napsautamme Vaihda asetuksia yläreunassa ja selaa sitten luetteloa, kunnes löydämme meille sopivan sovelluksen.

Valtuuttaaksemme pääsyn tietokoneeseen meidän on tarkistettava sarakkeet Yksityinen Ja Julkaista (tai jopa vain yksi näistä, jotta jotkin sovellukset eivät toimi hotspotin alla), tai poista jokainen valintamerkki, jotta estää sovelluksen (joka ei voi enää käyttää Internetiä).

Jos sovellus tai ohjelma ei ole luettelossa, voimme lisätä sen manuaalisesti napsauttamalla alla Salli toinen sovellusjoten voit etsiä sitä tietokoneeltasi ja lisätä sen luetteloon.

Palomuurin varoitusikkunan käyttäminen

Monet Microsoftin allekirjoittamat ja tunnistamat sovellukset määrittävät itsensä automaattisestiilman käyttäjän toimia (he käyttävät tarvittavia oikeuksia navigoidakseen oikein itse).

Jos sen sijaan käytämme tuntematonta tai allekirjoittamatonta sovellusta Näkyviin tulee Windowsin palomuurin varoitusikkuna, jossa voimme valita, sallimmeko pääsyn yksityisiin ja/tai julkisiin verkkoihin (tarpeidemme perusteella) laittamalla valintamerkin kohteiden päälle. Yksityiset verkot tai Julkiset verkot ja klikkaamalla alla Sallia pääsy.
Voit estää Internetin käytön tältä näytöltä poistamalla molemmat valintamerkit varoitusikkunasta ja napsauttamalla Peruuttaa.

Estä palomuuri hätätilanteessa

Jos äkillinen kyberhyökkäys tai infektio uhkaa tietokonetta, voimme välittömästi estää jokaisen yhteyden siirtymällä sovellukseen Windowsin suojausnapsauttamalla aktiiviseksi merkittyä verkkotyyppiä ja valitsemalla valintaruutu Estä kaikki saapuvat yhteydet, mukaan lukien sallittujen sovellusten luettelossasi olevat yhteydet.
Tietokoneemme "suljin" lasketaan siten alas, eikä mikään ohjelma pääse enää Internetiin, edes valtuutetut.

Kun ongelma on ratkaistu, vie meidät tähän valikkoon poistaaksesi valintamerkin ja palauttaaksesi palomuurin oikean toiminnan.

Windowsin palomuurin määrittäminen edistyneessä tilassa

Jos olemme jo kokeneita Windows-käyttäjiä, mutta emme osaa määrittää palomuuria kuin todellinen verkonvalvoja, näytämme sinulle kuinka.

Avaamme ensin Käynnistä-valikon ja etsimme Windows Defenderin palomuuri edistyneellä suojauksellajoka on edistynyt Windowsin palomuurivalikko, joka on tarkoitettu verkonvalvojille.
Tältä näytöltä voimme hallita valtuutettuja saapuvia ja lähteviä yhteyksiä napsauttamalla vastaavia merkintöjä Saapuvan yhteyden säännöt Ja Lähtevän yhteyden säännötsekä hallita yksittäisten yhteyksien suojaussääntöjä napsauttamalla Yhteyden turvallisuussäännöt.

Saat yhteenvedon siitä, mikä on valtuutettu tai mikä ei ole sallittua käytettävälle yhteystyypille napsauttamalla Valvontasitten ääneen Näytä aktiiviset palomuurisäännöt.

Kun olemme tunnistaneet epäilyttävän prosessin tai ohjelman estettäväksi, napsautamme sen sääntöä hiiren kakkospainikkeella (esillä Saapuvan yhteyden säännöt Ja Lähtevän yhteyden säännöt), valitsemme Omaisuus ja osiossa Operaatiovalitsemme kuinka käyttäytyä välillä Salli yhteys, Salli yhteys vain, jos se on turvallinen Ja Estä yhteys.
Napsautetaan Käytä Ja OK vahvistaaksesi palomuurisääntöjen muutoksen.

Muista, että jokaisella verkkotyypillä on omat sääntönsä: jos haluat tehdä muutoksesta vain yhden verkkotyypin (tai kaikille), napsauta muokattua sääntöä hiiren kakkospainikkeella, siirry Lisäasetukset-välilehteen ja poista (tai poista) valintamerkki. merkitse jokin välillä käytettävissä olevista ympäristöistä Verkkotunnus, Yksityinen Ja Julkinen.
Jos haluat lisätä ohjelmaan uuden säännön, napsauta hiiren kakkospainikkeella Saapuvan yhteyden säännöt tai Lähtevän yhteyden säännötnapsautamme sitten Uusi sääntö.

Valitse avautuvasta ikkunasta lisättävän säännön tyyppi, kirjoita ohjelman polku, määritettävän toiminnon tyyppi (sallitaanko pääsy vai ei), minkä tyyppisessä verkossa sitä käytetään ja lopuksi ohjelman nimi. sääntö. Kun olet valmis, napsauta loppu lisätäksemme oman sääntömme.

Kuinka nollata Windowsin palomuuri

Kun tietokoneesi tai jokin ohjelma ei saa yhteyttä Internetiin Voi olla palomuurin määritysongelma; Ratkaistaksemme kaikki ongelmat nopeasti (kumoamalla siihen mennessä tehdyt muutokset ja lisäykset sääntöihin), voimme palauttaa Windowsin palomuurin napsauttamalla Käynnistä-valikkoa ja etsimällä kohteen Windows Defenderin palomuuri edistyneellä suojauksella.

Varmista avautuvasta ikkunasta, että kohde on valittu Windows Defenderin palomuuri edistyneellä suojauksella paikallisessa tietokoneessa vasemmassa yläkulmassa ja napsauta sitten kohdetta Palauta oletuskäytäntötällä kertaa ikkunan oikealla puolella.

Jos olemme tehneet kaiken oikein, näkyviin tulee varoitusikkuna, jossa voit vahvistaa muutoksen napsauttamalla Joo.
Muutaman sekunnin kuluttua Windowsin palomuuri palautetaan alkuperäiseen kokoonpanoonsa, sellaisena kuin se juuri asennettiin.

Jos palomuurin hallintaikkuna ei jostain syystä (ehkä viruksesta) avaudu eikä sitä ole mahdollista aktivoida uudelleen tai palauttaa, napsauta Käynnistä-valikkoa, etsi komentokehote, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana ja kirjoita näkyviin tulevaan pimeään ikkunaan seuraava komento:

netsh advfirewall reset

Toimimalla näin olemme palauttaneet palomuurin alkuperäisiin asetuksiinsa.

Johtopäätökset

Määrittämällä palomuuri oikein voit suojata käyttöjärjestelmäämme ja tietojamme, varsinkin jos myönnämme käyttöoikeudet oikealla huomiolla. Vaikka palomuuri on monille näkymätön ohjelma voi osoittautua ratkaisevaksi haittaohjelmatartuntoja vastaansekä estää hakkereita pääsemästä tietokoneellesi.

Jos emme pidä Windowsin palomuurista, voimme aina asentaa sen Kätevä palomuuri Ja poista Windowsin palomuuri käytöstä kerta kaikkiaan.

Vahvistaaksemme Windowsin suojausta voimme lukea oppaamme parhaat täydelliset ja ilmaiset suoja- ja tietoturvaohjelmistot ja päällä paras yhdistelmä ohjelmia suojaamaan tietokonettasi.

Käytämmekö Macia? Vaikka viruksia on vähemmän, on parempi suojata Mac tai MacBook hakkereilta nostamalla ylitsepääsemätön "palomuuri", kuten kuvataan oppaassamme Kuinka ottaa palomuuri käyttöön Macissa.

Indeksi
  1. Kuinka aktivoida ja hallita Windowsin palomuuria
  2. Yhden sovelluksen estäminen tai eston poistaminen
  3. Palomuurin varoitusikkunan käyttäminen
  4. Estä palomuuri hätätilanteessa
  5. Windowsin palomuurin määrittäminen edistyneessä tilassa
  6. Kuinka nollata Windowsin palomuuri
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up