Mac ei pysty kommunikoimaan tulostimesi kanssa? Kokeile näitä korjauksia

Etkö voi tulostaa Macillasi? Tekniikka kehittyy koko ajan, mutta tulostimet eivät silti näytä koskaan toimivan silloin, kun niitä tarvitaan! Macit ovat tunnettuja tulostimien yhteysongelmista. Tässä jaamme muutamia vianetsintävinkkejä, kun Mac ei pysty kommunikoimaan tulostimesi kanssa.

Kun käytät tätä opetusohjelmaa, sinun pitäisi pystyä ratkaisemaan tulostusongelmasi mahdollisimman pienellä vaivalla.

1. Sulje pois ilmeinen

Aloitetaan sulkemalla pois kaikki suoraviivaiset korjaukset. Nämä vaiheet saattavat tuntua ilmeisiltä, ​​mutta ne on helppo jättää huomiotta – varsinkin kun olet vihainen!

Jos käytät kaapelia, tarkista ensin, että tulostin on liitetty kunnolla Maciin. Vaikka yhteys näyttäisikin turvalliselta, kaapelin irrottaminen ja uudelleen kiinnittäminen ei haittaa. Joskus kaapelit voivat löystyä hiljaa ajan myötä, mikä saattaa riittää ratkaisemaan ongelmasi.

Jos kaikki näyttää turvalliselta, harkitse toisen tulostinkaapelin testaamista. Kaikki kaapelit kuluvat ajan myötä, ja voi olla, että käyttämäsi kaapeli on pureskellut pölyä. Jos sinulla ei ole ylimääräisiä kaapeleita kotona, voit helposti noutaa ne useimmista suurimmista jälleenmyyjistä tai tilata ne Amazonista.

Tarkista myös, ettei tulostimessa ole virheilmoituksia tai varoitusvaloja. On mahdollista, että paperi on juuttunut sisälle tai siitä on loppunut muste. Tämä voi joskus saada vaikutelman siltä, ​​että painat "Tulosta" ja mitään ei tapahdu.

Vaikka tulostin näyttäisi toimivan oikein, on silti hyvä idea sammuttaa tulostin ja käynnistää se uudelleen. Kaikki tekniikka on temperamenttista ja voidaan yleensä korjata nopealla uudelleenkäynnistyksellä.

Lopuksi suosittelemme sammuttamaan Macin ja käynnistämään sen sitten uudelleen, jotta näet, ratkaiseeko tämä yhteysongelmasi.

2. Tarkista verkko

Jos yrität muodostaa yhteyden Wi-Fi-yhteyden kautta, sinun tulee tarkistaa, että verkkosi on online-tilassa ja toimii oikein. Sinun tulee myös varmistaa, että tulostimesi ja Mac on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon.

Jos kaikki näyttää olevan kunnossa, mutta macOS yrittää edelleen muodostaa yhteyttä tulostimeen, syynä voi olla heikko tai epätasainen yhteys. Aina kun mahdollista, yritä siirtää tulostin lähemmäs reititintä yhteyden vahvistamiseksi. Sinun tulisi myös yrittää irrottaa Mac-tietokoneesi verkkoyhteydestä ja yhdistää se sitten uudelleen.

Jos yhteys on edelleen heikko tai katkonainen, voit usein tehostaa heikkoa signaalia vaihtamalla langattoman Ethernetin. Jos sinulla on pääsy Ethernet-kaapeliin, kokeile kytkeä Mac ja/tai tulostin suoraan kotiverkkoosi nähdäksesi, käynnistääkö tämä yhteyden.

Jos epäilet, että ongelma johtuu Wi-Fi-verkostasi, toinen mahdollinen ratkaisu on yhdistää tulostin Maciin fyysisellä kaapelilla. Tämä ei ehkä ole pysyvä ratkaisu, mutta se voi olla hengenpelastaja, jos sinun on tulostettava tärkeä asiakirja.

3. Tarkista tulostusjonosi

Jos olet taistellut tulostimesi kanssa jonkin aikaa, olet saattanut luoda tulostusjonon. Kun tulostusjono karkaa hallinnasta, tulostin voi lakata vastaamasta. Tämä voi luoda vaikutelman, että Mac ja tulostin eivät ole yhteydessä toisiinsa.

Voit tarkistaa, oletko vahingossa luonut tulostusjonon:

 1. Valitse Apple-logo näytön vasemmasta yläkulmasta.
 2. Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Tulostimet ja skannerit".
 1. Valitse vasemmalla olevasta valikosta tulostin, jonka haluat tarkistaa.
 1. Valitse "Avaa tulostusjono"

Näet nyt kaikki työt, jotka ovat tällä hetkellä tulostimesi jonossa.

Jos tässä ikkunassa näkyy luettelo tehtävistä, napsauta valitaksesi jokainen jonon kohde ja valitse sitten sen mukana oleva X-kuvake. Vaihtoehtoisesti, jos kohde on keskeytetty, tämä voi estää tulostusjonon. Valitse keskeytetty tehtävä ja valitse sitten "Jatka" tai "Aloita".

Tulostusjonon tyhjentämisen jälkeen tulostin saattaa yhtäkkiä reagoida. Jos näin ei ole, saatat saada positiivisia tuloksia käynnistämällä tulostimen uudelleen manuaalisesti.

4. Avaa macOS:n Printer Diagnostics

Joskus sinun on kaivettava hieman syvemmälle ja suoritettava diagnostisia toimintoja. Diagnostiikkaprosessi vaihtelee tulostimesi mallin mukaan. Löydät kuitenkin yleensä diagnostiikkaasetukset Macin järjestelmäasetuksista. Seuraa alla olevia ohjeita löytääksesi ne.

 1. Valitse Apple-logo vasemmasta yläkulmasta.
 2. Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Tulostimet ja skannerit".
 3. Valitse vasemmalla olevasta valikosta tulostin, jonka vianmäärityksen haluat tehdä.
 4. Valitse "Options & Supplies" -painike.

Tämän pitäisi käynnistää ikkuna, joka sisältää erilaisia ​​asetuksia. Tulostimesta riippuen löydät tulostimesi diagnostiikkavaihtoehdot alueelta, jonka nimi on "Utility" tai "Diagnostics".

Jotkut tulostimet eivät tarjoa näitä vaihtoehtoja Macissasi, ja ne näkyvät sen sijaan tulostimessa. On kuitenkin aina hyvä idea tarkistaa, onko se vaihtoehto Macissasi.

5. Lisää tulostin manuaalisesti

Nykyaikaiset Macit tunnistavat automaattisesti lähellä olevat tulostimet. On kuitenkin mahdollista, että macOS ei tunnista tulostintasi, varsinkin jos olet äskettäin lisännyt tulostimen verkkoosi.

Jos haluat lisätä tulostimen manuaalisesti, siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Tulostimet ja skannerit" ja valitse "+" -painike.

Tästä eteenpäin sinulla on muutama vaihtoehto:

 • Oletus: tässä luetellaan kaikki tulostimet, jotka on fyysisesti yhdistetty Maciin.
 • IP: jos tulostin on kytketty verkkoosi, yritä kirjoittaa IP-osoitteesi. Tämä saattaa riittää saamaan Macisi tunnistamaan kyseisen tulostimen.
 • Windows: oletko määrittänyt tiedostojen jakamisen Mac-tietokoneellesi? Tämä välilehti näyttää tulostimet, jotka on liitetty verkon Windows-tietokoneisiin.

6. Poista ja lisää uudelleen

Onko tulostimesi luettelossa "Järjestelmäasetukset -> Tulostimet ja skannerit" -osiossa, mutta macOS:llä on edelleen vaikeuksia muodostaa yhteyttä? Saatat saada positiivisia tuloksia poistamalla tulostimen ja lisäämällä sen sitten uudelleen manuaalisesti.

Tulostimen poistaminen:

 1. Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Tulostimet ja skannerit".
 2. Valitse haluamasi tulostin vasemmalla olevasta valikosta.
 3. Napsauta "-"-painiketta. Tämä tulostin katoaa nyt luettelostasi.
 1. Katkaise tulostimen virta ja irrota se, jos se on liitetty Maciin kaapelilla.
 2. Jos haluat lisätä tulostimen uudelleen, kytke siihen virta uudelleen. Tulostin saattaa näkyä automaattisesti kohdassa "Järjestelmäasetukset -> Tulostimet ja skannerit". Jos ei, napsauta "+" -painiketta ja lisää se uudelleen noudattamalla ohjeita.

7. Päivitä tulostinajurit

Jos tulostimesi ohjaimet ovat vanhentuneet, saatat kohdata ongelman, joka on jo korjattu myöhemmässä päivityksessä.

Tarkistaaksesi, onko päivityksiä saatavilla, käynnistä App Store ja valitse "Päivitykset".

Tarkista saatavilla olevien päivitysten luettelo ja asenna kaikki tulostimeen liittyvät asiat.

8. Palauta tehdasasetukset

Jos kaikki yritykset saada yhteys uudelleen epäonnistuvat, voit yrittää palauttaa tulostimen tehdasasetukset.

Palautus- ja asennusprosessi vaihtelee tulostinmallin mukaan. Sinun pitäisi pystyä löytämään tulostimesi ohjeet valmistajan verkkosivustolta tai tulostimesi mukana tulleesta fyysisestä dokumentaatiosta.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi tulostimeni lakkasi toimimasta macOS:n päivityksen jälkeen?

Aina kun uusi macOS-versio tulee saataville, on mahdollista, että jotkin tietokoneen oheislaitteet eivät ole heti yhteensopivia. Jos huomaat, että tulostin lakkasi toimimasta heti päivityksen jälkeen, on mahdollista, että Mac ei pysty kommunikoimaan tulostimesi kanssa. Tarkista yhteensopivuus vierailemalla tulostimen valmistajan verkkosivustolla. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla päivittää aiempaan macOS-versioon nähdäksesi, korjaako se ongelman.

Mitkä tulostimet toimivat parhaiten Macin kanssa?

Jos löydät tulostimia, jotka tarjoavat AirPrint-ominaisuudet, ne ovat usein parhaita vaihtoehtoja Mac-käyttäjille. HP, Canon ja Lexmark tarjoavat kaikki upeita tulostimia, joissa on AirPrint ja jotka ovat yhteensopivia Mac-tietokoneiden kanssa.

Kuinka voin nollata tulostusjärjestelmäni Macista?

Apple suosittelee "tulostusjärjestelmän nollaus"-ominaisuuden käyttämistä, jos tulostuksen aikana ilmenee ongelmia. Pääset tähän siirtymällä kohtaan "Omenavalikko -> Järjestelmäasetukset -> Tulostimet ja skannerit". Pidä näppäimistön Ctrl-näppäintä painettuna, kun napsautat vasemmalla olevaa luetteloa. Valitse sitten valikosta "Palauta tulostusjärjestelmä".

Indeksi
 1. 1. Sulje pois ilmeinen
 2. 2. Tarkista verkko
 3. 3. Tarkista tulostusjonosi
 4. 4. Avaa macOS:n Printer Diagnostics
 5. 5. Lisää tulostin manuaalisesti
 6. 6. Poista ja lisää uudelleen
 7. 7. Päivitä tulostinajurit
 8. 8. Palauta tehdasasetukset
 9. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi tulostimeni lakkasi toimimasta macOS:n päivityksen jälkeen?
  2. Mitkä tulostimet toimivat parhaiten Macin kanssa?
  3. Kuinka voin nollata tulostusjärjestelmäni Macista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up